Woensdag . . . een dagje overslagen is geen erg, was gisteren al druk genoeg !

 


Ja gisteren geen logje hier te vinden, ik had het in de voormiddag al zo druk dat ik dat maar wijselijk achterwege heb gelaten.  Eigenlijk had ik pas rond 16u30 wat tijd om me even aan de computer te zetten en ik was toen blij dat ik reeds heel wat gedaan had !

Vorige week had ik immers een koolstoffilter besteld voor mijn dampkap en dan ging ik die oude vervangen en maar snel nog meegeven met het restafval, zo gezegd zo gedaan, ik gooide die oude weg en had dus al een nieuwe besteld.  Die zouden ze op dinsdag brengen, had ik zo voorzien omdat ik vaak op maandag nog wat werkjes ga doen in mijn eigen woning en graag alles snel uit de voeten heb.  We verwachten dan ook warm weer in de komende dagen en daar zou ik dan ook wel graag eens van genieten buiten.  In de hitte van de middag zie je me niet buiten maar in de namiddag, zo rond 16u of zelfs nog wat later, wil ik wel gaan buiten zitten maar wel goed ingesmeerd en wel.  Dan nog wat genieten voordat ik een boterham ga eten en daarna rustig beginnen puzzelen zodat ik tegen 19u of iets later naar het nieuws kan kijken.  

Dat was mijn plan maar dat werd in de voormiddag al in de war gestuurd, ik had ook voorzien van nog te gaan winkelen want ik had zo goed als niks meer van broodbeleg en dat heb ik toch wel graag in voorraad, zeker met die komende zonnige dagen.  Ik dacht dan ook nog aan wat fruit en een stukje gerookte hesp en dergelijke mee te brengen, mijn briefje lag al klaar geschreven, ik moest het alleen maar gaan halen en dan nog liefst in de voormiddag.  Mijn pakje werd vrij snel gebracht in de voormiddag en ik dacht bij mezelf, toch maar eens gaan kijken of dat wel juist is wat ze geleverd hadden.  En wat blijkt dan later : dat het niet de juiste koolstoffilter die ik nodig heb voor mijn dampkap, ik zou die wel kunnen proberen daarin te zetten en ze misschien gebruiken maar ten eerste was deze heel wat goedkoper dan die welke ik bestelde en ik zag te veel verschillen om goed te zijn.

'k Besloot weer eens te gaan zoeken naar de twee types van koolstoffilters, die welke ik moest hebben en van die welke ze me hadden bezorgd, het klopte dus niet, ook de factuur nog eens opgezocht waarop het juiste nummer werd gezet en daar vond ik dan bevestiging dat het de verkeerde was.  Ondertussen nog eens telefoon gehad, van zo een callcenter en al dadelijk weer dicht gelegd, zou ik me weer ergens moeten inschrijven om terug geen telefoons meer te ontvangen zoals bij "bel me niet" ?!  'k Had er al aan gedacht maar toch maar zozo gelaten en ik besloot om naar de winkel te gaan, het liep al tegen de middag aan en ik wou ook nog wel een mooie namiddag hebben als de zon scheen.  

Zo gezegd zo gedaan, ik was met mijn spullen tot thuis geraakt, ik moest nu nog alles een plek geven in de koelkast maar dit zat zo goed als vol en ik legde die groene selder dan maar in de berging, daar viel de temperatuur nog goed mee en ik zou daar best na de middag aan beginnen.  En dat vlotte vrij goed, ik had mijn middagmaal binnen en kon weer naar de groenten gaan om ook die in de diepvriezer te krijgen, toch het gedeelte dat ik niet dadelijk nodig had !

Ondertussen had ik al wat gemaild met de firma die me alles had opgestuurd en die wisten dus al dat ik een juiste filter in huis wou en stelden voor dat ik naar een winkel ging om die spullen om te ruilen.  Maar ik was slimmer, ik ging eerst kijken waar er een andere filter beschikbaar was en in de ene zaak is er maar eentje voorradig dus daar ga je zeker al niet naartoe rijden en in de andere winkel waren er al "minder dan 10" in voorraad.  Ik heb dan contact gezocht met iemand die me tot daar zou kunnen rijden om dat weer in orde te krijgen maar zoals jullie weten heb ik geen vervoer en ik vertik het om er geld tegenaan te gooien om iets recht te zetten wat anderen mis hebben gedaan.  Mocht ik wel zelf me kunnen beter verplaatsen was dat geen probleem geweest maar laat me eens naar in de buurt van Leuven rijden met de bus, dan moet ik nog een tweede bus nemen om tot in die zaak te geraken en wanneer heb je dan weer een volgende bus om terug te rijden, allemaal niet zo eenvoudig.  Dus nu wacht ik voorlopig op een bericht dat er iemand kan rijden in de komende dagen.

Dan ga ik vandaag nog eens naar de kapper, die afspraak laat ik ook weer niet verplaatsen maar we zien wel hoe dat allemaal zal verlopen, is het deze week niet dat ik kan gaan naar de winkel dan is het volgende week maar, zo dringend is dat nu ook weer niet.  Immers als het warm weer is dan eet je ook niet te veel van die warme gerechten en ik heb nog wel iets in de diepvriezer zitten dat ik kan in de oven klaar maken, kwestie van tussendoor toch ook eens iets deftig te kunnen eten, zonder al die sla en tomaten en vis die ik in mijn gedachten had.  Al moet die toch ook binnen een bepaalde tijd worden verbruikt, het is wel gerookte vis en van die dingen maar toch.

In de namiddag heb ik dan de selder versneden en ingepakt om in de diepvriezer te zetten, alsook de wortelen.  Alle andere dingen kan je gewoon rauw eten en dat smaakt wel op warme dagen.  Zo heb ik ook een bepaalde soort van rundsvlees meegebracht dat licht gerookt is met wat kruiden erin verwerkt blijkbaar, in ieder geval smaakte die lekker toen ik een stukje proefde in de winkel. 'k Heb er dadelijk wat van meegebracht, zou ook goed smaken bij een aperitiefje, maar dat zal iets voor de volgende dagen worden, dan verwacht ik een stormloop op de winkel om wat cava in te doen . . . en ik wil deze keer echt wel meedoen, ik zag de dozen nu al staan, dus snel erbij zijn is de boodschap.

Als je mij niet meer mocht horen in de komende dagen dan lig ik op vinkenslag om ook eens mijn slag te slaan bij de drank deze keer, alle andere keren kwam ik telkens te laat maar ja, ik hoop van dit keer wat meer geluk te hebben !  Of heb ik misschien al eentje soldaat gemaakt en heb ik door de hitte er wat meer last van gekregen dan anders, het kan allemaal deze dagen . . . !

Nog een fijne woensdag voor iedereen en ik hoop dat het mooie dagen worden en niet echt te warm zodat we toch nog redelijk kunnen slapen in de nacht.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!