Maandag, een frisse start van de week !


Een nieuwe week en een nieuwe dag, een nieuw geluid, en wie weet wat er nog allemaal aan nieuwe dingen zou kunnen komen . . . sneeuw misschien ?!  Maar dan liefst niet hier zodat niet alles in het honderd loopt als we 's morgens wakker worden onder een fijn witte deken die alles overdekt heeft en die ook het verkeer in de soep kan helpen draaien !!!

Mooi is het wel als je alles van binnen uit kan bekijken en zo kan genieten van die witte pracht, voor het verkeer zit dat dan meestal wel wat anders en kan het op de baan moeilijker worden, ook al werden we ervan verwittig en kunnen we van dat witte dek even genieten maar erdoor gaan is meestal gans anders, en niet alleen voor wie er door heen moet maar wel voor iedereen zo een beetje.  Want stel je maar eens voor dat je er zelf doorheen moet gaan ?!  Dat zou wel wat anders kunnen uitmeten dan eerst gedacht, een mens kan niet altijd binnen blijven, al zou je dat op zulke dagen wel willen !

Maar zover zijn we nog niet, er ligt nog geen mooie witte deken en het is nog niet aan het vriezen, al zal dat er ook wel bij horen op bepaalde dagen maar toch hoop ik ook nog op een paar dagen dat het mooi zou kunnen worden omdat ik mijn planten nog niet heb beschermd tegen die felle kou.  Ik heb nog niet de kans gehad om daaraan iets te doen door zo een hele tijd te zitten sukkelen, dan met dit en dan weer met dat en van het ene in het andere te rollen, ja, een mens is niet gemaakt om te werken zeggen ze dan en dat is inderdaad zo want dat is het eerste wat ze je verbieden als er een dokter aan te pas komt !

Dus zal ik me maar haasten om alles weer in orde te krijgen hier en daar, al is het in één plaats in huis nog even een chaos, ook daaraan zou ik willen beginnen maar er komt iedere keer weer een beetje bij en zo geraakt die ruimte nooit echt opgeruimd, want dat is wat daar hoognodig moet gebeuren, ik heb te lang gewacht en nu wordt het ook weer even een zware opdracht . . . maar ook daar geraken we wel weer door !  Er komt een tijd dat alles weer terug in zijn normale doen is en dat je zelf ook wel weer wat meer kan uitvoeren en die tijd is nu aan de orde . . . zo denk ik toch !

Eigenlijk is die warboel wel een beetje mijn eigen schuld, ik had een paar pakjes besteld hier en daar en een grote doos gevuld met spullen voor douche en dergelijke, wel die was in de post gescheurd, voor de zoveelste keer weer maar eens en dan krijg je dat binnen, je kan ze alleen niet geheel naar binnen krijgen want de doos scheurde terwijl ik ze wou opnemen, was dan ook redelijk gevuld met een gewicht dat blijkbaar niet zo goed te verdragen was door die doos die doorscheurde terwijl ze in je handen was om mee te nemen !!!  Ik heb dan alles maar snel in een andere doos gezet en hier en daar tussen andere dozen nog de ruimte opgevuld die er was op de kast . . .  met het gevolg dat die nu helemaal vol staat zonder dat je er nog een vinger kan tussen krijgen . . . en dat wil ik wel anders zien, ofwel in de kast ofwel ordelijk boven op de kast in dozen . . . zodat je een overzicht krijgt en geen warboel meer !

Verder staan daar nog een aantal wasmanden open en bloot met hier en daar nog wat spullen in die gewassen zijn maar niet opgevouwen of niet in de kast gehangen/gelegd zodat ook daar weer wat orde mag in komen en dat zou wel eens sneller kunnen gaan dan je zelf denkt.  Wanneer ik daarmee begin dan is er wel weer meer ruimte om rond te lopen ook en alles weer zuiver te maken, al heb ik de vloer daar wel al gepoetst in de voorbije week.

Maar nu denk ik dus eerst te beginnen met die bloemen buiten want als ik die laat bevriezen sta ik voor een groter probleem, ik kocht immers grotere potten om ze in te zetten en dan zouden die dosten voor niks zijn gedaan mochten die planten bevriezen !!!  Een laurier die ik reeds vrij lang heb, 15 jaar of nog langer, ik weet het zelf niet meer van wanneer die dateert, nu dat die in een grote pot staat floreert die als de beste en dat mag je letterlijk nemen.  Hij draagt bloemen voor een hele grote boom en ik mag er fier op zijn dat die nu ook de jaargetijden volgt die er hier heersen, hij laat ook gele bladeren vallen in de herfst en staat hij er wat dunnetjes bij, ja, ook andere bladeren worden door mij van de boom geplukt om in de soep te doen !  En dan staan die blaadjes niet meer zo dik op die boom !

Dat zijn mijn goede voornemens voor deze week en daar wil ik dan ook snel werk van maken, zeker als je weet dat die week dan weer wordt ingekort door allerlei afspraken die eerder moesten worden afgezegd wegens ziekte !  Ook die vullen mijn agenda dus zal ik maar beter dadelijk ergens aan beginnen zeker om op het einde van de week weer geen tijd genoeg te hebben gehad om alles te doen wat ik zinnens ben !!!

Nog een mooie week wens ik iedereen toe, geniet van deze maandag en alle volgende dagen alsof het je laatste waren.  Ook ik probeer dit terug te doen en het begint me wel terug te lukken ook, ik voel me weer veel fitter maar nog niet alles is verholpen ondertussen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!