Vrijdag, eindelijk is het einde van deze week in zicht !!! Straks is het al weekend !!!

 


Of het ook een toffe dag zal worden, dat moeten we nog afwachten natuurlijk, in ieder geval wordt het voor mezelf een dag waarop heel wat te doen valt, ik had gisteren immers werklieden in huis en er moesten wat gaten geboord worden zodat er overal nogal wat stof hangt op alles wat er in mijn keukengedeelte maar misschien ook wel in het andere gedeelte hangt en staat . . . zie je het al voor je ?!

Je kan nu wel zeggen : kon je dat gedeelte niet afschermen voor al dat stof op de plek waar die gaten werden geboord, neen, dat is niet mogelijk, dat wil zeggen dat er onder mijn droogkast en waarschijnlijk ook nog onder de wasmachine, heel wat stof zou kunnen liggen, een gedeelte heb ik al weg gekregen door er met een fijne plumeau onder door te gaan en ook met een lat waar omheen een natte doek werd gedaan, zo krijg je ook een deel weg maar alles weg krijgen, dat zal niet meer lukken, ook in dat keuken gedeelte moet ik alles wat er is, nog zuiver maken, stofvrij zeg maar !  Een waterkoker die kan je snel afwassen en ontkalken en is hij weer klaar om gebruikt te worden, de waterfilter, daar kan je dat ook mee maar daar is wat meer werk aan, hij is toch aan een andere filter toe om weer goede dienst te bewijzen.  Maar zelfs op mijn kookplaat ligt alles vol, ook mijn koffiezet zal er dan wel van hebben maar dat heb ik nog allemaal niet bekeken, ik kan bewoon beter alles gaan afkuisen met een natte doek zodat ik zeker ben dat ik alles heb gehad.  Ik hoop er alleen maar op dat er niks op mijn keukenkasten, die staan wel degelijk verticaal maar ook daar kan stof op terecht zijn gekomen, we zien wel hoe ver ik straks geraak, in ieder geval ga ik toch mijn spullen terug op hun plaats zetten en daarna zien we wel verder.

Of ik nog veel tijd ga over hebben om vers eten op tafel te zetten, ik weet het zo niet, dan maar iets uit de voorraad gehaald, als er tenminste nog iets staat, en dat opwarmen in de oven, zo kan je ook een lekker einde van de dag nog ombuigen tot iets wat je graag eet, en ja, pastadingen, eender wat het is eigenlijk, smaakt bij mij altijd, dat gaat er steeds goed in, alleen vult het maar op dat moment zelf, het is ook vrij snel weer verteerd maar dat geeft niet, tegen dat zijn we al aan de avond begonnen en ooit moet je toch ook met alles stoppen . . . en dat ben ik ook zinnens want er komt daarna nog wel een dag, we zien wel hoe alles verloopt.

Ja, ik wist wel dat het stof zou meebrengen maar twee keren boren, neen, dat had ik niet voorzien en zo weet je nu dat ze langs twee kanten in die berging hebben geboord waarvan eentje maar net goed was om de leidingen door te trekken, wat er aan het grotere boorgat scheelde, ik weet het niet, heb het ook niet gevraagd maar dat gat werd alweer dicht gemaakt, dat zal geen problemen meer opleveren, hoop ik toch, dat andere dat moet ik wel in het oog houden en nu komt er vandaag, donderdag, nog iemand om alles aan te zetten blijkbaar, dus voorlopig gaan alles kuisen is misschien verloren moeite, ik wacht af tot iedereen buiten blijft.

