Dinsdag, de paasdagen zijn voorbij . . .


Maar er zijn nog altijd de paaseitjes !  Ja, er zijn er nog heel wat over en het is telkens smullen wanneer je eraan begint, ik mag echt niet overdrijven maar ik eet ze graag en dat is een gewoonte met Pasen om ook paaseieren te eten, eender of ze echte eieren zijn of van chocolade, alles smaakt lekker !!!

En hebben jullie genoten van de paasdagen of waren het dagen om weer snel te vergeten, ik hoop dat het dit laatste niet was want alleen zitten met zulke dagen is ook maar niks, feestdagen zijn er om met vrienden of familie door te brengen en er een fijne dag van te maken.

Zelf had ik dan gezorgd dat ik wat paaseitjes in huis had dus dat viel toch al op dat gebied mee, ook lekker eten kan zorgen dat iedereen zich goed voelt, ach, dit weekend is zo weer voorbij, blijft er nog de vakantie voor de kinderen natuurlijk, ja, ook dat is reeds mooi begonnen, al wil het weer niet altijd mee feest vieren maar ja, dat nemen we erbij.

Ook een nieuwe maand is begonnen, gisteren was het de eerste april, een dag om nooit meer te vergeten, niet gisteren dus maar wel omdat het steeds de verjaardag was van mijn schoonvader, een man uit de duizend die alles goed verstond en steeds het goede in alles zag maar ook wel eens uit zijn krammen kon schieten als er iets niet goed ging, ach, ik hield van hem maar dat is reeds verleden tijd, ook hij is reeds een aantal jaren geleden overleden.  In de periode dat mijn echtgenoot te horen kreeg dat hij thuis mocht blijven van het werk, hij had de bons gekregen maar ook daar maakt men dat weer het beste uit en eigenlijk was het een soort van verademing omdat die spanning toch al geweken was, ach, niet alles verloopt steeds zoals jij je dat had voorgesteld.  Maar later vond hij dan toch weer de vreugde in zijn werken wanneer hij kon deel uitmaken van de wachters van domeinen in onze omgeving, ook dat kan veel werklust opwekken als je job echt iets is wat je graag doet en tegelijk ook in open lucht kan uitgevoerd worden !  Dat je dan fit blijft wanneer je met de fiets op weg is naar een bepaalde plek in het domein of dat je helpt om ergens wat op te ruimen en dergelijke dingen meer.  Soms al eens zorgen voor dieren tijdens een periode van ziekte of dergelijk, ook de job al eens overnemen van mensen die met vakantie gaan . . . hij hield van alles die man van mij.

Ja, ook die eerste april heeft voor familieleden een andere betekenis gekregen, ook mijn kozijn is op die dag aan zijn einde gekomen, was voordien zwaar gevallen met heel wat bloedverlies als gevolg, ach, ondertussen is dat ook weeral een jaar geleden gebeurd allemaal, en toch doet het nog steeds pijn, op zulke manier aan je einde komen, wetende dat je een ziekte op je lijf hebt en daardoor waarschijnlijk ten val bent gekomen, ieders levenseinde is anders maar dit brak toch een beetje mijn hart.  Het ging dan over een familielid en zulke dingen blijf je met je meedragen.  Ik heb in mijn gedachten aan hem gedacht en aan de andere familieleden die hem hebben gekend . . . een jaar geleden reeds !

Zo gaat ook ons leven verder, iedere dag weer een stapje dat je langer leeft, iedere dag weer een dag dat er iets in je leven is gebeurd hier of daar, iedereen heeft zo van die dagen dat je meer dan op andere dagen aan iemand denkt die je is ontvallen.  Het gaat je goed maatje, eender waar je nu bent, je was een fijne man en ik keek echt wel tegen je op, dat had ik als kind reeds maar nu heb ik dat nog meer, zo aan je einde komen is ook niet echt een mooi einde, je had het zelf ook anders verwacht . . . !

Het leven gaat verder, ook hier waar er toch ook al iemand van onze familie is overleden, mijn eigen echtgenoot, maar je bent er nog steeds bij, ik wil niet dat je vergeten bent, ik wil je blijven herdenken zo lang ikzelf leef en dat zal ook gebeuren, al is het misschien wel maar door mij alleen, maar ik blijf je in gedachten steeds nabij, ooit zullen we mekaar wel eens wederzien en wanneer dat komt weten we niet, maar het zal eens gebeuren . . .  !

Ons leven gaat verder en wat staat er voor vandaag op mijn menu om uit te voeren, wel mijn was proberen uit de weg te werken, of ik alles zal gedaan krijgen weet ik niet maar we zien wel hoever we geraken.  In ieder geval ga ik er een vrij rustige dag van maken, het hoeft niet altijd een werkdag te zijn, dat was het gisteren en vandaag ruimen we dus alles op en werken de was weg zoals je dat eerst had gedacht . . . of zijn er andere dingen ook nog te doen, ik weet het zo niet, ik wil dat alles er opgeruimd bij staat en op dit moment is dat wel weer even zoek !

Nog een fijne dinsdag wens ik iedereen toe, doe wat je niet laten kan, al lijkt het maar een trieste dag te gaan worden zo zonder de zonnestralen . . . of komt die straks nog eens piepen ?!  We zien wel wat we te zien krijgen en als het vandaag droog blijft dan kan ik ook wel eens met andere zaken bezig zijn geraakt, je weet immers maar nooit waar je aan begint tot wanneer je ermee start.  Nog een fijne dag en geniet van ieder moment, laat geen seconde voorbij gaan zonder dat je er hebt van genoten want die tijd komt nooit meer terug.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!