Woensdag, het einde van dit jaar komt stilaan dichterbij . . . !


Bijna het einde van het jaar, nog enkele dagen en als we in volgende week zijn aangekomen dan is er reeds een nieuw jaar !  De tijd vliegt, zeker wanneer je er niet zit op te wachten, het zijn mooie woorden op het einde van het jaar maar zijn toch o zo waar !

Vandaag nog een mail naar iemand gestuurd om mijn tv aan te passen, het is altijd handig als je een goede I-ter kent die het dan nog wil doen, al is dat laatste af te wachten of hij wel thuis is en of hij tijd heeft . . . en wil komen !  We zien wel hoe we dat geregeld krijgen, een neen heb je en een ja kan je krijgen, zo is het toch altijd.  Niet ?!

Op dinsdag dacht ik : ik ga mijn groen van de planten hier op mijn terras eens weg doen, die staan daar nog altijd in hun pot en groeien of bloeien doet dat al wel even niet meer maar nu vind ikzelf dat ze in de weg staan, in het zicht van alles en nog wat, het begon me al eerder te hinderen . . . maar ze zijn nog altijd niet weg gedaan.  Zo dacht ik mijn gft-bak naar boven te halen en die hier op het terras te zetten en te vullen met die takken blaadjes die er nog volop aan hangen.  Na de middag stak er een ferme hoofdpijn op en ik besloot me wijselijk in de zetel neer te zetten en tot rust te komen, slapen zou wel niet goed lukken maar rusten kan een mens altijd wel, al had ik tussenin wel de tv wat aangezet, kwestie van die hoofdpijn wat op het achterplan te schuiven en dat lukte.  Wanneer de hoofdpijn zo fel is gaat ze niet uit haar eigen weer weg, ik had wel iets ingenomen en toen ik voelde dat het aan het milderen was, toen heb ik pas die tv aangezet, immers iets bekijken vraagt dan vaak ook een redelijke inspanning aan je ogen.

Toen het rond 15u30 reeds was besloot ik eens te zien naar mijn spekboontjes, wat daar op dat pakje stond.  En die bundeltjes met bonen waren verdorie zo dik, zo heb ik ze nog niet gauw gezien, meestal zijn dat fijne boontjes en daar om heen een fijn laagje van dat spek gerold, deze waren zeker het dubbele van wat ik gewoon was, met 5 lag mijn pannetje dan ook vol maar ik besloot dat het wel voldoende zou zijn, ik had er dan ook genoeg mee, zoveel honger had ik niet en mijn konijnenbil was al genoeg om die honger weg te werken.  

Toen ik alles had opgegeten en wat opgeruimd, toen besloot ik nog een plakje van die bûche in roomijs te eten, iets koud smaakt altijd, zeker als je zo warm onder een dekentje hebt gezeten in de zetel met die hoofdpijn !  Ja, een mens heeft deze dagen veel te veel aan allerlei lekkers, je ingewanden protesteren dan tussendoor als je iets te veel van het zoete of het zoute eet en ook wanneer je maag meer dan voldoende eten heeft te verwerken !  Water en droog brood is dan een goede start om die maag weer tot rust te brengen, de rest van je ingewanden volgt dan wel en komt het weer tot een goed einde zonder al te veel erg.

Misschien doe ik vandaag dat loof van de planten wel in mijn gft-bak, ik zie wel wat kan en of het lukt om alles zonder hoofdpijn te doen deze dagen, meestal is het iets wat tussendoor wel eens terug komt, ik voelde het voordien in in de morgen toen ik me in de zetel neerzette om even naar iets op tv te zoeken, langs die rechterkant deed alles weer pijn en ik voelde het tot boven op mijn hoofd trekken en dat voorspeld meestal niet zoveel goeds, ik was verwittigd en voor vandaag kan zich dat best herhalen, je weet maar nooit !

Verder ga ik het hier nogal kort houden, 'k heb alles gedaan wat ik wou gedaan krijgen en dat is al meer dan ik van mezelf had verwacht, ik ga vandaag nog douchen en mijn haren doen en daarna duik ik weer in mijn zetel en zit daar te rusten . . . als dat me lukt dan ben ik vermoedelijk gered en gaat het weer beteren.  En neen, het is geen migraine maar ik krijg dat tussendoor wanneer mijn hoofd wat te veel te verwerken krijgt en kan ik niet meer verder zonder die hoofdpijn, een pijnlijk restant na die depressie die ik in 1991 had en waar ik niet echt beter ben uitgekomen, ik was voldoende hersteld om op Valentijn van een ander jaar weer terug mijn werk te hervatten, tot zover deze historie.

Nog een heel fijne woensdag wens ik iedereen toe, het zou een dag zonder regen worden volgens de voorspellingen en ik geloof het graag, zeker als het ook uit komt op de dag dat het er moet zijn!  Geniet van iedere minuut die je is gegeven en laat geen enkele moment verloren gaan want die tijd komt nooit meer terug, knoop het in je oren en doe wat je graag doet !!!  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!