Maandag, nieuwe week van Halloween en nog wat andere speciale dagen . . . !


Een nieuwe week is weeral begonnen en het is dan nog een week waarop ook nog andere dagen zijn die speciaal zijn voor bepaalde mensen en tegelijk zullen andere mensen dan nog een dag vrij hebben want op woensdag moet men normaal gezien niet werken !  Niet omdat het woensdag is maar omdat het dan Allerheiligen is  en ja, we gaan dan tegelijk ook nog eens een nieuwe maand in en de dag erna hebben we Allerzielen, dagen waarop we dus aan onze overleden familieleden en vrienden denken.  Iedereen heeft wel ergens iemand die hij of zij mist en dan denken we toch gemakkelijker aan hen . . . al is denken aan niet alles, voor anderen blijven ze steeds denken aan wie ze zijn verloren, hangt er dan ook weeral vanaf hoe dichtbij of hoe lief ze de andere vonden, hoeveel ze hen missen . . . !

Eindelijk heb ik eens goed kunnen uitrusten, ik heb het mezelf wat opgelegd want ik voelde dat ik steeds maar vermoeider werd maar toen we in de helft van vorige week waren, toen heb ik besloten om voldoende rust te nemen, zowel van geest als van lichaam, je kent dat wel, die twee horen wel bij mekaar maar we vergeten al wel eens om naar ons eigen lichaam te luisteren en dat van mij was danig aan het protesteren !

En hebben jullie de overgang naar het winteruur goed doorgemaakt, zijn jullie horloges gelijk gezet met de nieuwe tijd die we toch hebben, of moet dat nog gebeuren, geen idee hoe anderen dat meemaken maar tegenwoordig is er nog weinig dat tegen sputtert als je het doet zoals het moet.  Ikzelf was op zondag morgen wel vroeg wakker maar besloot na een wc-bezoek toch weer lekker in mijn warme bed te kruipen maar toen ik niet zo lang daarna terug wakker werd toen heb ik even liggen luisteren, ik hoor nog niet zoveel, wat gaan we doen, opstaan, welja, dan hebben we een lange dag !  Zo schoot er door mijn brein dat rustig aan wakker werd, tijd om wat beweging te nemen en eerst ook nog even ontbijten zodat we er weer tegen kunnen !

Op de middag, het was nog maar 11u30 in de wintertijd, toen voelde ik al dat ik zoveel zin had om iets te eten, ja, je wekker staat wel op het juiste uur maar je lichaam voelt dit anders aan, ook in de namiddag ben ik snel de koffie gaan opzetten toen ik een zucht van honger kreeg, toen ook voelde ik de zin in eten weer wat meer dan anders, het water kwam me al in de mond toen ik een lekker broodje kon eten met wat kipcurry en daarna nog eentje met vleessla, wat ik me ook goed liet smaken.  De gaatjes ernaast waren nog niet echt gevuld en ik heb een bolletje ijs in een potje gedaan en daarop wat chocoladesaus en dat heeft me ook heel goed gesmaakt, waarom niet eigenlijk ?!

Tussen de bedrijven door van slapen en suffen en tv kijken en het gaan eten, heb ik ook snel mijn papiercontainer nog buiten gezet.  Die zat wel niet echt vol maar papier weegt al snel door en die van mij leek wel zwaarder dan anders, alleen zaten daar wel heel wat magazines in en dat is meestal wel iets zwaarder dan die kranten alleen, een krant lees ik alleen nog in het weekend en dat doet me eraan denken dat ik die van zaterdag nog niet heb bekeken !

Nog een heel fijne nieuwe week wens ik iedereen toe en maak ervan het beste wat je kan, eender hoe je dat doet, zelf ga ik nog proberen wat te rusten tussendoor, dan komt dat allemaal wel goed denk ik zo.  Geniet van alles wat je kan, en maak er zelf ook mooie dagen van, laat die tijd niet verloren gaan want je weet het . . . ik hoef dat toch niet altijd te herhalen ?!  Groetjes.





Verder heb ik in de namiddag wat zitten suffen in de zetel, meestal zet ik iets op wat ik vooraf heb opgenomen en dan kijk ik daar met veel interesse naar maar tegenwoordig val ik vrij snel ook even in slaap, ja, ik kan er niks aan veranderen, het is nu eenmaal zo.  Ik denk gewoon dat het komt doordat die wissel is doorgegaan van zomer- naar winteruur, maar ook dat warme gevoel dat je hebt wanneer je iets kan eten, ook al is het koud, dat je al een paar weken moet missen of niet mag eten, dan kan dat zo goed smaken en lijk je wel de koning te rijk !  Daarna val je dan snel in slaap omdat je nog van dat gelukzalig gevoel wil genieten of nagenieten en ja, ook dat mag wel eens zijn, het valt gelukkig niet iedere dag voor !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!