Woensdag en nog even uitblazen . . . !


Gisteren zoals ik had gedacht, toch naar Leuven getrokken met de bus.  Maar was dat eerder een martelgang dan dat het me wat zou ontspannen . . . alhoewel het niet allemaal kommer en kwel was maar toch, het kan ook anders, tenminste dat zou je denken ! 

Iets wat ik altijd vooraf doe : kijken op De Lijn of de uren nog ongeveer hetzelfde zijn gebleven van altijd, of zijn er veranderingen en zijn er werken onderweg ?!  Dat is iets wat ik telkens toch de avond voordien ga nakijken, ook gewoon om zeker te zijn wanneer ik aan de bushalte moet zijn om mijn bus te nemen.  Dat een bus al eens wat vertraging heeft hoeft niemand te verwonderen, er zijn ook overal zoveel werkzaamheden hier en daar in de dorpen en steden, dat je niet meer weet hoe lang die er precies over doet.  Maar als je achteraf nakijkt hoe lang je erover doet om ergens te geraken, wel dan sta je verstomd dat er nog zoveel volk op de bussen zit !  En pas op, ik werp geen steen naar de chauffeurs van de lijn, ze doen hun best om iedereen tevreden te stellen, zowel hun bazen als hun reizigers die ze vervoeren, meestal is er ook geen klagen over de chauffeurs op zich al heb je overal wel eens een cowboy tussen een groep mensen, zo ook hier vermoedelijk.

Om 9u stond ik gepakt en gezakt klaar om te vertrekken, eerst nog even naar de brievenbus gaan om te zien of er wat in steekt, ik ben gisteren immers niet gaan kijken en dan kan dat wel eens, ook al is het vaak alleen wat reclame, al heb ik dat in de laatste weken weeral niet gezien !  Pas op, ik heb dat niet nodig maar zo zie je maar dat er ook daarin een soort van willekeur is, ze steken dat niet graag in die metalen brievenbussen, bang van hun handen te kwetsen denk ik dan, of is het gewoon plantrekkerij.
Om 9u10 ben ik dus op stap gegaan naar de halte waar ik moet opstappen, dat is toch al snel iets meer dan tien minuten stappen, reken maar gewoon een kwartier, ik heb niet snel gegaan.  En daar sta je dan, ik was niet alleen, nog een dame die er reeds was voor mij en er is nog iemand aangekomen vlak voordat de bus zou komen opdagen.  Ze liet even op zich wachten maar het ging toch nog, we begonnen aan de rit naar Heikant, daarna Rotselaar dorp en zo weer terug naar de Aarschotsesteenweg, onderweg hier en daar iemand van de bus laten stappen en dan ook wel ergens een paar mensen die opstapten en dat was ons oponthoud.  

In Wilsele, op de Aarschotsesteenweg ging het vrij vlot eigenlijk, daar kon de bus wel wat vaart halen en iets later ook op de vaartdijk naar Leuven toe.  Maar als je alles bij mekaar telt en was ik van rond 9u reeds klaar en iets daarna vertrokken naar de stad en was pas een vol uur later pas in de stad zelf aangekomen, aan het station.  Ik ging dan te voet door de Bondbenotenlaan en ging daar een warenhuis binnen, ik kon er mijn draai niet vinden, ik vond niks naar mijn zin, ik paste niks, het verging me daar echt niet goed, wat het was, geen idee, niks dat me aan stond . . . en toch maar weer naar buiten, dan maar naar de Diestsestraat, daar zou ik wel iets vinden om mee naar huis te nemen, tenminste dat dacht ik toch.

