Maandag, de week begon maar slecht . . .

 


Mooie herfstkleuren en een dampende kop koffie, meer moet dat normaal niet zijn om je wakker te maken en om je dag goed mee te beginnen !  Dan wil ik niet iedereen over dezelfde kam scheren maar ook een kopje thee met wat honing in zou voor mij vandaag heel goed zijn geweest, ik zit namelijk zonder stem !!!

En ik zonder stem ging naar de huisarts bellen om haar te laten thuis komen bij mij zodat ze eens kon zien wat er me scheelde, ik wist het al wel en zij zal dat ook wel al geweten hebben want ze hoorde niet veel zeggen aan de andere kant van de telefoon, ik kon nog net vragen of ze wou komen maar meer kwam er al lang niet meer uit !!!  En dat is echt geen wonder wanneer ik je vertel dat ik deze nacht geen oog dicht heb gedaan, echt niet, ik heb wel een paar keren in bed gelegen met de gedachte in mijn hoofd : ik val seffens toch wel in slaap, maar neen, ik was eraan voor de moeite, steeds maar beginnen hoesten en ja, veel anders kan je dan tijdens de nacht niet doen dus wat deed ik, stond terug op, ging in de living zitten in de zetel waar het goed warm was, met een deken over mijn benen en mijn dikke peignoir aan, ik zou zo wel kunnen in slaap gevallen zijn maar ik ken mezelf : dat lukt gewoon niet zo op die manier !

In de voorbije week had ik daar ook al last van gehad maar nooit zo erg als het gisteren was, wat scheelde er me, was het terug erger geworden met die verkoudheid en ging daarom ook mijn stem op de loop, ik weet het niet maar ik besloot gisteren al om vandaag in de vroege morgen de huisarts te bellen en gelukkig dat ik dit deed want zo blijven rond lopen is ook geen oplossing.  Zal ik nu eindelijk eens leren van sneller naar de arts te gaan wanneer ik me in deze tijd niet zo goed voel ?!  Dan kan je wat nemen en ben je er vaak zo weer vanaf maar steeds maar uitstellen is ook geen oplossing.

Weet ge dat dit reeds bezig is van toen ik eind september die hevige pijn had in mijn heup, dat ik dacht dat het mijn heup was maar uiteindelijk mijn bekken bleek te zijn, van die tijd af ben ik steeds met iets bezig geweest, ik had toen ook die ingreep aan mijn tanden, nadien nog wat dingen uitvoeren in mijn mond om dat voorlopige gebit wat stevigheid te geven, je kan niet alles eten wat je zou willen eten maar ik sloeg me steeds wel door alles doorheen.  Nu is inderdaad wel die "verkoudheid" voor mijn beter geworden maar is het overgegaan op mijn keel en dat is iets minder goed, zonder stem zitten is ook niet alles, neem maar eens de telefoon op als er iemand belt !

Zo lang je gezond blijft is er geen probleem maar wanneer er andere kleine mankementen opduiken dan volgt precies het ene achter het andere, het mag nu voor mij wel eens gaan stoppen, ik wil me weer goed voelen voordat de feestelijkheden eraan komen en die beginnen voor ons meestal vrij vroeg.  Begin december vallen er een paar verjaardagen en die komen er zo aan zonder dat je er naar tracht, kijk maar eens hoe dicht we al zijn genaderd naar de helft van de maand december toe !?

Hopelijk ben ik weer snel verlost want door steeds maar bepaalde dingen voor me uit te schuiven, komen al die dingen wat in de verdrukking en december is al een drukke maand met voorbereidingen en dergelijke en ja, wat doe je dan ?!

Ga me daar vandaag niet echt druk om maken maar ga proberen wat te rusten in de zetel, als slapen niet lukt kan dat straks naar de avond toe wel eens lukken en dan maar hopen dat je niet te lang blijft slapen want dat is ook weer niet zo goed.

In ieder geval wens ik niet iedereen toe wat ik aan de hand heb maar ik hoop dat jullie ervan genieten ook op een regenachtige dag die maar nat begint en waarschijnlijk ook zo wel zal eindigen.  Maak er binnen fijne dagen van en trek je niks aan van wat het weer doet maar hou mekaar warm en gezellig bezig !  Groetjes.




Reacties

  1. chrisje , je hebt veel te verduren gehad , de laatste tijd , dus je nu goed verzorgen hoor --- je stem heb je ook erg nodig ! sterkte en liefs van ani

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!