Een nieuwe week en nogal grijs weer buiten !




'k Ben deze morgen heel rustig opgestaan, had vrijwel lang geslapen maar ik was toch zo moe in de voorbije dagen dat ik echt wel voldoende nachtrust heb genomen.  Ik was ook immers in de loop van de dag reeds een aantal keren in de zetel in slaap gevallen en voordien voelde ik me ook zo slapjes, wat er in mijn lichaam gaande is weet ik niet maar ik ben wel echt moe, ook al heb ik bijna niks gedaan, het voelt niet normaal aan voor mijn doen . . . ik die steeds maar probeer bezig te blijven, al is het met kleine dingen te doen maar ik doe het toch maar.

Is mijn lichaam nu een beetje uitgeput na die warme dagen in de voorbije weken of wat, ik weet het niet, ik weet wel dat ik daar niet zo goed tegen kon als kind en dan ook vaak snel mijn eten liet staan, is het mijn mentale vermoeidheid die me parten speelt, want dat kan ook, ik ben een vat vol met emoties en dat is iedereen op tijd en stond ook wel maar ik ween toch zo snel in de laatste dagen, eender wat me raakt, is het op tv of hoor ik wat in het nieuws, ik kan blijkbaar daar niet zo goed meer tegen, het gaat over alles wat ik hoor of lees of zie gebeuren, het is me te veel aan het worden . . . weet echt niet wat me scheelt maar ik voel me stilaan naar een inzinking toe gaan en dat voelt echt niet goed ! 

Tot daar wat me in de vorige dagen volop bezig hield, ik laat zelfs mijn normale onderhoud in de woning staan, dat is niet van mijn gewone doen, ik weet het echt niet, is het omdat ik me nu meer dan anders alleen voel hier in huis en er weinig andere mensen hier te zien zijn, ik weet het echt niet maar ik zit er over te piekeren en dat is zeker ook niet goed.  Voor mij zou het vooral mooi weer moeten zijn zodat ik weer vaak naar buiten toe kan en een fikse wandeling maken, gewoon eens eentje naar de H. Hartberg toe en me daar wat te rusten zetten en alles eens overdenken, een plek waar het meestal echt wel rustig kan zijn en tegelijk heb je dan een wandeling gemaakt, een beklimming ook maar dat schrikt me niet af !  Of gewoon eens weer naar boven toe naar de stenen muur die we hier hebben, opgebouwd uit ijzerzandsteen, zonder dat er sprake is van die stenen echt vast te leggen met eender wat, losse stenen die tot een muur zijn samen gevoegd, is wel de moeite waard.  

En dan langs de andere kant ook de boomgaarden zien die daar staan in volle glorie, of er ook van veel fruit gaat sprake zijn weet ik zo niet, in ieder geval is het heerlijk om daar even rond te lopen en te genieten van de omgeving.

Voor vandaag staat er niks speciaal op mijn programma, wat opruimen en was weg leggen die ik voor het weekend heb gedaan, hier en daar dus wat weer op orde zetten ook want er is telkens toch wel weer wat anders ook dat je hebt laten liggen . . . en vooral na de middag ook eens door het keukengedeelte gaan of gewoon door de ganse living zodat ook daar weer alles is opgefrist.  Ik zie wel wat ik ermee doe of ga ik tegen het einde van de week eens alles weer poetsen zodat alle stof is verdwenen ?!  We zien wel hoever we geraken met alles en hoe alles zal verlopen, ik heb er tot nu toe niet echt een idee over.

En ja, het goede nieuws, onze kleinzoon heeft met vrucht zijn eindexamen in het middelbaar gehaald !!!  Dat zijn mooie dingen die ik nog mag meemaken, ik geniet er evenzeer van, alhoewel ik hem nog niet heb gezien maar wel vernomen via een berichtje.  Proficiat, je bent reeds ver geraakt in je leven, nu nog zien wat je verder zal gaan verwezenlijken, of je nog bijkomende studies gaat aanvatten of wat, ik weet niet wat je in de zin hebt maar neem nu maar eerst nog wat vakantie, daar ben je nu wel aan toe Jasper !  Je bent een fijne jonge man geworden en geniet van wat deze maanden je kunnen brengen.  Wat nog komt zien we dan wel.  Het doet toch steeds deugd om dit te kunnen meemaken.

Dit was zowat het bijzonderste nieuws dat ik heb mogen ontvangen in dit weekend, ik wens iedereen dan ook een heel fijne nieuwe week toe en geniet van alles wat op je weg komt !







Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!