In de eerste winkel kocht ik een jeansbroek, ik zag niet dadelijk wat ik zocht, het moest een short zijn maar eentje die niet tot over mijn knieën komt en die zag ik niet dadelijk, het hoefde geen jeans te zijn maar dat mocht het eventueel wel zijn, die had ik nog niet maar ik eiste dan wel eentje die licht genoeg is om te dragen en gemakkelijk zit zonder te knellen hier en daar.  Ik vroeg aan een dame om me te helpen en ze gaf er me eentje, er was maar eentje meer in mijn maat en of dat goed zou zijn, wel ik zou ze passen hé.  En ja hoor ze zat me als gegoten, ik nam ze dan ook maar dadelijk, de andere broeken die ik zag waren echt ook wel mooi maar niet meer in mijn maat en ja, als je dan weeral een week of twee moet wachten totdat ze in die winkel is aangekomen, dan hoeft het voor mij ook niet meer.  Liever iets dadelijk mee nemen naar huis als het kan, anders zit je daar dan ook nog mee dat je weer eens moet terug gaan en terug die lijdensweg meemaken, waar ik soms echt wel van gruwel, vroeger niet maar toen was de afstand niet zo lang en nu, het duurt me echt wel te lang om goed te zijn, al was ik er zo toch ook een halve dag tussenuit . . . maar rustig was wel wat anders.

Ik ging nog in een chiquere winkel binnen maar daar zag ik niet dadelijk wat ik in mijn gedachten had, ja, een bloesje van 129 €, zonder mouwen en met een V-hals in een kleur die ik graag zag . . . maar ik kon er het geld niet aan geven.  Als je nu zou zeggen dat je daar nog iets bovenop doet en dat je daar een kleedje voor hebt, dan ja, dat zou ik wel aan nemen, ik vond het te veel eigenlijk.  Dus daar was ik snel weer naar buiten en ging verder.  In de volgende winkel aangekomen, waar ik dus ook nog een bon van had, daar paste ik mijn vestje dat ik eerder had zien hangen maar het stond me niet echt aan, ik vond het te veel en te zwaar en te log eigenlijk, van die overgrote losse modellen moet ik echt niet hebben, ik zag he graag maar het was niet dat wat ik ervan had verwacht en hing het ook dadelijk weer in de rayon terug.  Maar toen zag ik een steenrood/oranje bloesje hangen, zo met een mouwkapje erbij aan gesneden eigenlijk met een omslag aan de rand.  Euh ja, dat ging ik eens passen, ik stond er mee in de kijker en bekeek me in een grote spiegel en ja hoor, dat stond me wel, en viel echt wel mee op die broek die ik droeg.  Eigenlijk kan ik daaronder nog een heel fijn topje dragen, in wit of donkerblauw en daarover mijn bloesje, het paste allemaal bij mekaar en ik nam dit bloesje mee naar huis.  Ik had niet echt waar ik op gehoopt had maar ik had ook nog wel een andere kledingstuk dat ik goed kon doen passen bij die wit met blauwe broek, daar had ik eerder alleen maar een witblauw T-shirt op dat goed erbij paste en vandaag droeg ik een t-shirt met een vogel erop in allerlei kleuren maar of dat echt mooi erbij was weet ik echt niet, ik droeg het omdat er weinig andere kledingstukken zo mooi pasten, behalve nog een witte T-shirt met donkerblauwe borduursels op, die ik pas had gewassen.

Ik ging nog een paar andere zaken naar binnen, bekeek en paste ook nog wat kledingstukken maar iets naar mijn zin zat er niet echt tussen, ofwel was het mooi van stof en trok het model op niks voor mij ofwel paste het kleedje wel maar trok de stof dan weer op niks voor de zomer !  Zo zie je maar dat er zoveel verschillende smaken zijn en zoveel verschillende kledij maar dat het niet altijd dat is wat passend is voor de figuur of niet naar de zin van mevrouw, want dat kan ook.  Een andere dame was ook reeds lang aan het passen geslagen en vond ook niet dadelijk wat ze zocht, ofwel stond ze erg op twijfel ofwel was het haar man die haar tegen hield, ik weet het niet maar ze was nog bezig toen ik al lang weer buiten stond en verder ging.

