Woensdag, de goede week is al half . . .

 


Ja, we zijn alweer woensdag in de goede week voor Pasen, de tijd vliegt, zeker als je weet dat ik net vandaag weer een afspraak heb met de kapper, morgen misschien samen met onze jongste dochter op pad gaan om wat nieuwe kledij te kopen tegen de zomer aan, vrijdag komen ze de ramen lappen, en hopelijk blijft het dan toch ietwat droog, droog genoeg toch zodat ook de ruiten niet weer afregenen want dat zou zonde zijn als ze pas zijn proper gemaakt !  

Zo zie je maar dat mijn week ook vrij goed gevuld is, vandaag wil ik ook nog snel enkele boodschappen doen zodat ik daarna weer even rust kan nemen totdat we naar het weekend toe gaan.  Zo kreeg ik een dag geleden ook nog telefoon voor een afspraak te maken maar het was te vroeg voor mezelf dat ik zou moeten komen, ik hou daar niet van want dan is het haastig me douchen en klaar maken, eten en wat nog allemaal, voordat ik kan vertrekken.  Stel dan nog eens dat het geen mooi weer is dan kom ik op dat moment met een natte mantel bij haar aan en later ook weer eens doorheen dat rotweer tot je weer thuis bent, ik heb dat niet aangenomen.  Maar dan wil dat net lukken dat die nieuwe afspraak net op een dag valt dat ik ook elders nog een afspraak heb, al scheelt dat wel in tijd want het ene is in de voormiddag en het andere in de namiddag, dus dat heb ik dan maar aangenomen.

En gisteren heb ik al heel wat gedaan gekregen ook, gelukkig maar, want ook die kledij wil ik dan als ik thuis kom ook nog wassen, misschien moet ik nog wel iets laten inkorten ook en dergelijke dingen meer, ik zie wel wat ik vind dat me past maar omdat ik tussendoor toch ook hier en daar eens ga uit eten met de ene en de andere, wil ik er goed voor komen !  Dat hoeft geen stukken van mensen te kosten maar als je al een aantal jaren altijd hetzelfde draagt dan wil een mens ook wel eens iets anders.  En eigenlijk ga ik zien wat ik samen kan dragen, combineren met andere dingen zodat ik kan afwisselen en niet te veel hoef te wassen en strijken, want daar kan wel heel wat tijd in kruipen.  Ik ben dan ook niet zo snel tevreden over mijn werk, ik wil dat het goed gedaan wordt.  

Zo ook vandaag had ik nog wat strijk weg te werken, ook nog een beetje lingerie op te vouwen en verder nog mijn handdoeken in de kasten te leggen, die had ik reeds in het weekend opgevouwen toen ze pas gewassen gedroogd waren.  Ondertussen ook nog wat gevonden dat ik niet meer wist dat ik dat ook nog had, zo zie je maar dat je steeds alles zorgvuldig een vaste plek moet geven of je weet zelf al niet meer wat je eigenlijk in je kast hebt liggen !  Alleen vrees ik dat er een fijn pulletje bij ligt waar ik al niet goed meer in zal passen, zal te vast zitten bedenk ik me nu, heb dat nog altijd zo goed als nieuw in de kast liggen, maar een paar keren gedragen, als het niet bij één keer is gebleven, dat weet ik zelfs niet meer maar ja, ik moest en zou dat kopen omdat ik toen ook maar weinig nog had wat goed genoeg was om mee buiten te kopen en dan neem je soms wel eens iets mee wat je niet zo goed past !!!  Al doe ik dat nu niet meer, ik let goed op wat ik aanschaf en wat ik niet zie zitten wil ik gewoon niet, zo zou dat altijd moeten verlopen . . . heel soms laat jij je toch door iets verleiden en dan zit je ermee als het niet goed past.

Zo was ik een paar dagen geleden ook aan het kijken naar een paar nieuwe sandalen, ik vond er een paar die me wel zouden liggen en die ik zag staan bij mijn favoriete merk van degelijke schoenen, tot mijn verbazing kom ik er een paar sandalen ook tegen die . . . ik ook nog in mijn kast heb laten staan en die reeds heel wat zijn gedragen . . . dus niet te snel beslissen want je weet maar nooit waar je het beste mee bent, met die van vorig jaar of met de eventuele nieuwe die je zou aankopen, al moeten ze beide ook wel goed zitten aan je voeten natuurlijk !  Van de oudere weet ik het zeker, die heb ik al zo vaak gedragen dat ze reeds half versleten zijn, van de nieuwe moet je dat steeds afwachten maar ik hoop dat ik ze nog vind op de plaats waar ik ze wil aankopen.  Er zijn nog wel winkels die dezelfde soorten hebben maar zitten ze dan ook goed als je ze besteld op het zicht en niet kan passen, met sandalen wil ik toch echt wel dat ze goed aan je voeten zitten.  En eigenlijk zijn het sandalen om hier in huis te dragen, ik wil terug iets vast aan mijn voeten om hier mee rond te crossen, ik wil er kunnen mee poetsen ook dus ze mogen geen last hebben van wat water of spatten hier of daar en ik hoop dat die welke ik uitkoos van goede kwaliteit zijn.  Ook hier binnen . . . en buiten op mijn terras, wil ik iets gemakkelijk hebben en iets wat snel weer zuiver is mocht er toch wel eens iets op spatten van dit of dat, zeker nu dat de lente in het land is en we weer meer gaan genieten van het buitenleven . . . als het weer ons dat toelaat tenminste !

We zijn nu dinsdagavond en voor morgen is het dus eerst gaan winkelen, daarna zien we wel wat er nog kan gedaan worden maar erg veel zal dat al niet meer zijn vermoed ik zo.  Misschien nog eens binnen bij de beenhouwer en daarna weer naar huis toe en alles inpakken, wat in de diepvriezer kan dat zetten we dadelijk weg en voor de rest zullen we dan wel weer zien in de komende dagen.  Nog een heel fijne dag, maak er iets moois van en geniet van alles wat je doet.   Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!