Vrijdag, einde van de werkweek . . . en weekend !

 


Het weekend komt in het zicht, en daar ben ik niet kwaad om, na twee weken wat ziekjes te zijn geweest, hoop ik dat het vanaf nu gaat beteren ?!  Maar dat is steeds af te wachten natuurlijk, alleen hoop ik dat het dan toch al heel wat beter zal gaan maar of dat ook zo is dat moeten we steeds afwachten.  In ieder geval is die hoest toch al heel wat beter dan twee weken geleden, gelukkig maar want daar ben ik echt wel down van als er geen beterschap op komst is !  Wat zei de dokter ook alweer : rusten moet ge doen, te veel hooi op je vork nemen is ook niet zo gezond dus ja, milder zijn voor jezelf en zeggen op tijd en stond dat je even moet uitblazen, maar dat was me eerder niet gegeven en te veel is te veel !

Wat heb ik gisteren allemaal gedaan, heel wat opgeruimd al is bij lange na nog niet alles uit de voeten gedaan, er staat nog wat was die ik op donderdag had gedaan en gisteren had ik daar niet veel zin in eigenlijk, zeker niet wanneer het zulk donker weer is.  Wat ik dus wel heb gedaan is eten maken op de middag, voordien had ik een douche genomen en dat heeft me wel weer wat doen bekwikkelen, je voelt je toch altijd beter als je eens kan onder die weldoende straal water gaan staan en je gans opfrissen, al moet ik daarna ook nog mijn body insmeren om ook mijn huid zich goed te laten voelen, alles aan je lichaam moet goed verzorgd worden en ook de voeten worden vaak vergeten en die dragen je lichaam dus die moet je zeker goed verzorgen, of tenminste laten verzorgen.

Mijn vuilbakken heb ik gisteren naar binnen gehaald, ze waren echt niet vuil te noemen, buitenuit misschien een beetje maar dat heb ik zo gelaten, binnenkant zijn ze proper en dat is het voornaamste.  Verder heb ik mijn lijstje gemaakt om te gaan winkelen maar ik laat dat deze weken doen door de dochter ofwel door haar echtgenoot, we zien wel hoe dat verloopt allemaal.  Daarna hoop ik weer zelf naar het warenhuis te kunnen gaan zodat ik zelf kan uitkiezen wat ik wil en hoe we dat eten.

Verder moest mijn verbruik van het water nog worden doorgegeven, dat is ook alweer gedaan geraakt en we zien wel hoeveel we daarvoor moeten betalen.  Er is dus ook al voorzien in eten voor morgen, dan hoef ik me daar al niet meer druk om te maken.  Deze morgen heb ik nog mijn droogrek hier leeg gemaakt, daar hingen nog kleren op die gisteren niet volledig droog waren en die mooi bij mekaar gevouwen en op een hoopje daar neergelegd zodat die ook vrij snel op een kleerhanger kunnen gehangen worden of nog later ook wat gestreken maar dat zien we dan wel.  Ondertussen is het hier zo donker geworden maar het is dan ook al 16u voorbij, een donkere dag en zin om te regenen en ja, dan is dat zo, al mogen ze met die regen wel eens gaan stoppen maar ja, we hebben er weinig aan te zeggen.

En raar maar waar, eerder kon ik niet slapen wanneer het middag was en ik had gegeten, hoe vaak heb ik toen niet gedacht : als ik nu eens even kon slapen, dat zou me deugd doen ?!  Maar van slapen kwam er niks in huis, vandaag dus wel weer gelukt, niet voor lang maar toch even uit de sleur van alledag en verkwikt weer wakker geworden.  Ik was een opname aan het bekijken en ja, die heb ik dan maar wijselijk laten staan om later eens terug te bekijken, wat ondertussen ook al gebeurd is, ik had meer gemist dan ik eerst dacht maar nu heb ik de draad weer opgenomen en kan ik verder, al geeft het niet dat je in bepaalde omstandigheden een paar van die afleveringen mist, als we vroeger zo vaak weg gingen, toen maalde ik er ook niet om, ja, je kon op je kamer meestal wel gaan kijken en dat deden we dan ook zo, ook toen kon ik niet inslapen . . . wat ondertussen dus wel gelukt blijkt maar niet voor iedere dag.

Dan had ik gezocht naar een aantal vullingen van die pennen die ik hier heb liggen en ik vond alleen een lege huls waarin ze hadden gezeten.  Nog eens gekeken in die papieren zak in mijn computerkast maar niks gevonden . . . tot ineens het me te binnen viel dat ik daar ook nog een andere zak in de kast had liggen waarin nog wat spullen van de papierhandel zaten en daarin zaten die vullingen, ik wist dat ik er een zestal had meegebracht, waar in ieder verpakking ervan nog 3 vullingen zitten, dus kon ik weer voor maanden verder met schrijven en puzzelen en dergelijke . . . mens toch, waarom vergeet je dat waar je iets hebt gelegd, ja, ik was zelfs met de pillamp gaan kijken in de kast of ik nergens had over gekeken, je weet maar nooit dat ik ook eens slecht zou gekeken hebben, neen, ik had ze toen niet gevonden maar iets later schoot me dat te binnen dat ik er toch wél had meegebracht en nogal veel ook in mijn ogen !  De zak in de computerkast is de oude zak van vorig jaar, de nieuwe is nog niet zo verkreukeld en daar ligt ook nog die nieuwe agenda in voor het volgende jaar, wat nog dat weet ik niet maar dat heel zeker, dat weet ik maar al te goed . . . ook al was het wel voor even uit mijn geheugen gewist.

Verder zal de avond nog heel rustig verlopen, misschien komt er nog wel eens iemand binnen lopen met mijn bestelling maar dat zien we dan wel, ik wil ook wel eens dat het hier rustig is, alleen zit ik nog met een vrij grote hoop met afval die ik moet in mijn containers doen maar dat kan in de komende dagen ook nog wel, nu niet dadelijk willen alles gedaan krijgen wat je al een tijdje voor je uitschuift !  Nu ineens begint dat je te storen, waarom had je dat dan vroeger niet weg gedaan,  het is zowel plastiek als papier als glas, ja, dat geraak je niet zo maar kwijt, zeker dat glas niet, dat is ondertussen al een volle bak geworden en ja, wat ik daarmee nog zou moeten doen nu dat het gaat donker worden, ik weet het niet, dan kom ik liever niet meer buiten.

Wat ik vandaag zeker nog zou moeten doen is die afgezegde afspraken weer vast leggen voor de komende week of weken, we zien wel hoe dat uitmeet met de gezondheid.  Ik hoop echt wel dat ik nu weer terug op de goede weg ben beland en dat ik in de komende dagen nog eens naar buiten kan trekken voor een wandeling, hoeft niet lang te zijn maar gewoon eens naar buiten.

Oef, ik zit hier al even te tikken aan de computer en ik krijg het er warm van, mijn vestje toch maar uit doen ?!  Nog even geduld, ik ga seffens toch in de zetel zitten en daarna kan het me niet schelen hoe je daar zit, met of zonder vestje, eigenlijk heb ik die in de zetel echt niet nodig omdat de omgeving daar warmer is, hier zit ik vlak aan het raam en met die permanente verluchting komt er altijd wat frissere lucht naar binnen toe.

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe en geniet daarna maar van het weekend, even rusten mag en doet iedereen goed.  Houd je veilig en gezond en geniet van ieder mooi moment !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!