Woensdag . . . gewerkt en genoten . . . !

 


Een fijne woensdag voor iedereen en geniet er maar van, nu zijn het nog mooie zonnige dagen maar ook dit kan weer snel voorbij zijn . . . alhoewel we nu toch in de zomer zijn aanbeland.  Gisteren was het de langste dag van het jaar en de kortste nacht, wel ik heb het gevoeld, ik was weeral zo vroeg wakker en kon niet echt meer vast in slaap vallen daarna, ben nog blijven liggen tot iets na zevenen en daarna ben ik maar naar het toilet en naar de badkamer gegaan om me klaar te maken om een nieuwe dag te beginnen !

Ik had dan ook vrij snel gedaan met ontbijten en toen viel de streamingsdienst waarop mijn radio dan is aangesloten opeens weg en weg was mijn zin om nog veel binnen te doen en ja, ik ben dan maar naar buiten getrokken.  Mijn tuintafel zag er dan ook zo vuil en smerig uit en overal van die pluizen die er nog hangen van wanneer het warm weer is geweest, ach, het was niet fraai meer en ik besloot toch iets te gaan op te ruimen.  Maar hoe verder ik ermee door ging . . . sijpelde het idee in mijn hoofd naar binnen om ook die stenen tegels eens onder handen te nemen, al was het maar met helder water uit de kraan of gewoon regenwater, kan ook zo lang er nog in onze put voorhanden is !  

Overal lag zoveel stof en telkens wanneer je dan naar binnen gaat met eender welk schoeisel, neem je toch weer een deel van dat stof en vuil mee naar binnen.  Ook waren er heel wat blaadjes afgevallen van de geraniums en ja die wou ik eerst toch wel weg werken, zo gezegd zo gedaan.  Al snel had ik ook mijn stoelen bij mekaar gezet en opzij van de tafel zodat ik die ene hoek al snel weer proper zou kunnen krijgen, daar lag het meeste stof van allemaal en dat moet ook wel eens weg gedaan worden.  Met een gieter water heb ik alles gedaan gekregen, neen, ik zou liegen, voor dat laatste stuk, waar mijn kruiden staan, daar had ik nog wat water voor nodig en ik nam nog wat in mijn gieter maar geen volle 10 liters meer, dat was nu ook niet nodig.

Mijn standenstoelen werden ook opzij gezet, tevens die drie witte stoeltjes zonder leuning, of ook als bijzettafeltje te gebruiken, kunnen heel wat dragen, samen met mijn plooibaar tafeltje, werden op de zit van die ene lege stoel gezet en toen had ik gans die hoek vrij om er eens met een schuurborstel over heen te gaan, hier en daar blijft er toch soms wel wat plakken op die vloer en ook dat wou ik weg samen met het stof en dat ging vrij snel eigenlijk.  Ik had mijn potten dan ook op een stukje dat reeds gedaan was gezet en zodoende had ik die hele ruimte vrij om met het water weg te kunnen, ook al gaat dat dan het gras op, dat is ook de reden dat ik meestal gewoon zuiver water neem, zonder detergent, dat hoeft niet als je het verder normaal onderhoud, hier wordt niet echt gemorst met drank en dergelijke, dus nu ziet het er opgefrist uit, als nu de zon nog wat wil schijnen zoals dinsdag, dan ben ik al dik tevreden maar we zouden toch warme temperaturen krijgen en ik hou daarvan als ik verder niks moet doen in huis of op het terras.  Ik wacht wel tot er weer een mindere dag komt om ook binnen weer wat uit te voeren want die keukenkastjes maken zichzelf ook niet schoon dus ja, ook dat staat nog op mijn programma, alleen weet ik niet wanneer !

Zo en nu is alles hier weer opgefrist, vandaag is het dus genieten want gisteren hebben we gewerkt en dat mag dan ook wel weer eens.  Misschien in de morgen toch maar naar de winkel gaan om nog iets te halen wat ik vergeten was : blauwe bosbessen en brood, al was ik dit laatste niet vergeten, er was gewoon bijna geen meer voor handen, toch niet de soort dat ik normaal neem.  'k Had toen maar een stokbrood meegebracht dat er lag maar dat was lekker, ik heb er een volle dag aan gegeten, meer zelfs want zoveel brood eet ik nu ook weeral niet.

Nog een heel fijne woensdag voor iedereen en maak er ook een heel mooie dag van, zeker als de zon van de partij is zal dat zeker wel een goede dag worden, de temperaturen spreken voor zich, geniet ervan !



Reacties

  1. Eerlijk, bij zo'n warmte lukt het mij niet zo goed meer om actief te zijn noch binnen noch buiten.Ik ben even binnengekomen om af te koelen want zojuist gaf ik al een deel van mijn bloementuin water. De planten smeken er om. Later op de avond als de zon weg is, volgt de rest want lang hou ik het niet uit in die blakende zon! Maar als je al een stuk op trammetje zeven zit dan mag je zelf je tijd indelen zoals je wil he?

    Nog een aangename avond en morgen gezond weer op

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Heb ook mijn bloemen weer water gegeven maar dan moet ik ze straks verder onder het balkon van hierboven zetten zodat ze toch wat minder schade kunnen oplopen mocht het met onweren lelijk doen, ze voorspellen ook hagel en ja, dat kan veel last bezorgen, overal maar zeker aan de planten. Wat ik kan beschermen zet ik wat onder dat balkon en ook mijn planten dus voor zover dat mogelijk is want die stoelen en tafel staan er ook nog, ik kan wel de stoelen stapelen maar voor die dag en nacht dat het kan regenen laat ik ze maar staan, die kunnen er nog het beste van alles tegen. Ja, ik was er zojuist ook aan het denken dat het er voor mij binnen een aantal maanden ook weer 76 zijn geworden, pfff wat vliegt de tijd toch snel en er blijven toch steeds maar 24 uren in een dag, is nooit anders geweest, op een paar seconden of delen van seconden na !
      Ik ga nu naar het nieuws wat kijken en daarna misschien toch nog even naar buiten toe want hier binnen is ook maar binnen hé ! Ik hoor de vogels nog graag wat fluiten maar als er onweer op komst is doen ze dat niet zo fel meer en het is al zomer dus moeten ze de vrouwtjes niet meer lokken, de meeste toch niet, al hoor je de tortels steeds maar roepen naar mekaar ! Nog een fijne avond en hopelijk doet het niet te lelijk met dat onweer dat ze voorspellen, groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!