Donderdag . . . vandaag een luie dag ?!


 Aan iedereen wens ik ook een heel mooie dag toe, de temperaturen voorspellen zomers weer vandaag en misschien later ook nog wat gedonder en vooral nog wolken tegen de avond aan, maar of het ook zo zal zijn is zoals steeds afwachten, voorlopig is het genieten van de zonnestralen !

Gisteren wat buiten gezeten maar al snel weer naar binnen omdat de zon echt wel te fel scheen, de lucht was dan ook zo zuiverblauw als het maar kon zijn, ik voelde het op mijn huid en kreeg wat pukkels op mijn schouders en borst dus ja, toch maar voorzichtig zijn, ik weet dat ik er tussendoor beter uit blijf maar het doet zo goed aan op die huid om de zon te voelen !!!

Verder heb ik ook nog snel gewinkeld in de voormiddag, ik was reeds snel weer naar huis toe met de zaken die ik eerder was vergeten.  En ook vandaag heb ik mijn laatste mager vleesje gegeten in de morgen, alleen is er morgen niks meer maar ik zie wel wanneer ik terug ga winkelen, hoeft ook weer niet iedere dag te zijn.  Dat ben ik wat beu geworden om telkens naar de winkel te trekken voor vers voedsel, je kan dat ook een dag of twee op voorhand meebrengen, zo doe ik dat toch en dan steekt tussendoor je koelkast soms zo vol dat je telkens het ene moet verplaatsen om aan de andere spullen te geraken.  Maar het is een keuze die je maakt en ik vind het fijn om ook eens een dag zo rustig op je gemak door te brengen.  

Misschien maak ik wel snel nog een wandeling door de buurt hier, gewoon om wat meer beweging te hebben, al was dat er in de voorbije dagen dan weer wel in voldoende maten.  Zelfs zoveel dat ik op dinsdag te moe was om 's avonds in slaap te geraken.  Toen was ik in de weer geweest in de voormiddag, na de middag nog wat anders aangevat zoals in de keuken alles onder handen genomen, en nadien zet een mens zich in de zetel en die spieren worden stijf.  Tot overmaat van ramp zou ik dan telkens in slaap gesukkeld zijn en dat wil ik dan weer tegen gaan, ofwel zet ik me rustig in de zetel en kan slapen zoveel als ik wil, ofwel wil ik gewoon verder doen . . . maar dan wil ik wel eens meer over mijn krachten gaan en dat fnuikt zich dan achteraf weer op een andere manier zoals ge weet . . . !

De voorbije nacht heb ik zalig geslapen, wel maar tot iets voor zevenen, toen was ik wakker ben ik maar opgestaan en om iets voor achten was de ontbijttafel helemaal afgeruimd.  Zo heb ik dan wat meer tijd om hier aan de computer door te brengen, door de mails te gaan, de vele spamberichten te verwijderen en ook eens na te kijken wat de maatjes doen zo tijdens deze warme zomerse zonnedagen, op facebook wat plaatjes zetten en wachten op reactie, ik zou het wel allemaal wat willen minderen maar het is gewoon wat ik iedere dag doe.  En dan hier ook nog wat zetten voor de liefhebbers, al laat ik geen mooie beelden meer zien over het domein, ligt nu wel te veraf om er te voet naartoe te trekken zoals ik voordien deed.  Een wagen heb ik niet, ook geen fiets meer en dat beperkt mijn bewegingsvrijheid dan weer maar ik heb er vrede mee, ik heb alles wat ik hebben moet en als ik verder wil dan is er wel iemand die me tot daar wil voeren, ook al zijn het dan soms de buren wel maar ja, ik geraak er en dat noem ik dan niet profiteren van anderen.  Ze weten allemaal dat ik het niet meer kan om zo maar op te stappen en te zeggen : ik ben weg, maar ik leg mij daar bij neer, het is mijn eigen keuze en dat moet iedereen maar respecteren.

Zonet nog even gaan koffie drinken op het terras, heerlijk is het er in de morgen, al is de voormiddag ook al bijna half, het belooft een zwoele dag te worden, het zit al in de lucht en nu weet ik reeds dat ik dan maar beter binnen blijf en me rustig met iets bezig hou, misschien nog proberen hier en daar wat te herschikken.  Dat heb ik in de vorige dagen ook reeds gedaan, zo zijn mijn aardappelen naar de kelder verhuisd, daar liggen ze veel frisser in alle weersomstandigheden, hier boven is het meestal te warm in die technische ruimte en daar wordt het al snel te warm wanneer er een paar van die toestellen beginnen draaien, het kan zijn dat het gewoon de wasmachine is en/of de droogkast maar ook die luchtafzuiging in de woning, alles brengt warmte met zich mee en zeker als het mooi weer is.  Al voelde ik gisteren echt wel heel goed het verschil met buiten toen ik weer naar binnen kwam wanneer de zon te fel was geworden om nog langer te verdragen.  Toen was het hier nog fris te noemen tegenover buiten en dat deed op dat moment echt wel deugd.

Hoe het weer er morgen zal uitzien valt ook nog af te wachten, ik meen dat het dan ook nog warm zal worden maar toch wil ik dan wat spullen wassen en dat brengt weer wat warmte mee en geloop tijdens de dag.  Ja, vooruit zien is steeds goed zodat je dan in het weekend weeral wat met meer rust de dag kan doorbrengen, ik geniet daarvan, dan kan ik bepaalde dingen doen die ik tijdens de weekdagen nooit doe, gewoon omdat er dan andere zaken de voorrang krijgen.  En koken, deze dagen wordt er niet zoveel gekookt, ik heb alles in huis om er een luchtige dag van te maken, wat sla, tomaten, ook nog wat meloen, en dat heeft me gisteren al goed gesmaakt, de andere helft ligt er ook nog, dus ja, met wat hesp erbij van de ene of andere soort, we zullen zeker geen honger lijden !

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en doe deze keer zoals ik, er een rustige dag van maken, hou jullie hoofd vooral koel en op tijd en stond de riem eraf leggen kan ook wel eens deugd doen !




Reacties

  1. hallo Chrisje , ik ben niet zo'n schrijver als jij , bij jouw vloeit het gewoon , zonder stoppen , ik moet meer nadenken --hahaha-- maar ben blij voor jouw dat je geniet van waar je woont en alles in een rustig tempo leert te doen ! .
    ik ben nog eens naar zee geweest en ben bijna weer oke , had veel last van mijn ogen ---- maar het is beter nu
    lieve groeten en tot de volgende keer Ani

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Heb vandaag echt wel een rustige dag gehad, heb wel het één en ander gedaan in huis maar verder niks wat echt moest gedaan worden en zeker geen zwaar werk, ik heb zojuist een douche genomen, had gisterenavond maar snel een douche genomen maar mijn haren niet mee gewassen en vandaag waren die dus aan de beurt, met het hele lijf er nog maar eens bij, het doet toch telkens deugd als je na een dag van warmte ook zo een verfrissing kan nemen, ik was me dan meestal maar met lauw water en dat scheelt heel wat. 'k Hoop dat die ogen weer snel in orde komen want anders zou je wel eens niet meer met je wagen mogen rijden, spoedig beterschap en zo lang je nog naar de zee kan rijden dan doe je dat maar best, ik zou er graag weer eens komen maar ja, het vraagt zoveel moeite om dat zelf te regelen en nu de auto er niet meer is en de echtgenoot ook niet, is het niet zo eenvoudig voor mij ! Ik hou ook wel een beetje van mijn gemak en met dit warme weer hou ik me binnen bezig ! Nog een fijne avond ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!