Maandag, een nieuwe week en ook weeral een nieuwe dag . . . zo gaat het jaar zacht naar zijn einde toe !!!


Voor veel mensen is het nu de fijnste tijd van het jaar, zeker voor wie er naar uit ziet om de feestdagen in te gaan, alleen de mensen die alleen zijn omwille van allerlei redenen, die zouden veel liever gewoon de dagen hebben van alledag !  Geloof me vrij en zo zijn er toch nog een heleboel, ik zelf ben al zo eentje, ik zie wel uit naar een etentje en naar een feestje maar zoveel zijn er dan ook weeral niet in een mensenleven.  Wanneer je er zelf niks van maakt dan heb je ook helemaal niks, en dus zoek ik op voorhand naar bepaalde gerechten die ik ook thuis kan maken en ervan genieten, samen met een lekkere fles wijn en heel veel rust en kijken naar de tv !  

Denk nu niet dat ik me eenzaam voel maar het is wel zo dat je gans alleen zit te vieren, Kerstmis is dat toch voor mij maar ik maak het voor mezelf gezellig en zorg dat ik verder goed verzorg ben van eten en drinken, ik heb niks tekort . . . je zit alleen maar alleen thuis en dat is iets wat ik nooit deed vroeger, ik ging meestal op eigen houtje wel op stap, tussendoor was de echtgenoot erbij, zeker als hij kledij nodig had, maar anders was ik alleen op pad en wat doe ik nu : ik bestel bepaalde dingen als ze mijn aandacht trekken en ik er zin in heb, eender wat het is !

Tussendoor bij het kijken naar films krijg ik wel eens tranen in mijn ogen, maar wie krijgt die niet bij het zien van iets moois of iets wat veel verdriet oproept, het kan alles zijn waar een mens zo op reageert !  Ik heb een week hartje, ik kan van het ene moment op het andere beginnen wenen, ook wanneer ik getroffen wordt door iets wat in mijn ogen dan heel mooi is, eender wat het is, ik heb een soort van kunstenaarsziel die vrij snel geraakt wordt door mooie of trieste dingen !  Ja, lach maar, ik zie meer van wat er in mijn omgeving is dan anderen, het valt mij op en ik kan ze fotograferen, heb ik vaak gedaan en nadien zeggen ze dan : had jij dat dan echt zo gezien, ah ja, het staat hier zo, kijk maar op deze foto !

Ach, de Kersttijd is een tijd dat het weer veel films zijn op tv en dat ik me daar telkens veel te veel laat in meeslepen, ik volg dat echt wel heel goed, zo goed dat ik me daar echt kan bij inleven wat de mensen voelen en vertellen, ach op dat gebied ben ik zo'n echte sukkel die met alles zou wenen maar geen nood, die tranen zijn ook weer rap opgedroogd . . . en zijn er wanneer ik ze niet verwacht !

Horen jullie ook zo graag die mooie kerstliederen die de meeste onder ons toch nog wel kennen ?!  Ik zou ze uit volle borst meezingen maar er speelt geen muziek en dan durf ik dat ook weer niet aan !  Al heb ik wel een mooie stem, ik heb vroeger nog een beetje in een koor gezongen en als er iemand van onze "partij" vals zong dan moesten we één voor één naar voren komen en zonder begeleiding van muziek zingen, iets wat ik haatte maar wat ik steeds heel goed deed, ik was nooit de valse stem ertussen !

Nu zie je overal binnen de lichtjes branden zo tegen het donker worden aan, dat is al vrij vroeg en we komen nu in de kortste dagen van het jaar aan, de donkere dagen van het jaar en dagen dat we ons beter eens wat kunnen bezinnen over wat het leven ons te bieden heeft en wat we kunnen doen voor onze medemens.  Als er al vrede op aarde zou zijn dan zou dat al een goed begin zijn maar overal zijn er wel twisten en gevechten, ik haat het als ik zoiets zie op de tv in het nieuws !  Ik hoop er dan ook op dat al die twisten eens opgelost mogen worden en dat er overal vrede is maar ik vrees dat dit een utopie zal blijven, hoop doet leven . . .

Ik wens iedereen nog een heel fijne maandag toe en geniet van alles wat je maar kan zolang je dat kan want soms kan het snel gedaan zijn en moet je kiezen voor wat anders dat je niet had verwacht.  Groetjes.





Reacties

  1. zo is het chris, de muziek op de radio, de reclames op Tv, de films die eraan komen ... alles staat in het teken van Kerst en Nieuwjaar. Ook de huizen zijn sfeervol getooid en bij velen staat binnen de kerstboom te glinsteren.....Een speciale tijd van het jaar alleen het weer is spelbreker.Grijs en grauw en dat bij 6 gr ... niet echt het weer om vrolijk van te worden. Ik ben even buiten geweest om naar de kine te gaan maar had echt geen zin om lang te blijven hangen nadien! Ik profiteer ervan om wat Kerstkaarten te schrijven want naar familie en goede vrienden vind ik dat toch altijd persoonlijker.
    Een goeie start van de voorlaatste week van dec. en een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!