Dinsdag, begint met regen . . .


Alhoewel er vandaag heel wat minder regen werd voorspeld, zien we toch dat het weer nat is wanneer ik ben opgestaan, oké, het was niet echt vroeg meer ook niet maar wel al rond achten en als je dan nog je toilet moet maken en zorgen dat alles op tafel staat om te ontbijten, dan weet je dat het al na achten is wanneer je aan datzelfde ontbijt kan beginnen.  

Maar goed, ik ben eigenlijk nat van het zweet wakker geworden, ik zat weer in de probleemzone van mijn bureau dat niet terug te vinden was alsook mijn stoel, weer maar eens die zone dat je steeds maar uitdagingen krijgt, iedere morgen voordat je kan beginnen met werken, iedere dag werd ik toen zo goed als geplaagd met van die kinderstreken, de burelen verplaatsen zodat die van mij middenin zich bevond, stoelen verdwenen en zo van die dingen allemaal, ik was het uiteindelijk zo beu dat ik het daar heb opgegeven !  Dat was mijn nachtmerrie voor vandaag, al was  het al geen nacht meer, het liep eerder tegen de morgen aan maar een morgenmerrie, daar heb ik nog nooit van gehoord, het blijft me parten spelen . . . hoe komt het toch dat zaken van vroeger nu weer de kop op steken.  Het bevordert echt mijn herstel niet zoals ik het zou willen.

Mijn dag wordt meestal ietwat vergald door wat ik tijdens de nacht droom, is het een soort van gewone droom van alledag, dan is er geen probleem, moet ik lopen, rennen, vliegen, dan is het steeds ook opgejaagd dat een mens zich voelt . . . en wat scheelt er nu weer met je, ik weet het wel, je voelt je nog altijd niet zo lekker in je vel en je bent bang dat dit volledige herstel na je virusje nog wel even op zich zal laten wachten !  Zou het dat zijn, of spelen die gedachten van vroeger je weer parten, die tijd is nochtans vrij lang geleden en zou stilaan toch wel mogen weg-ebben !  Het blijft me steeds achtervolgen, al die plagerijen, fratsen waarvan meestal dezelfde zwakke personen het slachtoffer waren !  Je ziet en leest hier wat het met zwakke personen heeft gedaan en ik weet dat er zich zo wel verschillende anderen ook zich in hetzelfde schuitje bevonden . . . maar wat doe je eraan ?!

Ach, de tijd van werken is reeds lang gedaan, ik ben al van in 2000 thuis gebleven van het werk, maar toch komt er tussendoor hier en daar nog eens iets piepen, iets waarvan je dacht en hoopte dat het reeds voorgoed zou voorbij zijn, het steekt weer de kop op en telkens raakt het je wat meer dan je zelf dacht !  Dat zijn die angsten die weer bezit van je nemen en je geen lekker gevoel geven, het kan en het gebeurt dan ook nog meer dan je zelf denkt.  Alleen mag dit je humeur voor een nieuwe dag niet laten beïnvloeden, want dan ga je er weer maar eens onderdoor, is dat wat je wilt, ik denk het niet, we zijn nu sterk genoeg geworden om daartegen te vechten maar iets dergelijks als onrecht aanvoelen, dat leer je nooit af, het is er en het steekt soms weer eens de kop op en uitwaaien is daar goed voor, al is het op dit moment wel eerder uitregenen maar toch !

Ik ga toch mijn dag niet laten vergallen door een droom, daar zal die dag niet echt iets mee te maken hebben, wat er vandaag op mijn agenda staat is nieuwe afspraken maken met de mensen die ik eerder heb moeten afzeggen wegens ziekte.  Of zou ik eerst beginnen met winkelen want ook die voorraad moet weer worden aangevuld, al had ik hulp in de voorbije week, gelukkig heb ik toen goede hulp gekregen van de schoonzoon die de grote zakken met boodschappen hier bij mij naar binnen bracht, ik had er heel wat mee te stellen om alles weeral een plaats te geven, het ene in de koelkast, het andere in de berging en nog wat meer in de diepvriezer, het kreeg allemaal zijn eigen plekje en zo leek het wel goed te zijn . . . al gaat die voorraad er al snel doorheen wanneer je niet veel keuze hebt om klaar te maken, al had ik een heleboelspullen gevraagd maar je ziet het daarna niet meer staan, zeker niet na een halve week koken en allerlei klaar maken van wat er naar binnen werd gebracht !

Hopelijk verloopt deze dag wat vlotter dan de andere, gisteren, maandag, heb ik nog veel geslapen, waardoor dat kwam, ik weet het niet, ik had nochtans goed geslapen, dacht ik toch toen ik wakker werd, dat dromen, ja, dat is soms wel een probleem maar verder denk ik zelf dat ik toch goed heb geslapen.  Alleen probeer ik iedere dag weer wat vroeger naar mijn nestje te trekken zodat ik ook 's morgens weer wat sneller zou wakker worden.  Maar dan moet ik in de vroege uurtjes toch weer mijn bed uit om naar het toilet te gaan en daarna . . . val ik weer in een heel rustige slaap . . . en geraak niet vroeg meer mijn bed uit !

Maar komt dat nu door wat ouder te worden, ik weet het niet maar ik slaap toch zo graag, dan voel ik niks en heb ik geen zorgen, dan trek ik me niks meer aan en lig daar als een roosje zonder al die nare dingen om mijn hoofd . . . zo zou het toch moeten zijn !  Ik ben alleen zo niet en herkauw steeds alles wat er vroeger gaande was om mijn persoon en om mijn leven en dat was niet altijd even prettig om dit mee te maken !  Dat is wat ziek zijn met mij steeds deed, ik wentelde mij in alle tegenslagen die ik te verwerken kreeg en geraakte er moeilijk van los, al waren er wel heel wat mooie momenten ook !

Al bij al is mijn dag begonnen zoals ik hem heb beschreven, het is vandaag ook tegelijk de verjaardag van mijn schoonzus, dat doet me eraan denken dat ik haar een fijne verjaardag ga toewensen.  Toch ergens een lichtpuntje in deze weeral grijze dag, God zijn dank !

Geniet van deze dag alsof het je laatste was en laat nooit wat voorbij gaan want je zou er spijt kunnen van krijgen, is het nu niet dan wel later !  Groetjes.




Reacties

  1. Hier is het weer mistig en koud (4,3gr) dus van buiten komen is er geen sprake al beloven ze wel een betere dag vandaag. Die zal welkom zijn in de Westhoek. Ik mag er niet aan denken dat zoiets ons hier zou overkomen! Hopelijk worden de mensen daar nog niet ziek ook door de koude en de nattigheid.
    Wij geraken er stilaan bovenop. Het hoesten is wel nog niet helemaal weg maar dat komt wel . Dat hoesten kan tot 6 weken duren had de dokter ons gezegd! Het betert. Zou het dan toch waar zijn, dat onkruid niet vergaat? haha
    Nog een hartelijke groet en verzorg je maar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!