Dinsdag . . . wat tegenslag en regen en nog eens regen . . . pfff !


Ja, vandaag is het hopelijk beter dan dat het gisteren was, in de hoofding hiervan gaat het daarover, ik hoop op vandaag dat het een droge dag mag worden want ik moet er zelf weer maar eens door gaan om naar de kinesist te gaan.  Ver is het niet maar als het droog is of blijft, dan ben ik al dik tevreden, regent het wel dan is dat ook zo en kom ik druipend van de regen bij haar naar binnen !  Zo is het nu eenmaal ook weeral, maar ik wil het eerst over gisteren toch nog even hebben.

Ik had me namelijk voorgenomen om op maandag mijn potten in te pakken tegen de koude en de wind en wat ze allemaal over zich krijgen, ze staan wel onder dat balkon van hierboven maar toch leven ze nog steeds wat mee met wat we te zien krijgen en dat kan deze dagen zowat alles zijn blijkbaar.  Zo spreken ze van wat winterse neerslag maar wat dat zal geven dat is steeds af te wachten en ik hoop erop dat het niet veel zal zijn maar dat we wel eens een wit laagje zullen te zien krijgen en dat mag ook wel !  We zijn immers bijna december en dat is toch meestal de maand dat er wat sneeuw mag verwacht worden en dan zeker wanneer het naar Kerstmis toe gaat !  Al laten de weergoden zich daaraan niet kennen, ze doen maar op waar ze zin in hebben en ik had zin in  inpakken en na de middag ben ik ermee begonnen.  

Eerst alles goed voorbereiden, een bakje nemen om allerlei spullen in te leggen die mee moeten naar buiten, ook voor mijn noppenplastiek zorgen en dan nog die vliesdoeken die je ook nog nodig hebt om de planten zelf af te dekken, de grond wordt beschut door dat noppenplastiek, dat hoop ik toch.  En wat gebruiken we om alles aan mekaar te houden : wel dat is voor mij een nieter, ja gewoon een nietmachine die je kan gebruiken, dat vlies laat zich goed nieten aan dat noppenplastiek en plooien leggen in die plastiek om doen aan te passen aan de pot, wel dat lukt ook goed door er wat nietjes onderaan in vast te zetten.  Later wanneer de zomerse temperaturen ons weer wat doen watertanden om dat alles uit te pakken, haal ik de nietjes uit die noppenplastiek en uit die vliesdoek waar het nodig is en kan alles weer opnieuw worden gebruikt.

Ik moest eerst nog wel een paar grote stokken uit de planten halen en dat was een hele karwei omdat die takken zich zo stevig rond de stokken hadden vastgeklemd, al draaiende naar boven toe, ik had er echt wel een zware dobber aan, dat had ik niet verwacht . . . maar achteraf bekeken had ik beter eerst die takken overgesneden en dan zou het eenvoudiger geweest zijn maar wel smeriger aan de handen !   Want dat melksap hecht zich overal aan en als je dat er wat te lang op laat dan is het ook maar een smerige boel en moet je wrijven om alles weer wat normaal uitziend te krijgen in je handpalmen en aan de binnenkant van je vingers !

Met goeie moed begon ik eraan, eerst die vliesstukken goed bekijken wat ik voor welke pot zou kunnen gebruiken maar ik maakte het mezelf gemakkelijk : ik vond nog een verse vliesdoek en waarom die niet gebruiken voor die laurier.  Die was door de jaren heen heel wat dikker geworden op zijn buikje en zodoende paste die kleine zak niet meer over de plant, en ik wou beginnen met nieten en dat lukte helemaal niet !  Ik duvelde wat af op dat nietjesmachientje en ging eens naar binnen om in het volle licht te kijken wat er scheelde, ik zag niks maar niks werkte ook niet, geen koperen nietjes en ook geen witte metalen.  Ik deed verder met wat ik had en dat was dus die tape om alles af te plakken, dat ging natuurlijk niet zoals het moest zijn maar ik had het toch zo gevonden dat alles wat bleef aan mekaar hangen en daar ging het uiteindelijk toch om.  Al zag ik hier en daar wel een opening waar de wind door kon spelen met heel dat geval en ja, ook daar weer iets wat niet juist zat naar mijn idee maar ik besloot het toch te laten voor wat het was.  Een dikke plant ingepakt en beplakt met tape in de hoop dat dit zou houden, al weet ik vooraf dat het weer gaat lossen wanneer je er geen nietjes hebt in gedaan om het geheel samen te houden . . . dan is het maar zo dacht ik bij mezelf en toen het al donker werd toog ik weer naar binnen, deed de overschotjes in mijn zakken en plaatste die tegen de zijkant in de living, de rest zou ik morgen nog wel eens bekijken.

