Donderdag, een relatieve rustdag met wat poetswerk en stofzuigen . . . ?!




Wauw, lentebloesems allerhande, iets liever kan een mens tocht niet verwachten maar ik heb ze niet in huis, wel hier op mijn blog maar dat zegt niks.

Gisteren op de middag kreeg ik telefoon van de juwelier hier in het dorp en die zei dat mijn gouden horloge klaar was, dat er een nieuw binnenwerk in zat en dat alles weer als nieuw was, met een garantie van weer een jaar maar dat zegt niets !  En niks is minder waar want toen ik het zakje opende en mijn horloge eruit haalde, toen viel die achterkant, de gouden achterkant nog wel van diezelfde horloge, op de grond en daar lag het en ik kreeg dat plaatje niet meer op mijn horloge dus die horloge is echt wel niet meer waard dat ze nog leeft, telkens is er wel iets mee aan de hand en ja, telkens kosten, al had ik eerder die kosten reeds voldaan omdat ik toen ook het herstel van die horloge al had betaald en later toen ik thuis kwam bleek dat ze weeral stil stond en niet meer weg te krijgen was, ja, ze werkte met tussenpozen als ze er zin in had of zo en de tijd aflezen kon je doen maar je wist nooit of ze normaal haar werk had gedaan in die tussentijd dus je kon er echt geen staat op maken . . . en nu zou ik moeten geloven dat ze hersteld is, kan best voor dat binnenwerk zo zijn maar als ze telkens gaat uiteen vallen als ik ze in mijn handen neem, dan heb ik er ook geen hulp meer van en zal misschien eerder een museumstuk worden of ze gewoon bij wat andere kleine stukken van goudwaarde leggen, dan kan er later nog wel iets van gemaakt worden ook misschien.  Moet ik daar nu weer eens voor naar de juwelier, ze gaan me daar zien komen, ach, het is niet anders, wie eraan heeft gewerkt weet ik niet maar ik wil nu wel eens dat dit geloop naar de juwelier gedaan is, ik ben daar al ettelijke keren voor naar de winkel gemoeten, eerst om die batterij te laten vervangen, dat was de eerste keer, dan weer eens om ze op te halen toen ze niet goed werkte ook weer terug te brengen, tussendoor eens mee geweest met onze dochter toen zij er moest zijn en wij ergens naartoe reden, dus toen was ik daar ook maar toen was die horloge nog niet klaar en dat loopt nu toch wel een beetje de spuigaten uit, ik moet dit ook allemaal doen te voet, niet dat dit te veel is maar het wat te veel van het goede dat het nooit zo goed in orde is dat ik het kan houden voor een tijdje, ik moet ze altijd maar weer terug binnen leveren !!!

Ja, iedereen laat wel eens een steekje vallen maar al die steekjes heb ik in de laatste tijd allemaal op mijn schotel gekregen en dat vind ik net van het goede wat te veel, eerst mijn tv die kuren kreeg en daarna ook uiteindelijk stuk ging zo enkele weken geleden, dan weer die zieke die er was toen ze die tv moesten komen leveren en plaatsen, dan was het oorspronkelijke plan om dat in de voormiddag te doen maar later was het op de middag en uiteindelijk was het helemaal erna, zelfs een uur of twee en daarna kwam pas de man om hem af te stellen, wat denkt ge, dat ik tijd genoeg heb, ja, dat denken ze maar ook ik wil eens graag verder doen met wat ik bezig was en dat was vooral in de voorbije weken wat opruimen in de kasten, ik doe dat regelmatig, zo blijf je bij en kan je zien wat voorraad je nog hebt en hoe we dat kunnen aanvullen en wanneer !  Jaja, lach maar zo vanzelf gaat het ook weeral niet als je alles zo goed als mogelijk wil doen, ik doe dat omdat je dan zeker weet dat alles zijn recht heeft gehad en dat je er niet meer moet naar omzien, tenzij na een zekere tijd want bepaalde dingen moet je na een bepaalde tijd vervangen, kijk maar naar vetfilters in je dampkap, of naar de koolstoffilter die de slechte dingen moeten opvangen die in de lucht terecht komen wanneer je bepaalde dingen doet . . . en die moeten vervangen worden zodat niet de hele blok geurt naar de vettige dampen !

