Vrijdag . . . was het nu echt een slechte week ?!

 


Aan het weer te zien was het zeker geen slechte week, het was een week zoals er zovele in een jaar zijn, met alles en nog wat dat aan het gebeuren was en ja, niet voor iedereen is alles tot nu toe goed verlopen maar dat is ook anders zo . . . !  Dus niet getreurd, het is de laatste werkdag van de week en daar moeten de meeste mensen onder de werkende bevolking blij mee zijn en wij samen met hen, voor de studenten is het andere koek, die zitten in de blok en ja, met dit mooie weer valt het misschien wel wat moeilijker om daar mee om te gaan, jammer genoeg maar jullie moeten er doorheen geraken en troost jullie, ooit komt daar wel eens een einde aan !  Nog even doorbijten en jullie kunnen genieten van twee maanden vakantie, als dat niet mooi is.

Maar nu terug naar de orde van de dag, wel ik trok gisteren al vrij vroeg na het ontbijt naar het warenhuis, net wat ik zinnens was, ik had daar een doos met cava in reclame zien staan en keek er echt wel naar uit, daarvan had ik al meerdere flessen gekocht voordien en die smaakte uitstekend.  Nu wou ik daarvan natuurlijk ook wel genieten maar ik kon het jammer genoeg niet mee naar huis nemen . . . omdat niet in mijn kleine zak geraakt die ik steeds meeneem, jammer maar helaas.  Het was een aanbieding van 6 flessen aan de helft van de prijs of beter gezegd, 3 flessen betalen en 3 erbij krijgen, wat net op hetzelfde neer komt.  Omdat ik een liefhebber ben van dat soort bubbels wou ik ervan genieten maar het lukt me dus niet, tenzij ik iemand vind die dat voor mij kan mee naar huis brengen, hier binnen dan wel te verstaan, voor mij is dat gewoon te veel op dit moment.  En zo grijp je steeds maar net naast bepaalde dingen die worden aangeboden voor een schappelijk prijsje . . . "het is niet eerlijk want ik ben klein en zij zijn groot" zou Calimero zeggen !!!

Gelukkig ben ik wakker geworden in de morgen zo rond 6u, ik lag zo zalig nog wat te soezen dat het weldra 7u was toen ik op stond maar geen nood, ik voelde me weer even kiplekker . . . totdat ik er dus op uit kwam dat ik niet kon meenemen wat ik wou en wat nu ook weer goedkoop staat aangeboden, het is echt wel voor een prijsje en ik vind het niet mooi dat ik daarvan niet kan genieten !  Tenzij ik iemand vind om dat tot thuis te brengen natuurlijk, zou jammer zijn van niet maar ja, zo is het leven nu eenmaal !

En dat andere ding van die filter, wel dat is tot nu toe nog altijd niet opgelost, ze stellen me nog vragen en dergelijke maar dat ze nu eens duidelijk worden in wat ze nodig hebben, ik geef volop uitleg over alles en nog wat maar duidelijke taal daar hou ik van en niet van rond de pot draaien.  Want dat is wat ze doen en ondertussen is er weer bijna een week voorbij dat ik mijn bestelling heb geplaatst en je ontvangt je pak in goed vertrouwen maar alles is er blijkbaar fout gelopen, hoe en wat moet ik niet weten, als het achteraf maar weer in orde komt dan ben ik al blij, mijn geld ben ik al kwijt maar dat is geen erg, als ik krijg wat ik nodig heb wil ik dat daar echt wel voor betalen, het is tenslotte de prijs dat je voor kwaliteit betaald, wat ik vooraf altijd had geweten.

Bwa, vandaag ga ik nog eens ferm genieten, gisteren nog heel wat uit de voeten gedaan, de vuilbakken weet ge wel, twee containers stonden reeds klaar, gevuld en al, alleen heb ik er wel wat werk aan, die ene is volledig vuil van binnen en dat vraagt om echt wel proper gemaakt te worden, dat moet ik straks nog wel doen maar toch, beter laat dan nooit, al de rest gaat voor, dat onderhoud kan ik beneden in de kelder ook doen, zeker dat uitwassen, er is ook water voorhanden beneden en veraf is dat niet van op de plek waar mijn containers staan.  Daar heb ik dan ook meer dan plaats genoeg om alles uit te voeren wat ik wil gedaan krijgen maar je moet er wel aan beginnen !