Ik nam dan ook mijn nietjesmachine nog eens in de hand en zette me aan de computer, ik bekeek alles nog eens en ineens vielen er twee nietjes die eruit die waarschijnlijk vast zaten maar omdat het buiten al ietwat aan het donker worden was, had ik dat niet zo goed gezien en mijn bril droeg ik toen ook  niet, nu zag ik in mijn hand wat de boosdoener was en besloot dat ik best morgen nog eens rond ga om alles vast te nieten wat nu toch alweer wat los zou kunnen zitten, dan zou het wel lukken !

Op maandag had ik op de middag soep gegeten met balletjes erin en daarbij een boterham, ik wou aan mijn planten beginnen al is er verder aan de rest nog niet zoveel gedaan maar dat komt nog wel als ik even tijd ervoor maak zoals op dinsdag, vandaag dus.  Omdat ik in de namiddag dan toch weer een uurtje of zo buiten was geweest, leek het wel of ik kreeg in de namiddag nogal snel weer honger, ja soep verteert dan ook veel sneller dan alle andere soorten voedsel, ook al waren er veel balletjes in de soep !

En ik besloot dat ik best wel eens frietjes zou kunnen maken voor mezelf, wat ik daarbij zou eten stond nog niet vast, ik zou wachten wat de tijd me zou brengen en misschien gewoon maar wat sausjes van hier of daar, ik kan ook een sneetje gehaktkoek uit halen, dat smaakt ook altijd of nog beter, iets bakken maar dat moet dan wel eerst nog ontdooid worden . . . Geen vastomlijnd gedacht had ik en besloot het gewoon op wat frietjes te houden, dat kan ook best wel eens smaken ?!

Dus voor vandaag rest er me nog even die bloemen te bekijken die ik heb in gepakt, de laurier en mijn olijfboompje, die twee wil ik over houden tot het volgend jaar en nog langer ook als ze mee willen tenminste.  Je weet maar nooit dat er eens iets zou schelen aan de planten maar tot nu toe staan ze allebei nog mooi en fris erop, ik hoop dat ze het volgend jaar ook nog zo mooi en fris uit de verpakking zullen komen als de voorbije jaren en dat ze nog lang mooi mogen wezen op mijn terras.  Want nog nooit heeft mijn laurier zoveel bloemknopjes op zijn stam en takjes staan, ook al komen er gele bladeren aan maar ook die plant beleeft zoals alle andere planten hier bij ons, in de herfst en laat wat bladeren vallen, kwestie van beter doorheen de winterperiode te geraken.

En dit zal het weer zijn voor vandaag, of ik er veel aan heb moeten doen zal ik later nog wel vertellen maar eerst gaan we toch ook wat genieten van een droge dag, tenminste, dat werd ons zo verteld en ik heb dat heel goed in mij opgenomen, ik hoop dat de weergoden niet dadelijk weer van gedacht veranderen, maar mijn planten zijn toch al ietwat voorbereid op de eventuele kou die zou kunnen volgen.

Nog een heel fijne nieuwe en rustige wens ik iedereen toe, geniet ervan, maak een wandeling wanneer het past en doe wat je graag doet !  Groetjes.

Zo zou het er wel eens kunnen uitzien als er sneeuw wordt voorspeld !!!





Reacties

  1. Hopelijk hebben de frietjes gesmaakt. Met een spiegelei erbij is dat ook heel lekker hoor Chris. Mijn potten staan allemaal in de serre en afhankelijk van hoe koud het wordt kunnen ze nog verzet worden in het tuinhuis. Ja met bloemen heb je altijd wel iets te doen maar je geniet er ook van als ze bloeien dus... Vandaag hebben we al gans de tijd zon gehad... niet te geloven. Ik heb ervan geprofiteerd om mijn autootje dat echt vuil was door die regen en zo eens goed te wassen en die staat nu weer te blinken in de garage. Hopelijk blijft het nu een tijdje droog! Een klein wit laagje sneeuw dat is altijd mooi zolang het maar niet wordt zoals in Oost Europa dat kunnen we ook missen. Intussen daalde de temp. hier naar 3,4 gr dus het wordt een koude nacht. Nog een hartelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!