Veel meer heb ik dus niet gedaan, ik ben nog bij de boekenwinkel binnen geweest voor wat puzzelboekjes en heb er weer wat bij, ja, ik doe nog altijd zo verder en ik voel me daar goed bij !  In nog een andere winkel ging ik zien voor pannenlappen, ik vond er die je zowel over je hand kunt trekken als ovenwanten eigenlijk maar die je ook gewoon kan gebruiken als echte pannenlap, ik bracht er een viertal mee, kwestie van toch nog even ermee verder te kunnen als ze vuil zijn, dan  heb je steeds een stel om te gebruiken en het ander ligt dan in de was of gewoon in de schuif waar ze altijd liggen, bij de ovenwanten.

Ik ging nu terug naar het station toe, ik moest daar op perron 11 zijn volgens mijn gegevens die ik kreeg van de lijn en zou er heel rustig naar toe gaan.  Want ik moest nog wel even wachten op mijn bus, die zou er pas om 12u29 zijn volgens het schema dat ik te zien kreeg.  En de volgende uren ook telkens een half uur na het uur eigenlijk, zo bekijk ik het dan toch.  Daar kwam ik aan zo rond 11u45  en om 12u45 is de bus er pas aangekomen dus ja, het werd steeds maar later en later en het was dan nog 13u30 of iets later dat ik ben afgestapt van de bus.  En dan moet ik nog een kwartier stappen tot ik echt thuis ben, wat uiteindelijk alles bij mekaar een echte marteling was geworden, gelukkig kon ik op een bankje gaan zitten en ben daar de ganse tijd ook gebleven totdat de bus er was natuurlijk om dan dadelijk mijn rug wat te rechten en een paar stappen rond te lopen zodat mijn stramme benen me konden de bus op helpen.

Dan zat ik daar tussen een bende taterende jongeren die blijkbaar naar "het meer" in Rotselaar trokken, dat meende ik toch begrepen te hebben, ze zaten daar rond te draaien op die banken, een paar bleven er heel rustig bij en hielden hun stem dan ook eerder wat gedempt maar de anderen die taterden er maar op los, ik werd er wel een beetje ongemakkelijk van, ik verplaatste me even op mijn zitgedeelte van de bus en de juffrouw naast mij dacht al dadelijk dat ik moest afstappen, neen, zo snel ben je van mij niet verlost, ik blijf nog wel even, heb ik gezegd, heel waarschijnlijk nog een heel stuk verder dan waar jullie moeten zijn.
Ik heb niks tegen jongeren die zitten te tateren en dergelijke maar je hoeft niet altijd je stem te verheffen boven iedereen uit, het kan ook gans anders maar ja, dat begrijpen sommige jongeren niet zo goed blijkbaar, of willen dat niet zien.

Uiteindelijk was ik pas om 13u45 hier bij mij binnen, ik had toen geeneens water gedronken of wat dan ook, ik wou gewoon dat ik dat niet had vergeten mee te nemen.  Maar in de plaats zou ik mijn kleine opvouwbare paraplu meenemen, het regende toen ik nog thuis binnen was en ik zou gaan vertrekken . . . later geen druppel meer gezien eigenlijk, gelukkig maar !   Het was het ene of het andere maar ik snakte echt naar wat drank.  Had ik geweten dat ik zo lang moest wachten op de bus in de stad, dan had ik me op een terrasje gezet en eerst toch een beetje water of wat dan ook gedronken om naar het toilet te kunnen gaan en dan later pas de bus te nemen, ik zou me heel wat meer op mijn gemak hebben gevoeld.  Nu is het net of alles aan mijn lichaam doet pijn . . . wat spieren hier en daar om te gaan kledij passen en daarna ook nog alles mee naar huis te zeulen, ach wat een vrouw ook lijden kan.

Terwijl ik dit hier vertel, het is op dinsdagnamiddag (15u26) reeds dat ik dit logje heb klaar gezet, ben ik bezig met de nieuwe stukken te wassen, daarna nog drogen maar dat is niet zo dringend, morgen zal dan de strijk van de nieuwe stukken worden en ik hoop dat alles zal meevallen wat ik bij heb, op hoop van zegen.

Nog een heel fijne woensdag wens ik iedereen toe, geniet van je dag en maak er ook een mooie dag van, eender wat het weer doet !








Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!