Vrijdag, laatste dag van de werkweek . . . ! Welkom weekend !

 





We zijn weer aan het einde van deze werkweek aangekomen en het weekend dient zich ook weer aan, meer moet dat toch niet zijn om ons gelukkig te houden !

Het waren echter wel andere dagen dan gewoonlijk voor mezelf, ik onderging namelijk een kleine ingreep aan mijn tanden en er werden tegelijk dus ook implantaten gezet, dat was op donderdag in de voormiddag reeds, ik ben er zonder al te veel pijn vanaf gekomen tot nu toe, de implantaten zijn er reeds maar morgen wordt ook een voorlopige prothese erop gezet zodat ik niet meer tandeloos door het leven zal gaan . . . al had ik mijn tanden op de onderkaak ook nog wel, alhoewel ze er ook al niet meer volledig zijn maar ik kan er nog steeds mee verder doen !
Het was op donderdag dan ook een dag van papjes en soepjes en platte kaas en wat pudding, ook nog wat yoghurt tussendoor en een aantal pilletjes slikken van deze enkele en ook van die andere nog wat gebruiken . . . en zo ben ik de dag dan toch doorheen gesparteld zonder al te veel er.  De ingreep zelf duurde ongeveer van negen uren in de voormiddag tot vlak op de middag, toen we weet terug thuis aankwamen.  Ik zeg "we" want ik moest komen met begeleiding en zo ook weer naar huis terug keren.

Vandaag op vrijdag zit ik nog wel wat bij de tandarts om die voorlopige prothese vast te zetten en daarna is het een zestal maanden wachten eer de definitieve prothese wordt geplaatst.  Al zal ik tussendoor nog wel eens op controle moeten komen om te zien of alles goed geneest en of ik ook ver genoeg ben genezen, mijn tandvlees en bovenkaak dan wel te verstaan, zodat ik daarna weer normaal verder kan . . . voor de rest van mijn leven denk ik dan of hoop dat tenminste toch.  

Nu is het nog even behelpen met alles maar eens de tijd vordert en er enkele weken zijn overheen gegaan dan mag ik zo goed als alles weer eten, maar eigenlijk weet je dat zelf ook wel, nu je nog wat houden aan zachtere dingen zodat je tanden en deprothese, samen met de implantaten de kans krijgen om zich vast te nestelen in uw bovenkaak, in mijn geval tenminste.  Later kan je weer doen wat je wilt en ik hoop dat die tijd niet te lang op zich zal laten wachten, op dat gebied ben ik wel wat ongeduldig, sommige dingen kunnen niet snel genoeg gaan !  Ons leven schiet immers in een flits aan ons voorbij en we krijgen niet meer de tijd om nog ten volle te genieten, al probeer ik dit wel te doen, maar ze laten het niet altijd toe omwille van gezondheidsredenen ! 

Met de oudste dochter ben ik naar de tandarts geweest en vandaag gaat de jongste dochter met mij mee, ze moet maar mee naar binnen gaan, dan kan ze ook eens zien hoe dat gedaan wordt, ik denk niet dat de tandarts daar bezwaar tegen heeft, tenslotte is zijn toch een OK-verpleegster en krijgt ook zulke dingen wel te zien allemaal, zo vertelde ze me eerder toch.  Ben ik deze dagen bij geweest dat ik zulke goede dochters heb die voor mij zorgen tussendoor, zonder hun echtgenoten te vergeten te vermelden, want die helpen ook aan bepaalde dingen mee en doen echt wel hun deel van wat er voor mij gedaan wordt.  De ene geeft vooral goede raad op gebied van technische dingen, de andere helpt me meer door zaken mee te brengen uit het warenhuis die ik voor mijn part te zwaar vind om mee te nemen.  Het zijn echt wel goede helpers en ik mag me gelukkig prijzen dat zij er zijn, daarom had ik al gedacht van ze weer maar eens wat te laten mee genieten van mijn verjaardag, die er morgen aan komt.  Het zal niet op morgen gevierd worden maar iets later en als ze willen dan doe ik mee samen met de oudste van de schoonzonen, die verjaart op 24 oktober, we regelen dat dan wel hoe en wat en dan brengen we weer samen wat tijd door.

Hoe en wat alles zal geregeld worden zien we nu in de komende dagen wel, ik laat jullie vast en zeker ook meegenieten en tegelijk zet ik hier ook een afbeelding van mijn tuintje dat ondertussen al klaar is om de winter in te gaan !  'k Wens iedereen nog een heel fijne avond toe en een mooi weekend, geniet van ieder mooi moment en laat niks zo maar voorbij gaan want die kans komt nooit meer terug !   Groetjes.



Reacties

  1. Hallo Chris al bij al is het nog meegevallen! zo te lezen. Als de rest nu nog goed wil genezen is dat toch een stap vooruit. Hoeveel heb je er laten plaatsen? Een goed herstel gewenst, en fijn weekend. Alfy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!