Donderdag, vandaag rusten we even uit !

 


Ja, inderdaad, vandaag ben ik zinnens om wat uit te rusten van de dingen die ik gisteren deed, niet dat dit zoveel was maar het heeft me toch wel heel wat moeite gekost om alles uiteindelijk zover te krijgen als ik het wou . . .

Ik had eerder al het onzalige idee in mijn hoofd zitten om mijn brillen op te halen bij een winkel in Aarschot . . . maar dan had ik toch wel het liefst een ietwat mooie dag gehad zodat je niet steeds met paraplu en dergelijke op pad moet want dan is er niks aan om steeds door de regen te lopen.  Ik wou immers ook van de gelegenheid eens gebruik maken om een paar winkels aan te doen en misschien nog wel hier of daar iets te vinden wat ik kon gebruiken zoals een paar pulletjes want die heb je ook nooit genoeg !  Om wat ik zou gaan uitgeven maakte ik me geen zorgen, ik wist wat het me zou kosten en die brillen die waren volledig betaald zodoende kon ik vrij zijn om te doen wat ik wou, zou het me dan lukken ?!

En ja, toen het bijna elven was ging ik op pad want iets na elven zou de bus aan de halte zijn waar ik steeds opstap, die was natuurlijk weeral wat te laat maar ach, ik had er verder geen last van, ik moest hier op tijd zijn en daar dan, ik weet niet wat ik mis deed maar ook was mijn afspraak weeral mislukt, ik had nochtans zo goed als ik kon alles ingevuld, er moet toch ergens iets zijn wat ik verkeerd doe met die afspraken want dat is nu toch al de tweede keer dat me dit niet lukte?!

Maar ik was in de winkel en tot mijn verbazing liet de man mijn brillen zien en die zonnebril bleek nu ineens een gewone leesbril te zijn geworden, ach wat een domheid toch, hoe komt dat nu dat er steeds bij mij iets niet in orde is, weet ge dat ik nu weeral minstens twee weken moet wachten en dan nog eens terug naar de stad toe.  Niet dat ik dit niet graag doe, daar niks van maar je zal zien dat er dan weeral iets niet gaat zoals je wilt en er kan uiteindelijk tegen die tijd weer heel want gaande zijn, hopelijk van niet maar denk maar eens aan weer een virus of dergelijke zoals ik een paar maanden eerder ook had !

Dan zou ik maar even de stad onveilig maken en dat deed ik ook en goed ook maar, ik werkte mijn ongenoegen niet uit op wat ik verder zou doen maar ik nam het toch maar weer eens met mij mee de stad in en verwonderde me van de molens die er op het marktplein stonden.  Immers het was een feest om te zien, ik kon me dit al voorstellen wanneer het avond is met al die gekleurde lichtjes en kinderen en volwassenen die van alles konden gebruik maken !  Dit was dus de echte kerstsfeer die naar boven kwam en heel waarschijnlijk wel mensen lokte, echter mij deed dit niet zoveel, ik ging er doorheen en deed verder mijn boodschappen.

Een mij vertrouwde winkel schoot ik binnen en daar zocht ik me een aantal pulletjes uit, van iets dikker naar een fijne en die vond ik nog altijd het beste, ik zou er kunnen uit kiezen en passen, het is me nogal een werkje maar ik deed het zonder morren omdat het me iets kon opbrengen namelijk een nieuwe garderobe, deels toch !  En ik vond er juistgeteld 4 die me aanstonden, ik had dan nog het geluk dat het koppelverkoop was tot met nieuwjaar en dat er al een aantal stukken wat meer aan verminderde prijs stonden, ik nam die pull die me een winst van 50% zou opleveren.  Immers is het zo dat je nooit van die pulletjes die je dagelijks kan dragen en die ook op feestdagen van pas komen, altijd kan gebruiken, zelfs tot wanneer het betere weer er terug aan komt.  Zeg nu zelf : bij jij niet graag mooi en dat dan iedere dag, welja, ik ben er ook zo eentje en dan heb je al snel niet veel meer waaruit je kan kiezen.  De afgedragen stukken die doe ik dan meestal van de hand en het is toch prettig om goed voor de dag te komen met wat nieuwe dingen.

Eigenlijk zijn het maar simpele dingen, zonder glitter zonder al die franjes zonder al dat gedoe er om heen om het te onderhouden en zo heb ik dat nog het liefste van alles, iets wat altijd draagbaar is !  Ondertussen was alles ingepakt in een tas en ik toog op weg naar de volgende halte, ach ja, ik dacht me nog een nieuwe pyjama aan te schaffen, zo eentje uit gemerseriseerd katoen, ik was bijna voorbij de winkel maar ik ging op mijn stappen terug en dadelijk naar binnen.  Ik vroeg aan de dame naar de bepaalde kledij en toen ik een passend exemplaar had gevonden liet ik het inpakken, werd bij in mijn tas gestoken en ik trok terug naar het station waar ik de bus naar huis zou nemen, dat is de makkelijkste manier om er te geraken, ik was moe en kreeg honger, de middag was al voorbij en ik had alleen maar in de morgen een klein ontbijt genomen, normaal dat ik honger kreeg.

