Vrijdag, de laatste vrijdag van dit jaar . . .


Inderdaad, we komen aan het einde van dit jaar toe, het loopt op zijn einde, het nieuwe jaar lonkt al achter de hoek en zal weldra ook zijn intrede doen, het is niet anders, alles is vergankelijk, ook de tijd.  Maar we gaan wel met goede moed het nieuwe jaar tegemoet en met het idee in ons achterhoofd om van dat nieuwe jaar weer een goed jaar te maken ook, ook al ligt dat niet altijd aan ons, er zijn zovele factoren die meespelen om het voor iedereen tot een mooi jaar te maken maar we doen toch ons best en dat is wat telt !

Ach, even mijmeren over wat is geweest moet kunnen, voor mij was het een jaar met diepe dalen en met hoge toppen, net zoals het voor vele anderen was, we laten ons leven gaan zoals het wil, je doet zelf wat je wil en wat je kan om alles en allen om ons heen te laten leven zoals ze moeten leven, het was een jaar van vrij veel regen, want daar hebben we in de laatste tijd er veel van gehad, dagen dat het niet ophield met regenen en nat is het overal meer dan voldoende.  Het mag ook wel eens stoppen en zeker voor wie er doorheen wil, en zoals ik dat telkens dan te voet doe, wel is het geen pretje, de banen liggen er altijd niet zo proper op en dat brengt meestal wel wat vuil met zich mee en de moeite die je moet doen om doorheen de regen je boodschappen te doen, wel dat liegt er niet om, dat voel je pas wanneer je met alles weer thuis bent aangekomen !!!  Dan voel je niet meer wat je benen doen en als je daarna in de zetel bent aanbeland dan doen ze wel eens pijn . . . zoals bij mij het geval is, ja, een halve dag om te winkelen, wat eetwaar aan te halen en daarna weer uitgeput in de zetel te belanden.

Pas op, ik klaag niet want eigenlijk is dit mijn normale stap naar buiten, ik geniet er ook van om dit alles te doen, ik ga graag te voet omdat mijn evenwicht niet meer is wat het ooit is geweest en ik niet zeker genoeg meer ben om met de fiets of anders dit te doen !  Ik zou nooit dit initiatief zelf hebben genomen en eerder had ik het ook wel goed met een wagen in huis maar de tijden kunnen veranderen en zijn zelden beter dan voorheen.  Zo ook bij mij, ik deed dus alles te voet, ook toen mijn man nog leefde en hij ging ook wel eens wat water halen in de zomer wanneer het nodig was, hij deed echt wel zijn duit in het zakje !

Ondertussen heb ik voldoende mensen om mij heen die me verder helpen met dit en dat, als ze gaan winkelen dan brengen ze meestal wel iets voor mij mee, ik verwittig ze daarvan op tijd en stond en dan krijg ik het wat later thuis geleverd, net zoals nu weer die keukenrollen, ja, ik heb het al gezegd dat ze voor mij wel zorgen en meer moet dat dan ook niet zijn.  Zij zijn met de wagen op pad en brengen ook mee wat ik moet hebben.  En zo is het goed, we doen het voor mekaar.

Ik hoop dat het volgende jaar iets beter mag zijn dan dit jaar want ik had van in september tot eigenlijk bijna in december, een tijd dat het minder goed met me ging, ik had allerlei kwaaltjes en last hier en daar zodat ook stappen echt wel moeilijk werd op een moment en dat zet een mens weeral wat achteruit.  Ik voelde me niet kiplekker maar nu gaat het weer beter.  Dan lukt dat slapen ook weer niet zo goed meer en ja, ondertussen heb ik weer normaal mijn bed kunnen in duiken en inslapen op een tijdstip dat normaal te noemen is, al ga ik niet zo vroeg slapen.  Maar soms wel eens iets vroeger mijn bed in doet ook deugd en dan kan ik in de morgen zo lekker warm blijven liggen tot ik het tijd vind om eruit te komen, ook dat moet kunnen.