Wat op donderdag niet gedaan geraakt zal moeten wachten tot ik er wel veel zin in heb om al de andere ruimtes ook onder handen te nemen, niet alles tegelijk willen doen want dat lukt toch nooit zo alleen in een berging die dan ook nog vol zit met allerlei spullen op een open opbergrek, ik heb zo al eens rustig met mijn vinger over een legger geweest en wat dacht je, dat die proper was, ook bedekt met stof . . . maar al die spullen eruit halen, dat gaat niet, al zou dat misschien niet slecht zijn, dan kon ik daarvan ook wat weg doen misschien, spullen die nooit meer gebruikt worden, vodden en dergelijke die daar liggen maar soms komen ze toch nog van pas, zo heb ik in de voorbije weken nog een paar van die vuile werkjes moeten opknappen, met afwassen en weg gooien van de gebruikte lappen was het opgelost, ook daarvoor dienen zulke dingen . . . als je ze nodig hebt maar wanneer is de volgende keer, binnen 10 of 20 jaren, dan ben ik er lang niet meer, je weet maar nooit, ik hou alles zoals het is, voorlopig, weg gooien kan je steeds doen !

Ondertussen was het op donderdagmiddag dan ook aan het regenen geslagen, er viel niet zoveel regen uit de lucht maar ik zag het toch, ik verwachtte dan ook een pakje en ik dacht er net ineens aan met dat natte terras te zien, ik snel naar de inkom van ons gedeelte en ja hoor, daar lagen 2 pakjes, eentje op zijn zijde en een ander klein pakje voor een bovenbuur.  Gelukkig stond het niet buiten, ik nam het mijne dadelijk mee naar binnen en bedacht ineens dat er duidelijk op stond wat het "boven" was van mijn pakje en dat ze dat gewoon plat hadden neergelegd in de hal, wat ook niet is zoals het hoort maar naar mijn idee zit er niet echt wat in wat snel stuk kan gaan, alhoewel, je weet maar nooit hoe hard er gegooid wordt met zulke pakken !?  Tot nu toe heb ik het nog niet gecontroleerd maar dat is voor seffens, nu wil ik eerst hier toch nog wat opruimen en daarna zien we wel.  Op de middag heb ik toch ook rustig kunnen eten, als nu alles in de berging is gedaan, ik bedoel als er niemand van buitenaf hier nog binnen moet, dat kan ik er eens met water doorheen gaan en goed spoelen zodat ook die vloer tenminste al proper is, de rest zien we later wel.  En dan kan ik misschien alles eens terug zetten zodat ook mijn keukengedeelte weer leeg is en je overal doorheen geraakt, tot dat moment wil ik nog wachten, eender wanneer ze dat komen doen, maar ik poets niks voordat iedereen hier buiten blijft, als ik het dan zelf maar niet meer vuil maak, dus toch maar snel even een klaar gemaakt gerechtje opduiken uit de diepvriezer ?!

Of vrijdag een toffe dag zal worden, dat valt af te wachten hoe ik het tref wanneer ik naar de tandarts ben geweest, hopelijk valt het mee en kan ik een rustige namiddag tegemoet zien maar tot zo lang is het nog afwachten en ik duim voor mezelf dat het allemaal heel vlot zal verlopen !

Nog een fijne vrijdag wens ik iedereen toe en denk eens aan mij wanneer ik met al dat poetsen bezig ben, wanneer ik moet boodschappen gaan doen en zeulen met wat ik nog allemaal nodig heb, ach, iedereen doet dat wel eens zeker.  Alleen kwam er voor mij wat te veel werk bij achteraf, en daar ben ik niet zo goed in om dat snel uit de voeten te helpen, ik wil dat wel maar mijn lichaam protesteert tegenwoordig meer en meer en ik weet dat ik dan moet inbinden, maar luisteren zeker naar je lichaam of je bekoopt het achteraf met pijnen in de rug en de benen en de schouders . . . en misschien nog wel op andere plekken ook !

Laat de zomer nu maar beginnen, ik ben er klaar voor, wij allemaal zeker wel, zo denk ik er toch over en ik hoop dat we kunnen ervan genieten, na het poetsen zal dat wel deugd doen ook, geniet van je weekend en maak er een mooi weekend van, ook de volgende dagen zouden goed meevallen, laat het ons hopen !  Groetjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!