Maandag, een dag na de verkiezingen . . .


Is deze tekst nu passend na de verkiezingen, ik denk dat het iets is wat voor ieder moment past, eender wat eraan vooraf is gegaan, we zien wel wat er van komt, we hebben er eigenlijk niet veel aan te zeggen maar ja, ze doen maar, wij kunnen alleen maar volgen nadat we onze mening hebben gezet op de stemming, eender of het op papier of digitaal was, het ging in ieder geval vlot voor mij, ik ging naar de partij waar ik meestal voor stem, ik zocht de naam waarvan ik wist dat die ook mee deed of gewoon naar een bekende naam in de serie, en dan maar aantikken en doorgeven, het papier dicht plooien dat uit de machine komt, dat inscannen en daarna in een verzamelbox laten eindigen.  Meer was het eigenlijk niet en ging vlotjes.

Toen ik aan het stembureau aan kwam was het er rustig maar een paar mensen moesten wachten en stonden in een hoek bij mekaar te wachten, een gezin dacht ik zo met een rolstoelpatiënt.  De anderen mochten verder gaan omdat er opzij in dat ene wat grotere hokje, iemand was met een rolstoel, waren die computers daar wat anders geplaatst of zo, ik weet het niet, ik heb niet gewacht tot die persoon gedaan had, ik ben dadelijk verder gegaan.  En toen stond er een hele rij tot buiten al te wachten, veel plaats was er niet binnen in de inkom maar daar was ook niet zoveel plaats.  Wat ik opmerkte was dat er meestal mensen met kinderen, het hele huishouden dus, op pad was om te stemmen, kwamen die allemaal uit de wijk waar wij dus aan grenzen, heel waarschijnlijk want ik zag ze toen van verre al af komen, samen in een groep, ouders en kinderen of nog wat andere mensen erbij ook, ik was ze voor geweest en was eigenlijk op een goede twintig minuten over en weer gegaan, vlot tot ginder, geen volk te zien en daarna drukte, ja, het kan al eens snel veranderen.

Nochtans had ik ook wel echt mijn tijd genomen, ik nam een douche, deed mijn haren en nadat ik weer aangekleed was ben ik vertrokken, dus veel tijd nam het echt niet in beslag, ik was blij dat het achter de rug was want ik had nog wel wat klaar te maken voor mijn grote slaschotel zoals ik eerder al eens had gezet.  De sla die lag klaar in de koelkast maar de boontjes en eitjes en wat nog allemaal, dat moest ik nog klaar maken, al is daar niet zoveel werk aan om boontjes te koken en de eitjes die kan je er bij doen als je dat wilt en dan zijn ze ook hard gekookt, meer moet dat niet zijn.  Ik had tomaten en ook nog wat vlees, dat ging er nog het beste in en ik heb de rest van dat vlees ook maar gebakken, het kan altijd koud worden gegeten, het waren kalkoenlapjes en dat vind ik ook smullen als je die goed kan kruiden en bakken !
Dacht ik daarbij frietjes te bakken maar ik heb het maar gehouden bij kroketten, die zijn ook lekker, als er maar iets anders bij is dat het geheel wat meer cachet geeft en smaak, dan eet je met je ogen ook ervan en ja, het was lekker.  Ik heb zelfs niet al mijn kroketten opgegeten die ik had gebakken maar die zijn vandaag ook nog lekker, ik zie wel hoe ik ze opwarm, het speeksel komt er al van in mijn mond, gewoon om er hier wat over te zetten !!!

Vandaag ga ik nog een rustige dag hier wat opruimen, al heb ik dat deze morgen al gedaan.  Ik had gisteren namelijk nog een aantal kledingstukken uitgewassen, ik hou er niet van dat die lang in de linnenbak moeten liggen, want dan wil ik er vaak eentje van aan trekken, gewoon omdat die zo goed zitten en dan kan het niet tenzij ik ze was natuurlijk.

Weet ge, ik ben zo iemand die vaak als ik opsta, gewoon me opfris zoals iedereen en mijn kledij aan trek maar er dan ook dadelijk weer in vlieg om alles van de dag voordien op te ruimen en weg te werken, ik wil dat gedaan krijgen voordat ik zelfs aan eten denk in de morgen, ja, zo ben ik nu eenmaal !  Maar ik stond daar raar te kijken toen ik mijn koffiezet heb opgezet, er liep alleen zuiver water doorheen en ja, dan scheelde er wat.  Weet ge wat?, ik had geeneens koffie op de koffiezet gedaan en ook geen water erin . . . en ik had het geheel van in de morgen reeds op gezet zodat ik daar stond te koekeloeren op mijn warm water, blank, zonder kleurtje . . . ?!  

Dan maar snel een koffiefilter genomen, koffie erin gedaan en daarna ook water zodat ik datzelfde niet meer hoef mee te maken !!!  Ja, ook ik kan al wel eens verstrooid zijn maar wat me verwonderd is dat ik het tegenwoordig zo vaak heb dat ik bepaalde dingen vergeet en dat zint me niet zo, is het omdat ik zo moe was in de voorbije dagen, ik weet het niet, in ieder geval voelde ik me niet zo lekker en ja, vandaag zal wel weer beter gaan denk ik dan.

Ik ga je nog een fijne dag toewensen al is het hier toch al aan het regenen en lijkt de lucht wel gans grijs te zijn, maar we leven nog en daar gaat het om,  geniet van je dag, van het begin van deze week en hopelijk krijgen we weer wat mooi weer, al ziet het er nu niet echt naar uit, we maken van alles het beste, daar zijn we goed in !   Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!