Gisteren heb ik zo niet gedaan gekregen wat ik wou doen allemaal, ik heb gewoon alles laten liggen en eens een dagje vrijaf genomen, met het gevolg dat ik deze morgen opsta en zie dat er buiten regen valt, wat is dit een tegenslag en ik wou gaan winkelen, zou het morgen dan wat beter worden maar dan wordt het zo druk in de winkel waar ik naartoe ga.  Iedereen wil gediend zijn en zijn waren in huis hebben tegen nieuwjaar en ik ben niet anders dan anderen dus ja, ook ik wil dat wel maar ik ga er niet doorheen als het fel regent, dan pas ik ook wel eens.  Dus ja, ik zal even naar buiten kijken wat het doet en als het iet of wat meevalt dan trek ik wel op pad, regen of geen regen, het kan ook opeens beter gaan en dan maak ik er gretig gebruik van.  Met dan vaak het gevolg dat ik daar buiten sta mijn grote tas op wielen te vullen in de regen als ik uit het warenhuis ben gekomen met mijn kar vol met eetwaar.  Ja, ik moet me toch op tijd intomen want meenemen kan je veel maar je moet er ook weer mee thuis geraken.  Maar geen nood, ik heb meestal nog wel in diezelfde zak een grote boodschappentas zitten die ik nog kan vullen . . . dat is al vaak mijn geluk geweest en zeker als ik wat meebreng zoals een taart of een grote koek van dit of dat, het kan allemaal en ik geraak er ook weer mee thuis als ik wat voorzichtig ermee omspring !

Mijn gedachten gaan alle kanten uit als ik zie dat het regent en dan gaat er alles doorheen mijn hoofd maar ja, ik trek wel mijn plan ook, ik heb dat altijd moeten doen en je wordt er sterker door met alles en nog wat zelf te doen en niet over te laten aan anderen.  Alleen komt er soms ook wel eens een moment van zwakte tussen, net zoals bij andere mensen, en dan geef ik het ook wel eens op, het is niet meer als enkele jaren geleden, ik ben ook veel van mijn pluimen verloren in de loop van de weken en maanden, net zoals iedereen wel wat maar ik doe verder zoals het gaat en is er eens een dag dat het minder is dan trekken we ook ons plan en pauzeren even en doen daarna weeral verder, dat is onze sterkte maar of dat blijft duren, dat weet ik zo niet, ook ons leven is eindig, net zoals het oude jaar !

Ik ga in ieder geval met frisse moed het nieuwe jaar tegemoet, ik wil gaan eten hier en daar en zo kan ik dat nu ook wel eens maar ik doe dat nooit als ik alleen moet gaan.  Een heel fijne vrijdag wens ik iedereen toe en geniet van de feesten die eraan komen, al zal ik het mineur en alleen thuis hier mee maken, al zal nieuwjaar ook voor mij wel een feestdag worden, tenminste, ik hoop het dat ze er iets mooi van maken, en ik betaal dit dan, wat het zal kosten weet ik zo niet maar ik hoop dat iedereen er zijn gading in zal vinden en dat het lekker zal zijn.

Groetjes en nog een fijn uiteinde van dit jaar vieren en daarna het nieuwe jaar, het kan best mijn laatste logje zijn dat ik hier neerzet, is het niet van dit jaar dan zien we mekaar wel in het komende jaar . . . !  En maak van 2024 toch al een goed begin zodat je jaar start onder een goed gesternte, dat hoop ik voor iedereen en dat je vooral gezond mag blijven en kan doen wat je hartje je ingeeft !  Drie virtuele kussen op het nieuwe jaar en dit was het dan weer !




Reacties

  1. Bij zo'n rotweer kan je niet veel anders doen dan binnen zitten en op je PC tokkelen zo ben ik dan ook hier geraakt. Ik lees hier en daar dat blogvrienden in hun laatste dagen van 2023 wat last hebben van kwaaltjes of griep.. laat dat maar allemaal achter in 2023 en duimen voor een gezond 2024. Blijf je maar goed verzorgen Chris.
    Groeten


    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!