Maandag, een mooie lentedag ?!


Vandaag krijgen we een mooie dag zo te zien, ik weet niet hoe lang het zal duren dat de zon blijft schijnen maar je kan wel zorgen dat je ervan kan genieten wanneer het zulk weer is . . . en dat ben ik zinnens op dit moment, als ik tenminste niet weer geplaagd wordt door hoofdpijn want dat steekt tegenwoordig weer vaak de kop op en is niet echt aangenaam te noemen.  Maar ook daar slaan we ons wel weer doorheen, ooit zal het wel eens wat beteren zeker, ik denk dan ook vaak aan allerlei toestanden die er ook voor zorgen dat je eigenlijk weinig ontspanning kan nemen en daardoor ook zit ik vaak te piekeren.  Ik wil hier niet zitten klagen maar gewoon duidelijk maken dat als mens steeds maar met allerlei muizenissen wordt geplaagd dat ook dat wel eens de oorzaak kan zijn van die hoofdpijn . . . en dat probeer ik nu weg te krijgen door straks eens een wandeling te maken, eender of het mooi blijft, of de zon blijft schijnen maar gewoon naar buiten gaan en genieten van wat de dag van vandaag ons brengt !

Wanneer de rust in mijn hoofd is weergekeerd kan ik terug doen wat ik altijd wou doen en dat is hier onderhoud gaan doen in mijn eigen woning, daar is de laatste dagen niet echt veel van terecht gekomen, dat moet ook wel eens gedaan worden maar ja, ik stofzuig dus wel een beetje vaker dan anders maar dat helpt het vuil op de vloer niet altijd weg.  Je kan dan ook wat vaker stof afnemen maar ook dat helpt niet om alles er weer opgeruimd en proper te laten uitzien.

Gisteren de 23ste verjaardag gevierd van onze jongste kleindochter en er was voldoende gezorgd voor hapjes en daarna nog wat zoetigheid als taart, tiramisu en cake, daar was wel goed voor gezorgd maar je verwacht ook niet veel anders als je vriend een kok is !  In ieder geval gaf dit iedereen volop de tijd om te praten onder mekaar en dat was ook steeds fijn, en mijn achterkleinkinderen, ze waren ook braaf, al was de oudste eerst naar een verjaardagsfeestje, de jongste die had dan het speelgoed allemaal alleen voor haar en ook dat viel vrij goed mee.

Het was een gezellig onderonsje met de overgrootouders, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, vier generaties samen, al waren de ooms en tantes er niet bij uitgenodigd  maar die kunnen op een ander ogenblik ook wel eens worden gevraagd.  Het appartement wat ze nu bewonen gaan ze inruilen voor een nieuwbouw appartement van de jarige kleindochter en dat zal weldra allemaal gebeuren.  

Maar zelf zat ik daar eerder voor spek en bonen bij, ik zat ook die dag weer met hoofdpijn en ik hoop dat dit in de komende dagen kan verholpen worden maar dat is altijd afwachten.  We zien wel wat de volgende dagen ons zullen brengen maar voor nu toch even genieten als het weer is om naar buiten te gaan en even frisse lucht gaan happen, een wandeling kan soms meer deugd doen dan je zelf dacht, ik spreek van ondervinding !

Nog een heel mooie en fijne maandag wens ik iedereen toe en we hopen allemaal dat de volgende dagen ook nog zo mooi mogen blijven, echt lenteweer eigenlijk wat een mens zin geeft om naar buiten te trekken, al is het maar eens om een frisse neus te halen of even te gaan winkelen.  Want ook dat komt er vaak weer bij, eten moet een mens ook doen en echt veel aan vlees en dergelijke heb ik niet meer in voorraad, al maakte ik in de voorbije week wel een gehaktbroodje maar je kan niet altijd hetzelfde eten !  

Dus geniet van ieder mooi moment en trek je wandelschoenen aan, het kan je alleen maar goed doen !  Groetjes.







Reacties

  1. Wij hebben nog 10dagen te gaan dus profiteren we ervan en daardoor kom ik niet veel op mijn PC en blog. Dus sorry als ik niet veel op bezoek kom!
    De eerste week thuis staat ook al vol met afspraken en bezoekjes en samenkomen dus het zal nog even duren voor ik weer in mijn normaal ritme kom.
    Het weer wordt beter en hopelijk blijft het even zo anders zal dat enorm regenvallen voor ons!!
    Nog een hartelijke knuffel en kus en houd je goed hé Chris.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!