Van voorraad heb ik dus op donderdag ook nog maar wat meegebracht, mijn vanille-ijs was  zo goed als op en ik heb een verse pot meegebracht, en eigenlijk, zoveel eet ik daar niet van, had ook in de vorige dagen nog wat mini magnums bij zodat ik kan kiezen wat ik graag eet, dat is vanzelfsprekend die donkere, magnum, ook al is die maar klein, maar het hoeft niet altijd datzelfde te zijn, ik lust ook best wat vanille roomijs en als het 's avonds is dan durf ik die donkere, met pure chocolade, niet meer te eten omdat ik dan moeilijk de slaap kan vatten.  Ach ik ben tegenwoordig voor alles wat gevoeliger geworden dan het voordien was, zelfs ook van de volle maan heb ik last.  Ja, let maar eens, wanneer ik zo een paar dagen niet dadelijk in slaap kan geraken en lig te woelen, tot ik weer op sta en me in de zetel zet en wat zit te puzzelen, meestal een vol uur eer ik weer rustig ben, dan geraak ik ook nog moeilijk in slaap maar ik slaap dan wel, en ik voel me niet echt moe wanneer ik 's anderdaags uit mijn bed kom.  Ik voel het dan in de loop van de dag wel dat ik een paar uren slaap heb gemist maar dat geeft niet, dan ga ik meestal eens wandelen en dan kan ik ook mijn hoofd weer eens volledig leeg maken en slaap ik de volgende dagen de slaap der rechtvaardigen, zo noem ik het altijd, andere dagen begin ik dan weer te piekeren.  Ik denk aan de echtgenoot die is overleden en dan is het hek van de dam, dan zijn het de emoties die het meestal van mij over nemen.

Ook op woensdag heb ik nog een wandeling gemaakt, ik kwam toen van de kapper, op de middag eigenlijk, het warmste moment van de dag, ik zocht al dadelijk de bosrand op waar het heerlijk was om te wandelen, zo wat schaduw van de hoge bomen die de weg afboorden maar verderop kom ik dan weer op de fietsweg terecht die hier ook loopt, wat handig is want de wagens mogen daar de fietsers niet voorbij rijden, daarom is het er ook zo rustig !  Heerlijk langs het graanveld wandelen, langs weerszijden van de baan, en dan kom je weer aan het volgende stukje bos aan, het is er dan zo rustig, geen haan die daar naar kraait, hoor ik toch niet dus zitten er ook geen denk ik dan, ik wandel zo rustig verder naar huis toe.  

Ik heb dan eerder in een rondje een ommetje gemaakt dat niet te veel moeite vraagt om dit te doen en daarom vind ik het zo een heerlijke wandeling, van hier thuis naar het centrum, niet echt ver maar een kwartier doe je er niet over, dan verder naar de pastorij toe en naar het beboste gedeelte op de rand van de Riegessel, zo heet de wijk die gelegen is achter onze appartementen, een residentiewijk eigenlijk waar het redelijk rustig is.  Zo was er een koppel dames met hond die me naar de loopweide voor honden vroeg maar daarover kon ik haar geen uitleg geven of zelfs geen richting aanwijzen, ik wist gewoon niet dat er een hondenweide was waar ze vrijuit konden lopen, kan best wel maar ik heb gewoon geen idee en zij wisten ook geen adres, hou dat dan tenminste bij u als je dat wel mocht weten en met je hond op stap gaat !  Ik woon tenslotte nog niet zo lang in de gemeente maar wist reeds lang mijn weg daarin, was er vroeger als kind wel vaak geweest, samen met anderen, of zelfs nog op bezoek bij familie . . . al weet ik er niet alles meer van !  't Is ook allemaal zo lang geleden, en alles is veranderd sinds die tijd, al stel ik me bij bepaalde beelden die ik nog voor mijn ogen zie, dat ik het me anders had voorgesteld . . . of dat het nu toch wel erg veranderd was . . . ?!

Misschien waren het maar bepaalde indrukken die ik heb onthouden en is er ondertussen echt wel veel veranderd aan alles en nog wat zodat je het niet echt meer herkent als het huis of de omgeving waar je vroeger bent geweest . . . zou best kunnen.  Ik dacht dat ik de kerk kende maar ik wist geeneens welke heiligenbeelden er stonden en wat de herkomst of wat ze betekenden voor een aantal mensen, zo ziet ge maar, met deel te nemen aan een wandeling binnen en buiten aan de kerk en de pastorij, heb ik weer wat meer vernomen over hoe het er vroeger wel was, ook de verhalen van vroeger nog eens gehoord hoe het eraan toe ging en je neemt dat uiteindelijk toch wel mee in je herinneringen.

In ieder geval wil ik jullie nog een warm weekend toewensen, ik hoop dat we geen felle onweders gaan te verwerken krijgen want dat betekent meestal niet veel goeds maar we hopen toch op wat regen ook, laat die maar tijdens de nacht vallen en ja, die onweders mogen ook tijdens de nacht komen, al slaap je dan meestal niet zo vast.  Maar geniet nog van het mooie weer terwijl het er is en maak er vooral het beste van, en de studenten, wel dat die nog goed mogen hun best doen om doorheen deze periode te geraken, er komt weldra wel een einde aan !

Een mooi en warm weekend, als we er doorheen geraken zonder kleerscheuren ben ik al dik tevreden !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!