Maandag, begint toch al met zonneschijn . . . wat zal het later worden ?!

 


Voor mijn part is de dag al half geslaagd wanneer ik in de morgen ontwaak met de zon op mijn kamerraam !  Dat geeft in ieder geval weer moed om aan die nieuwe week en nieuwe dag te beginnen, eender wat het later zal worden, gaat het regenen, ik weet het niet maar ik hoop dat het even mooi blijft als het nu eruit ziet !  Vele mensen met mij zullen dat hopen maar vaak wordt je hoop in de loop van de dag helemaal weg gedaan door grijze luchten en regenbuien . . . !

We hopen allen op mooi weer maar dat we dit niet krijgen of dat het toch wat gaat regenen, dat kunnen we zelf niet verhelpen dus ja, we kunnen maar hopen dat het zo blijft, alleen wordt dat vaak wat anders maar we treuren niet, ik ben al blij als ik dit mooie zonnetje zie schijnen, veel meer heeft een mens niet nodig om zich goed te voelen.  Een nieuwe week een nieuwe dag zo op maandag, het heeft toch steeds wel iets, ik vind het telkens fijn om zo op te staan, in de morgen, al was ik deze keer ook weeral vroeg wakker en ben dan maar opgestaan, de ene keer vroeg, de andere keer laat, ik laat alles over mij komen, ik trek het me niet meer aan, als ik me goed voel dan wil ik soms blijven liggen en nagenieten over wat ik in de nacht weeral gedroomd heb, alleen is die droom weer verdwenen en kan het gewone leven weer beginnen.

Iedereen heeft zo zijn gewoontes, iedereen doet wat hij of zij graag doet en ja, dat moet je zelf maar bepalen, ik laat me drijven op wat ik goed vind op datzelfde moment.  Ook al ben ik soms wel zinnens om te gaan winkelen, ik dompel me dan vaak onder in een troostmoment, zet even de tv aan om mezelf goed te stemmen en daarna kan je weeral verder gaan als je batterijen terug zijn opgeladen, een moment voor jezelf, het doet soms toch zo goed, iets wat je anders niet doet maar nu wel eens wil en dat gewoon laat gebeuren.  Ook al zit je soms wel eens zonder brood om te eten, het kan allemaal gebeuren dat je iets vergeet, ook zulke dingen en dan moet je maar snel naar de winkel toe, al zou dat vandaag wel niet zo goed uitkomen want ze doen pas op de middag de deuren weer open !!!

Ja, ik was dat gisterenavond vergeten klaar te zetten, ik had dus geen boterham of sandwich om te eten, ik moest in alle haast naar beneden gaan, naar mijn berging toe waar ik wel nog wat voorraad steken heb in gevallen zoals deze kan ik er wel beroep op doen, maar wanneer je dat ook weer vergeet bij te vullen, dan sta je daar zonder brood om in de morgen van te genieten ?!  Dus alvast dit op mijn boodschappenlijstje gezet zodat ik weer voor een paar dagen verder kan.  Immers in zo een pak van die broodjes zitten er een twaalftal in waar je dus weer even kan van genieten . . . en nu niet vergeten om er nieuwe mee te brengen, vandaag of morgen want uitstel is afstel . . . en dan sta je daar zonder brood om van te eten !!!

En nu is het lekker smullen ervan, samen met een paar reepjes rode paprika, ertussen leg ik dan wel een mager vleesje dat ik iedere week wel aankoop, ook daaraan moet gedacht worden maar dat is al helemaal routine geworden in de loop van de jaren.  Ach, een ontbijt is gevarieerd zoals je weet, het is niet iedere keer hetzelfde maar je wil toch wel bepaalde dingen zien terugkeren zoals dat brood, of een papje zoals er wel meerdere eten, alleen ben ik daar niet zo voor, ik eet liever een stuk brood, veel hoeft het niet te zijn, als er maar een stukje vlees of kaas of nog wat anders bij is, samen met mijn rode paprika voor de zoete toets, dan is mij morgen geslaagd en kan ik weer voor even verder.  Ook een kommetje met fruit, samen met wat platte kaas, kwestie van ook die dingen wat bij te vullen, fruit voor de goede transit en de kaas voor het bijmaken van kalk, want ook dat heeft men nodig, de ene al wat meer dan de andere !

Na het verorberen van dit ontbijt kan ik er weer tegenaan gaan, eender of ik op de middag warm eet want dat is tegenwoordig wel wisselvallig, ik stel het vaak uit tot tegen de avond maar dan heb ik steeds het gevoel dat ik daarna wil een dutje doen, en dat zint me niet zo goed, dus als ik kan eet ik op de middag warm, lukt het me niet omdat ik met wat bezig ben dat ik liever verder zou afhandelen, dan wordt het op de middag ook brood met beleg maar ik probeer dat eerder te vermijden, gewoon omdat mijn dag dan anders is ingedeeld en ik eet mijn warme maaltijd nog altijd het liefst op de middag, kwestie van geen last te hebben van die vertering naar de avond toe en daarna het loom worden en te zitten knikkebollen en ook wel eens in slaap te vallen terwijl ik naar iets op tv zit te kijken !

Nu gaan we eens verder doen met wat we bezig waren en dat is mijn ontbijt met koffie te nuttigen, rustig zoals altijd en daarna er terug in te vliegen zoals alle dagen voordien !  Nog een heel fijne maandag wens ik iedereen toe en geniet van een eerder wisselvallige week volgens dat wat ik gisteren als voorspelling op tv zag, het belooft niet zoveel goeds maar je kan niet alles hebben, zo denk ik dan steeds maar.  Groetjes.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!