Op woensdag heb ik veel rond gelopen dus eerst naar de juwelier, daarna naar de winkel waar ik wat aankocht en later ermee naar huis trok.  Zonder dat ik het eerst had over mijn potjes die een verkeerde inhoud bevatten, het ging gans uit mijn gedachten omdat ik goed moest kijken hoe ik mijn boodschappentas zou vullen, de broodjes moesten immers bovenaan liggen omdat ze anders geplet worden door de zwaardere stukken die ik aangekocht had.  En zwaar beladen trok ik naar huis terug in de hoop dat ik zo goed als alles bij had, alleen aardappelen moet ik nog aankopen en ook zoete uien maar dat kan in de komende dagen ook nog wel.

Toen ik thuis aan kwam heb ik dadelijk mijn vestje uitgetrokken dat ik droeg en heb ik dat in de wasmachine gestoken, in de hoop dat het ook nog op dezelfde dag zou droog zijn, al wou ik me ervan verzekeren dat dit zou lukken dus toen ik mijn wasmachine open deed, toen zat dat geheel nog vol met water en heb ik het op een afzonderlijke stand ook nog moeten droogzwieren, maar einde goed al goed zeker.  Daarna het in de droogkast gestoken met nog een paar tennisballen en daarna maar trommelen . . . tot het droog was.  Nu hangt het open op twee stoelen zodat al wat niet volledig droog is, nog verder kan opdrogen zodat ik er morgen weer kan mee naar buiten gaan mocht het regenen !

Vandaag wil ik alles overal gestofzuigd hebben en ook de plinten eens goed onder handen nemen want daar hangt meer stof op dan ik dacht.  Nu denk ik er ineens aan, ik heb gisteren ook nog die kasten verschoven om achter de kast te kunnen zien wat daar lag, ik zag dat er iets lag maar ik kon niet zeggen wat, totdat ik mijn pillicht heb genomen en achter die kast heb bijgelicht, ik had dat zien liggen toen er op dinsdagavond een spinnetje over de muur kroop, die sneuvelde onder mijn pantoffel en de rest van het stof werd vakkundig opgezogen door mijn steelstofzuiger.  Maar nu wil ik weer dat alles eens prima in orde is gezet want anders zit je in de komende weken weer met heel wat werk en wat ge nu kunt doen moet je niet meer uitstellen dus vandaag is daar de dag voor en misschien kan ik morgen dan nog eens door de slaapkamers en de living gaan voordat we aan het einde van de week zijn aangekomen !

En als ik daarmee nog niet genoeg werk heb dan kan ik nog in mijn grote kartonnen doos in de kelder gaan kijken of daar de rest van de handleiding niet in zit, er zijn daar verschillende stukken bij ingegooid voordat we die doos naar beneden hebben gebracht.  Niet dat ge die dringend nodig hebt maar als ze spreken dat dit 2van 2 is dat je in handen hebt dan denk je dat er toch ook een nummer 1 van zou hebben bestaan, wat we dus niet terugvonden.

Ik zal wel weer goed weten wat te doen maar wat ik zeker zal doen is ook eens wat naar tv kijken want ik heb achterstand opgelopen, mijn opgenomen programma's wil ik gezien hebben voordat er nieuwe afleveringen komen, wat normaal is denk ik zo, daarom wil ik plaats maken voor nieuwe, al heb ik nog wel plaats genoeg op mijn deel in de cloud.

En nu ga ik jullie laten verder doen met wat je aan het doen bent, geniet van alles wat er kan genoten worden en verder, maak er nog een heel fijne dag van, ook al zal er misschien wel wat regen uit de lucht komen vallen !!!  Groetjes.






Reacties

  1. Chris het is Complimenten dag!! dus geef ik die ook aan jou voor je doorzettings vermogen!! Wens je nog een fijne dag verder, en dat al je problemen voorbij zijn. Groetjes Alfy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!