Zaterdag, een dag van relatieve rust . . . !


Een heel fijne zaterdag voor Kerstmis wens ik iedereen toe, het is hier een drukke bedoening in het grootwarenhuis, er staan twee mensen het verkeer te regelen, ze wijzen de auto's waar ze nog kunnen staan en verwijzen ze dan ook vaak naar de ondergrondse garage toe.  Als voetganger probeer ik dan heel voorzichtig de rijweg over te steken en steeds de aangegeven route voor voetgangers te volgen maar het is niet eenvoudig als ze langs overal op je af komen, zeker niet als je met een beladen boodschappentas op stap bent en je hebt echt wel honderd ogen nodig om hier veilig doorheen te geraken.  

Maar als iedereen heel voorzichtig is dan lukt dat wel, dat hebben we al gezien, als het drukker wordt, of dat dan nog zal lukken, ik weet het zo niet, ik denk dat het dan binnen heel druk wordt en dat mensen kregelig worden van het wachten.  Maar geen nood, mij zien ze daar in de eerste dagen niet terug, denk ik toch tenzij ik nog aan wat denk dat ik nodig heb om wat soep of wat groenten te maken die ik niet heb meegebracht . . . afwachten tot het zover is en daarna toch twee keren nadenken voor je weer op stap gaat naar het warenhuis !

Maar nu over wat anders, ik had gisteren eerder op de dag wat tijd en probeerde om mijn gsm terug te linken aan mijn radio, dat lukte blijkbaar wel en ik kreeg telkens weer te lezen dat wat ik wou doen, een post op de radio gewoon aan zetten, dat dit niet lukte, dat hoorde ik ook wel want er kwam geen enkele klank uit, ik probeerde nog wat op een andere manier, ik dacht van met mijn gsm alles weer in orde te krijgen maar ik gaf het eerder op en dacht bij mezelf, mocht er nu eens iemand komen dan zou ik daaraan vragen om even op te letten als ik nog iets anders uitprobeerde . . . maar toen kwam de oplossing vanzelf op me af !  Ik kreeg bezoek op de avond en ik vertelde wat ik gedaan had met de radio, ondertussen had ik ook al uitgevist dat er nog posten op de radio stonden, dat die er niet af waren, dat was iets wat ik eerst vermoedde dat er gebeurd was, maar neen, die stonden er nog op, tenminste die welke nog niet waren overgenomen door een andere zender, want je kan gewoon met wissen naar de ene of andere kant, die posten van plaats verwisselen, waarvan niet iedereen hier toen op de hoogte was en maar wat deed om die aan de praat te krijgen, was het dan zo gebeurd of wat, geen idee ?!

Op een moment stelt Bart, mijn schoonzoon, voor om de wifi eens te resetten, ach ja, dat hadden we nog niet uitgeprobeerd maar de stroom was wel al uitgeschakeld van de radio dus dat had ook geen resultaat gehad.  Ik ging naar de berging, trok de stekker van de modem uit en liet die even gewoon uitgetrokken, nadien weer terug ingestoken, dat is voor mij de handigste manier om het te doen, die stekker staat boven de modem zelf en die is steeds bereikbaar.  Ik keek naar de radio en zag dat het icoon van de wifi op het schermpje verscheen, hij was dus op zoek naar de wifi en daarna moesten we maar even wachten totdat we weer muziek kregen op de posten die erop stonden.  Na wat bijregelen aan de geluidssterkte en dergelijke, was het euvel verholpen en kon ik weer gerust die radio gebruiken.  Maar met de tv aan te zetten kon ik ook leven, zonder radio zou het wel ook gaan dus alleen is er nu een ander fenomeen opgedoken . . . nu springt mijn tv weer te pas en te onpas aan, het is vermoedelijk wanneer mijn buren hun tv aan zetten, ik heb er geen andere verklaring voor.  Ik had eerder ook al opgemerkt dat wanneer mijn tvbox was uitgetrokken, wél nog die tv aan sprong, zelfs zes, zeven keren op een dag, datzelfde kon echt niet gebeuren als die tvbox was uitgetrokken en zonder stroom zat, dat kon gewoon niet en ik kreeg toen ook geen geel vierkantje te zien op mijn scherm, Telenet was dus hiervoor niet verantwoordelijk, wel een andere stoorzender vermoedelijk maar ja, wie ga je daarvan de schuld geven, geen idee maar het is hier echt wel in de omgeving dat de echte oorzaak ligt, niet hier bij mij want dat is reeds een dik jaar geleden ook uitgewezen toen ze alles van mijn installatie hebben uitgemeten een aantal uren lang om te proberen alles op te lossen, zo zie je maar dat je uiteindelijk toch wel erachter komt wie er achter zit . . . al is het nu ergens anders zoeken om de oplossing te vinden !

We waren dus met drie om gisteren dat spul op te lossen, tegelijk nog wel wat anders opgelost maar ja, hoe we dat zullen regelen is niet echt aan de orde op dit moment al wil ik wel dat mijn tv niet meer door anderen wordt aangezet, ik wil alleen die van mij aan hebben staan wanneer ik dit wens en ik hoef niet naar de anderen te kijken maar hoe los je dit op als je dat weet ?!  Ik moet daar nog eens goed over nadenken en raad vragen hier of daar zodat ik zeker ben wat er kan aan gedaan worden want ik vind dit echt wel vervelend !  En het blijft duren . . .

En de radio die speelt nu rustig verder, als mijn tv nu nog eens getemd geraakt dan is alles hier weeral opgelost maar ik vermoed dat dit nog wel eens een tijdje zou kunnen duren, we zien wel hoe alles ooit eens een einde krijgt !

Ik wens iedereen nog fijne feestdagen toe, geniet van ieder moment en geniet ook van mijn wensen die ik hierachter zal zetten.  Groetjes.


Ik wens jullie een Kerst vol vrede, 

een jaar zonder verdriet of tegenslag.

Mogen de dagen, weken en maanden

gevuld zijn met liefde en een lach !






Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!