Zaterdag en weekend . . . gedaan met de storm ?!

 

Of het weekend mooi zal wordend durf ik te betwijfelen maar je weet maar nooit hé !  De vorige dagen waren al zo stormachtig en gisteren was het echt wel storm, een geluk dat alles hier vrij goed vast zit zodanig dat we geen stukken hebben gehad.  Ik hield het weer goed in het oog en de wind die waaide binnen alsof het niks was, door die verluchting in de ramen voel je dat heel goed, ik heb gelukkig geen lintjes gehangen om te zien hoe fel de wind naar binnnen kwam maar je voelde het overal . . . en de temperatuur in huis die was niet te warm en ook vrij goed verlucht . . . ja, lach maar, ook ik voel dit  !  

Op zulke dagen kan ik niet goed slapen en dat deed ik op donderdagavond ook niet, ik zat daar maar te piekeren en ben begonnen met wat papieren op te zoeken, waar een deel van de nacht in gekropen is maar toen het 1u30 was lag ik toch net in mijn bed en dat is mooi voor mijn doen !  'k Heb dan ook een vrij goede nachtrust gehad . . . maar was tegelijk weer wat meer gerust gesteld dat ik toch alle papieren had gevonden !  Oef, het heeft wel wat voeten in de aarde gehad maar toch is het me gelukt om ook dit rond te krijgen.

En dan vragen ze je soms op de man af : wat doe je nu zo alleen een hele dag thuis zitten ?!  Net of ik had echt niks te doen, ja ik wou wel iets doen maar daar is met dat stormweer niks van in huis gekomen, ik heb me braafjes binnen gehouden zoals de meeste mensen ook wel zullen gedaan hebben.  Ik heb zelfs nog kippensoep gemaakt, 't is te zeggen, ik heb de kipfilets gekookt met groenten en kruiden erbij en dat was het dan ook, maar het moest gedaan worden zodat ik ook op zaterdag weer iets vers op tafel kan toveren voor mezelf !

Ik zag de hoge bomen hier over en weer zwiepen, de wind huilde, mijn bloempotten hielden stand waar ze stonden, gelukkig maar, ik zat vaak met een bang hartje ernaar te kijken want je weet wel wanneer het begint maar je weet nooit waar het zal eindigen.  Het was dan ook al even na vijven in de namiddag toen ik hier dit logje neerzette en even rust nam.  Al wil ik straks ook wel op tijd en stond gegeten hebben zodat ik toch ook eens naar het nieuws kan kijken !  Niet om de ravage te aanschouwen, daar heeft een mens geen bal aan, de miserie van anderen daar moet je niet op uit zijn, ik hoop gewoon dat er niet te veel schade is gevallen hier en daar.  Ik hoorde dus op vrijdag toch ook meer dan een paar keren sirenes gaan maar weet echt niet waarvoor het was, hopelijk niet te erg voor de mensen die toch weer iets aan de hand hebben, al zijn het maar dakpannen die zijn weggeblazen door de wind, daar kan al meer dan genoeg schade mee berokkend worden !  Of een boom ergens gesneuveld waar hij hopelijk niet te veel schade heeft aangericht want waar die valt weet je nooit op voorhand, zeker niet met stormweer als het op vrijdag was !

Nog een fijn weekend wens ik iedereen toe, hopelijk komt alles na het weekend weer in zijn normale plooi van voorheen zodat we weer kunnen kankeren over de regen die zo met bakken uit de lucht komt te vallen.  Dat zou pas eerder voor zondag zijn maar we zien wel, hier ben je nooit zeker van wat het zal doen, is het nat, is het winderig, is het koud of is het warm, geen idee, afwachten . . .  !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!