Zaterdag, regen . . .


Ook deze bloemen zien er maar verregend uit, het is weer een soort van regendag dat we krijgen, of krijgen we ook mooie opklaringen ?!  Wie zal het zeggen, in ieder geval hou je best je regenscherm dicht bij de hand wanneer je naar buiten gaat !  Of je draagt een goede regenjas met kap en winddichte sluiting, het kan allemaal, wapen je tegen de regen, de kou komt ook nog wel . . .

Gisteren was ik zo moe toen ik slapen ging, dat ik niet zo snel de slaap kon vinden staat dan meestal bovenaan, zoals ook gisteren dus, maar ik heb echt wel goed geslapen en dat is wat telt !  In de namiddag kwamen mijn broer en schoonzus hier aan, ik vertelde ze wel dat ik met een virus had gezeten en dat ik nu pas weer terug op het goede pad was terecht gekomen.  We babbelden een hele tijd over ditjes en datjes, wat vertelt een mens altijd, ook over onze oudste dochter en haar man die me ook lieten weten dat ze weer terug thuis waren aangekomen.  Ik vertelde erbij dat ze op een midweek waren weg geweest en dat ze ervan hadden genoten volgens wat ze me vertelden.

Tegen de avond aan waren zij, onze oudste dochter en haar man, bij ons ook nog aangekomen, dus ik had zeker al op een halve dag, helemaal niks kunnen doen.  Gelukkig had ik wel wat gedaan in de voormiddag en daar was ik blij om, ik heb de living gestofzuigd met de grote stofzuiger.  Die is nog altijd beter om alle stof weg te krijgen dan de steelstofzuiger, die gebruik ik maar dagelijks als er hier en daar ietwat vuil ligt.  Immers als je volk over de vloer krijgt dan hangt er vaak ook wel wat aan hun schoenen, zeker als je weet dat er hier in Rotselaar bijna overal werken aan de gang zijn aan wegen en dergelijke.  Je moet al bijna een genie zijn om je weg daarin terug te vinden, denk maar aan de brug op de provinciebaan die vernieuwd wordt, helemaal vervangen, met het gevolg dat de baan definitief voor een tijd wordt afgesloten, geen verkeer mogelijk dus in die omgeving.  Kijk maar naar de Steenweg op Gelrode die ook aan vervanging toe was en werd uitgegraven tot en met op het zand en alles wordt vernieuwd, daarvan zijn de laatste werken bezig . . . maar dat duurt nog volgend jaar en wanneer het definitief is afgewerkt vraagt zeker nog een vol jaar werk !  Mijn broer woont tegen die baan en ook onze jongste dochter en de jongste dochter van broer woont net tussen die twee in !  Dus er zitten daar veel mensen ietwat opgesloten of toch afgesloten van de buitenwereld.  Ze parkeren hun wagen in het bos, daar moeten ze dan telkens naartoe willen ze met hun wagen weg kunnen want in eigen garage is dat onmogelijk, dan geraken ze er niet uit tijdens de werkzaamheden !

Maar nu terug over mijn eigen bezigheden, ik had dus in de voormiddag mijn living gestofzuigd en zou de rest in de namiddag wel doen, mis poes dus, ik zat net wat op mijn gemak in de zetel toen mijn broer en schoonzus dus op bezoek kwamen, dat was dus ook al heel lang geleden dat ik die nog gezien had, ik had ze nog wel gesproken eerder via de telefoon.  Mijn namiddag was dus rustig, ik heb pas wanneer ze weer buiten waren, pas mijn koffie opgezet en daarna een boterhammetje gegeten maar veel zin in eten had ik niet, ik had immers voordat zij hier aan kwamen nog wat thee gedronken en een wafeltje gegeten en dat vult de gaatjes op zodat ik niet snel honger zou krijgen, dat alles met het oog op mijn stofzuigen verder te zetten, wat dus mislukte.

En toen ik wat in de zetel had gezeten na mijn boterham, toen ging weer de bel, dus de oudste dochter en haar man en die zijn dan toch nog een tijdje hier blijven zitten praten over ditjes en datjes en zijn daarna ook weer naar huis getrokken.

Zelf had ik dus veel bezoek op die dag en ik was eigenlijk al moe en dacht vroeg naar bed te trekken maar dan ben ik toch maar weer blijven kijken naar een aflevering van "Dr Pol" op kanaal National Geographic, dat gaat over een dierenartsenbedrijf  van een Nederlander "dokter Jan Pol" en zijn echtgenote, en die beleeft een heel mooi verhaal, de ene keer over kalven van runderen en varkens en nog wat andere dingen erbij zoals huisdieren laten verzorgen . . . en soms ook wel hun leven beëindigen . . . maar dat hoort er echt wel allemaal bij . . . mooi om zien en ik leef telkens zo erg mee, zelfs wanneer de dieren geëuthanaseerd worden.

En ik die dacht van op vrijdag vrij veel gedaan te krijgen, was eraan voor mijn moeite en zal me de volgende dagen moeten redden met wat ik kan doen en wil doen, er ligt nog zoveel waar wat moet aan gedaan worden dat ik het eigenlijk wel goed vond dat er bezoek kwam, ja, lach maar, ik moet er nog terug in komen dat ik zelf wat kan doen !

De rest wat ik nog wou vertellen zal iets voor de volgende week zijn allemaal, we zien wel wanneer het pas geeft en wanneer ikzelf ervoor tijd heb, want dat ik nog wat rust kan gebruiken, dat weet ik zelf ook wel !  Ik zit nog veel te snel te zweten als een rund en dat is niet echt van mijn gewoonte, wel zweten maar zo erg, neen dat is niet normaal !

Hou jullie nog gezond en fit maar overdrijf zeker niet, ik moet daar ook vaak aan terugdenken want zelf toepassen wat ik predik, dat is nog een andere zaak !  Groetjes.




Reacties

  1. Momenteel zou zo'n onaangekondigd bezoek er teveel aan zijn hier. Het is hier wel al altijd welkom geweest om het even wanneer maar met ouder worden wil je liever dat ze op voorhand verwittigen. Inderdaad die virus is een venijnig beestje, de dokter had ons gewaarschuwd dat de verkoudheid een tijdje kon blijven hangen en het hoesten ook. We lopen er alle twee maar slapjes bij. Het kuisen en zo gebeurt momenteel in verschillende fases want heel het huis in één keer dat lukt al lang net meer! jaja, Chrisje we worden ouder hé? We zijn hier content dat het even droog is want die regen maakt een mens niet snel beter. Verzorg je daar maar, doe het rustig aan werk loopt nooit weg en een hartelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!