Vrijdag, we sluiten de week weeral bijna af . . .


Vrijdag en weer wat ander weer dan gisteren.  Maar over gisteren mogen we over het algemeen niet klagen want de zon scheen en het voelde aan alsof het reeds volop lente was, maar het duurde niet lang eer dat weer snel veranderde . . . voor mij toch !

In de namiddag had ik wat houtschilfers geraapt op mijn kunstgras om tegelijk ook wat buiten te zijn.  Was het dat geweest of wat ik weet het niet maar ik ben naar binnen gegaan met hoofdpijn, was al dat bukken me niet zo goed bekomen of wat was het, ik weet het niet maar toen ik binnen was kreeg ik barstende hoofdpijn, iets wat ik zelden voor heb eigenlijk en ik weet ook niet echt wat hiervan de oorzaak was maar ik heb wel een pijnstiller ingenomen zodat ik me daarna wat in de relax kon zetten en die pijn vergeten.  'k Had dan nog de tv wat aangezet omdat ik wou dat die pijn verdween maar ze bleek vrij hardnekkig en toen begon ik na te denken en dacht aan mijn allergie . . . was het daardoor dat ik zo fel reageerde deze keer, ik weet het niet en zal het vermoedelijk ook niet zeker weten maar in de vroege avond begon dat blijkbaar weer op te steken, ik nam een lichte pijnstiller in de hoop om daarna ook goed te kunnen slapen maar ik geraakte maar niet goed in slaap, het was dan ook alweer na twaalven eer ik terug naar bed trok, na even geraakte ik uiteindelijk toch weer rustig en viel na wat gedraai en keren in bed toch ook in slaap.  

Wat me bijgebleven was dat is dat ik op mijn rechterzijde ben in slaap gevallen en dat ik wakker werd op mijn linkerzijde, zo zie je maar dat je ook tijdens de slaap wel vaak wisselt van zijde waarop je het beste slaapt, ik keer steeds naar die linkerzijde terug blijkbaar.  In de vroege morgen werd ik door een bepaalde geluid buiten wakker en toen begon het keren en draaien opnieuw, waardoor werd het veroorzaakt, ik weet het niet zeker maar ik heb dan nog wel wat gedut of geslapen tussendoor en uiteindelijk ben ik maar opgestaan en ben begonnen met de lakens af te trekken van het bed en alles naar de wasmachine te dragen en die op te zetten, dat was dus mijn eerste werkje van de dag, doe ik meestal op vrijdag en die dag is welkom zodat ik misschien van die hoofdpijn ben verlost.  

Als ik die vandaag terug zou krijgen dan zou het wel eens een andere oorzaak kunnen hebben, welke, ik weet het niet maar het lijkt me vreemd dat iemand die niet zo vaak hoofdpijn heeft, nu ineens wel overvallen wordt door die pijn, ach met ouder te worden komt er ook vaak niet veel goeds meer bij, dat weten we allemaal maar moet dat nu echt wanneer het weekend gaat worden ?!  Ik blijf het houden bij die allergie en zal maar denken dat het dit is omdat ik andere oorzaken ook niet zo graag vermeld hoor worden als dat al het geval mocht zijn !

Vandaag dacht ik eens een rustige dag tegemoet te zien maar dat kan ook anders uitmeten, je weet maar nooit, ik ga me in ieder geval heel rustig gedragen vandaag, ik wil wel die kleine wissewasjes uit de voeten hebben en daarna kunnen we verder gaan naar het weekend toe.  Op zaterdag mag ik dan mee gaan vieren met de kleindochter, het was mijn man zijn "hulpje" bij het gebruiken van zijn gsm, zij kon bij hem nooit kwaad doen en was altijd bereid om hem te helpen.  Als er niemand anders voorhanden was dan deed ik dat maar ja, ik liet hem maar doen, zo leerde ik tussendoor ook zelf nog wat bij, al weet ik niet zo goed hoe alles werkt, ik heb het ook maar geleerd al doende en zo blijft je dat nog steeds het beste bij.

Ondertussen was ik hier mijn planten aan het bekijken die nog steeds met hun winterdek daar staan.  Ik denk dat het hoognodig is om dat eraf te halen en ze te laten genieten van de wisselvallige weerssituaties die we hier toch altijd hebben !  Ik ben alleen maar bang dat ze kunnen verbranden door de zonnestralen en dat ze dringend water nodig hebben, dat is iets wat ik steeds vergeet dat het nog levende planten zijn . . . ja, ouder worden is ook dit dus, vergeten dat het iets is wat leeft, iets wat ik vroeger nooit zou aan de hand gehad hebben !

Als er deze namiddag nog wat tijd over blijft wil ik nog enkele dingen doen voordat we naar de avond toe gaan en daarna nog zorgen dat tegen morgen iets van mijn kledij klaar ligt om aan te trekken.  Ondertussen ben ik nog wel met een wasje bezig maar dat kan er dan ook weer bij gevoegd worden als het al droog is en dan is het netjes opgeruimd en valt er niet veel te doen op zaterdag.  En zo tel je maar altijd verder, je vergeet erbij dat je dan zelf ook wel weer een dagje ouder bent geworden en dat er dan misschien ook nog wel eens wat anders kan in de weg komen wat je niet verwacht, ach, we slaan er ons wel doorheen, wat komt dat komt, je kan je lot toch niet ontlopen denk ik dan altijd maar . . .

Nog een heel fijne vrijdag verder, hier komt de zon er tussendoor weer piepen , dan weer wolken en ja, zo wisselt dat af, de wind blaast ook weer wat feller dan deze morgen, is dat de voorbode van de regen, ik hoop dat ze ons daarvan nog even gerust laten en dat het pas naar de avond toe zal vallen, maar je weet maar nooit wat ze hierboven zinnens zijn !  Geniet van deze dag en maak er ook een mooie dag van, eender op welke manier, en daarna op naar het weekend !  Groetjes.





 

Reacties

  1. tsja Chrisje , ouder worden kom niet alleen maar hoofdpijn en draaiingen....daar pas ik voor maar we hebben het niet voor het zeggen hé zoiets overvalt ons. Hopelijk ben je snel weer wat beter zoniet even langs de dokter gaan en medicatie vragen tegen dat draaien en de hoofdpijn
    Ik wens je een fijn en rustig weekend met hopelijk wat zon en stuur een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!