Maandag, een nieuwe week en mooi weer ?!


Een mooi weekend is weeral voorbij, gaan de volgende dagen nog zo mooi droog zijn of heb ik het mis ?!  Laat ons dan zeggen dat januari wel mooi is geweest, ook al kregen we een echte winterkoude te verwerken met temperaturen onder nul voor de ganse dag en mooi bevroren planten buiten, samen met de relatieve droogte toen de sneeuw er lag.  Zelf heb ik er geen last van gehand maar mensen zouden wat beter op alles en nog wat moeten letten, zeker als ze huisvuil en pmd-zakken moeten buiten zetten tegen dat de omhaling van huisvuil en dergelijke door gaat !  Hier zweefde het rond de zakken die hun eigen leven begonnen te leiden en alles open strooiden zodat er moest opgeruimd worden !  'k Heb het niet gezien maar wel gehoord toen ze voor mijn raam door gingen om op te vangen wat uit de zakken was gekomen !

Zelf was ik wat slimmer, ik wist dat ze problemen zouden krijgen om rond te rijden om de omhaling te doen, gewoon omdat het veel te gevaarlijk was voor de mannen die steeds die zakken en bakken moeten dragen, zij zijn dus wel degelijk te voet op pad en met die gladheid riskeren zij ook hun eigen leven niet . . . dus bleven ze thuis.  Ikzelf had ook een volle zak staan maar liever die wat laten staan tot de volgende ophaling dan die nu te gaan buiten zetten met het risico dat ze niet werden opgehaald, wat dus ook niet gedaan werd, ik had juist gegokt.  Ja, want gokken was het wel een beetje maar ik had niet de problemen dat die zak terug naar binnen moest gehaald worden, er zijn er nog wel een paar die dit hebben gedaan maar eerst goed nadenken voordat je zulke dingen doet, zeker met die gladde wegen op dat moment, even je gezond verstand gebruiken en liever wat binnen houden dan buiten te zetten !

Maar ja, het is gebeurd allemaal, al had ik er geen deel aan, slim geweest denk ik dan, ik had er al de ondervinding van, ook met felle wind zulke dingen liefst uitstellen, je weet maar nooit waar ze naartoe waaien en dat deden ze dan ook.  Net zoals mijn eigen olijfboompje dat helemaal werd omgewaaid, ook dat heb ik dan aan de hand gehad maar dat resulteerde maar in een beetje uitgedroogde grond die uit de pot mee naar buiten was gekomen en daarna lustig op het terras terecht kwam, maar verder geen erg gebeurd ook, de grote plant, mijn laurier, die staat er nog parmantig bij maar die pot is te zwaar om omver te vallen, zeker van de wind, al kan hij wel weg waaien van de ene kant naar de andere . . . al zou dat wel spektakel met zich mee brengen !!!  Dat zou ik wel eens willen zien, een pot waar ikzelf moet aan sleuren om die op een andere plek te zetten die door de wind wordt meegenomen, ik geloof er niks van !!!

Volgens wat ik hoorde krijgen we toch al in het begin van de week, heel mooi weer, zou dat dan toch lukken om mijn mantel die nog nieuw in de kast hangt, ooit eens te dragen, ik ben bang om er mee naar buiten te komen omdat ik niet goed weet of die wel regen kan verdragen !  Ja, zo zie je maar, nu heb je een mooie jas naar je zin en durft er niet mee naar buiten komen !  Ach ik zou die maar beter gaan dragen, er hangt nog zo eentje in de kast maar ik vrees dat die niet meer de buitenlucht zal zien, gekocht om er eentje te hebben . . . ?!

Wat ik deze week wel wil doen is eens pannenkoeken bakken, dat lust ik graag, lusten de meeste mensen wel denk ik zo, en ook ik kan daar wel iets meer van eten dan van andere dingen !  Ja, ik wil die bakken, gewoon voor mezelf om er het genot van te kennen weer eens iets zoets tussen de tanden te krijgen, dat is nu toch al wat weken geleden dat ik zulke zoetigheid als taart of zo naar binnen kreeg, in de nadagen van nieuwjaar dan wel te verstaan.  We krijgen dan ook een nieuwe maand en op de 2de februari is het lichtmis, de dag dat iedereen een pannenkoek bakt, een mooie zoete dag dus waar daar rekening wordt mee gehouden.  Maar dan moet ik ook zorgen dat er bloem en eieren en dergelijke in huis zijn, en dat is niet normaal om zulke dingen hier terug te vinden, wel een restje of een doosje van 4 eieren maar echt niet meer.

In ieder geval zou het deze week wel een goede afsluiter zijn van de week om pannenkoeken te bakken, ik denk dat ik ga zorgen dat alles in huis is om dit te kunnen doen.  En dan doen we dat dan ook maar, dat smaakt en je hebt wat zoetigheid, niet overdrijven ermee en genieten van wat lekkers, je kan er ook nog wat ijs en chocoladesaus bij doen en het is eerder een dessert, je doet ermee wat je wil maar in ieder geval, laat het smaken !!!

Nog een heel fijne nieuwe week toegewenst, zie maar wat je doet met die pannenkoeken en al de rest, maak van alles een feest en je herleeft weer na de koude periode.  Nog een fijne maandag en geniet van ieder moment dat er nog komt !  Groetjes.







 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!