Eens van de bus af aan de halte waar ik was opgestapt, trok ik naar huis toe, onderweg moest ik de frituur voorbij en ik rook de lekkere frieten, dat wakkerde mijn honger nog wat meer aan, ik was moe toen ik thuis aan kwam maar nu begon voor mij het zware werk van etiketten uit die kleding te halen.  Want ik heb echt wel een etikettenallergie dus die moeten eruit, eerder ben ik niet gerust en kan ik ze niet dragen.  Ik had mijn wasmachine klaar staan om ieder stuk apart, wegens de verschillende kleuren, van paars naar koningsblauw en lichtgroen en wat nog, oh dat donkerblauw van de pyjama, die ging er eerst en vooral in en dan ook nog mijn droogrek open zetten want dat heb je de dag van vandaag wel echt nodig, veel in de droogkast steken zal je zeker niet doen want dat is nefast voor je kledij, voor dat soort toch, die pyjama dat kan nog maar de andere spullen droog je beter aan de lucht zoals ik het meestal doe !

Mijn echte middagmaal schoot er een beetje bij in maar ik had nog wel enkele potjes met slaatjes in de koelkast staan, die zou ik graag eten en daarna zien we wel, misschien nog een stukje van die boomstronk al schiet er niet zoveel meer van over, mag nu wel gaan op zijn want anders zit je er met nieuwjaar nog mee !

Ik was me toen zo moe van dat wassen en drogen en rond lopen dat ik snel mijn kleren uit trok en in de douche stapte, ik voelde mij daarna wat meer herboren en zou deze nacht wel goed slapen.  Alleen was ik nog te onrustig van dat wat ik in de loop van de dag heb gedaan en ongerust omdat mijn rechterbeen weer zoveel last had verkocht.  Mijn hele lichaam deed pijn en na die douche voelde ik me weer even wat rustiger, al hoewel ik niet dadelijk kon slapen want ik kreeg weer koude voeten van de vermoeidheid.

Uiteindelijk ben ik pas na halfnegen uit mijn bed gekomen, ik was al wel eens op geweest om naar het toilet te gaan maar terug in mijn warme bed gekropen en ik zou daar nog wel even willen rusten, wat ik dus ook deed.  Het was dan al bijna halftien toen ik aan mijn ontbijt begon, ik had er eerst geen zin in en daarna moest ik toch nog wat eten om de middag te halen en niet met lege maag rond te lopen.

Ik overzag alles wat ik had gedaan op de dag ervoor, zag dat het goed was en hoopte dat ik niet alles moet gaan strijken, misschien eens met wat stoom over gaan en proberen er een mooi glad geheel van te maken, meer niet en mooi opvouwen en dan kom je al heel ver en hebt een nieuwe stapel nieuwe stukken in de kast liggen, ook mooi om te zien met al die variatie !  Nu weet ik toch al welk pulletje eerst zal bij de oude kledij verdwijnen, een oud ding dat ik altijd maar weer uit de kast tover en dat me steeds blijft verwonderen, of een ander, ik weet het nog niet zo goed, misschien hou ik ze wel allemaal nog wat bij, je hebt immers geen pulletjes te veel, anders koop je er geen nieuwe bij, wat ik nu dus deed.

Ach, mij dag zal een dag worden van rusten, van wat opruimen, van misschien nog wel wat anders dan wat ik nu in gedachten heb maar we zien wel hoe alles verloopt.  Ik hoop op een dag van opruimen misschien als het mooi weer blijft aan houden zoals er werd voorspeld, dan kan ik mijn oude bloemen van deze zomer eens weg krijgen, ondertussen is mijn gft-bak al leeg gemaakt en zal op de middag de restafval ook worden opgehaald en kan een mens weeral beginnen met die bakken naar binnen te halen.

Nog een heel fijne donderdag wens ik iedereen toe, vandaag is het markt in Aarschot, daarom wou ik gisteren dus al gaan maar die dag was maar voor een deel gelukt, en wat met mijn zonnebril denk je, wel ze stellen me voor om al dadelijk 40€ bij te betalen, wat bij mij in het verkeerde keelgat schoot, waarom moet ik nu voor die zonnebril ineens 40€ bij betalen, ik heb die fout toch niet gemaakt, betaald is betaald en ik moet de reden nog horen van dat bijbetalen !

Geniet van deze dag en maak er ook een mooie dag van en vergeet vooral niet te genieten !!! Groetjes.




Reacties

  1. Wel straf van die bril, de fout lag bij hen, raar! Etiketten moeten er bij mij ook meteen uit haha kan ik niet hebben, gewoonlijk zijn ze ook zo groot he. Wat me wel verbaasd is dat je nooit niet praat van een koffietje te drinken onderweg? want als je zo ver moet met de bus, zou je daar toch ene snakken denk ik. Ikke toch met een croqueske of zo! Als ik jonger was deed ik dat ook niet, maar nu is dat een must haha. Wens je nog een fijne jaarwisseling en mooi jaar Alfy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!