Maandag, en ik heb echt wel veel goeds te vertellen !!!

 


Het lijkt wel of we gaan nu stilaan naar de winter toe, al is het nog geen echte herfst geweest, al hadden we wel regen en wind maar echt fris is het nog niet geworden, in mijn jonge tijd was het toch wel wat anders, zeker toen ik nog zelf met mijn fietsje naar de school toe moest rijden, samen met nog wat andere mensen van mijn eigen leeftijd en zelfs jonger ook wel.  Tijden veranderen en zo ook het weer, het is niet meer zoals vroeger maar was het toen beter vraag ik me dan telkens af.  Neen, je kijkt er met andere ogen naar nu je ouder bent geworden en dat was het op zaterdag ook weer, ja, toen vierde ik mijn verjaardag en dat het heel mooie verjaardag was met hier vollen bak in huis, wel dat was echt mooi maar zo vermoeiend voor iemand die dan nog een paar dagen voordien een ingreep kreeg en zelf nog wat worstelde met allerlei toestanden !

Maar wat zeker is dat ik genoten heb, dat staat als een paal boven water, ik genoot van de wensen van alles om me heen maar ik kon zelf niet echt veel doen, ik kon geen taarten en dergelijke in huis halen of van die dingen allemaal maar wat ik wel kon doen . . . dat is mijn tranen bedwingen van zoveel geluk dat iedereen er was . . . alleen de persoon die ik het liefste van alles bij mij had gehad . . . die was er natuurlijk niet zoals jullie weten !  Ach, ik heb mijn tranen een paar keren moeten verbijten en ik heb met opzet niet naar zijn foto zitten kijken want anders waren de waterlanders er weer, ik was niet in staat om die op andere momenten tegen te houden en toen ik hier daarna alleen in huis was, toen kwamen ze tevoorschijn en liet ik ze de vrije loop, ik miste hem meer dan anders nog . . . !  Ook op zondag toen ik dit hier neerzette, toen kwamen weer de waterlanders en ik voelde weer wat pijn in mijn hart, het zal wel slijten maar soms wordt het toch weer wat te machtig en kan ik het niet meer dragen.  Op zulke dagen zoals zaterdag, probeer je er niet aan te denken maar als je alleen bent dan weer wel en ja . . . met het gekende gevolg.

Op zaterdag ben ik zoals naar gewoonte gaan slapen maar ik was echt wel heel moe en ik hoopte erop dat ik de slaap wel zou kunnen vatten, wat dus ook lukte.  In de vroeger morgen ben ik wel eens opgestaan, ben naar het toilet geweest maar ook mijn neus zat wat dicht en ik ben naar de living gegaan om er even in de neus te spuiten zodat die weer dadelijk vrij kwam en ik was weer voor een tijdje gered.  Toen ik dus weer in bed ging was dat nog goed warm ook en ik ben wel haast daarna weer terug in slaap gevallen, zo heb ik geslapen tot wel bijna 9u, iets wat bij mij heel zelden voorvalt.  Zo zie je maar dat je van zulke dagen ook moe wordt, het was dan ook nog niet zo lang geleden dat ik die tanden had laten trekken en die pijnstiller in nemen zat er ook wel voor iets tussen, dan dat nieuwe gevoel in je mond, met weer tanden en een aantal draden die de wonden moesten dicht doen groeien, een pijnlijk gevoel, eender waarmee je in je mond aan het kauwen was, alles was gevoelig, het doet je weer beseffen dat je toch telkens moet lijden om er weer terug wat mooier uit te zien nadat alles achter de rug is, maar zo is het toch vaak met alles !  Dit zit dan echt wel in je gezicht en mijn gelaat was danig opgezwollen, maar dat blijkt dus normaal te zijn.  Al zit die zwelling er nog altijd wat in, maar ik hoop dat die na verloop van tijd toch weg zal gaan.  Dat alles aan je hoofd dan pijn doet mag je zeker wel denken, het is tenslotte aan je hoofd dat er de hele tijd werd gewerkt.

Weet ge dat ik daar om 9u naar binnen ben gestapt en dat we net rond 12u hier thuis binnen stonden, tenslotte is de afstand niet zo groot die we moesten afleggen om er te geraken en weer naar huis te rijden, dus ja, op een tiental minuten waren we er.  Ik had voordien nog wel een paar richtlijnen mee gekregen over hoe en wat ik moest doen en over het eten, wat je zelf eigenlijk ook al lang weet : niks te warm of te koud eten en in nemen, dat is normaal.  Ik weet ook dat ze toen tegen mij telkens zeiden toen ik een paar wijsheidstanden had laten uithalen in het ziekenhuis, stomatologie, toen drukten ze me op het hart dat ik nooit zonder iets voor mijn mond naar buiten mocht komen !  Ik voelde dat nu ook weer, de buitenlucht, al was het toen echt niet koud, toen voelde die wel veel frisser aan en ik was snel om mijn vestje wat dicht te doen, een sjaal had ik jammer genoeg niet bij maar nu zal ik die zeker de eerste dagen nog gebruiken, eender waar ik buiten naartoe zal trekken !

Van donderdag, toen de ingreep werd gedaan tot op zaterdag, ben ik zo vaak in slaap gevallen in de zetel, al was zaterdag wel een dag dat ik meer wakker bleef maar dat was omdat er toen bezoek was, anders was ik zeker in slaap gevallen in de zetel.  Toen het avond was toen viel ik niet meer in slaap maar ik kon ook niet echt meer met veel aandacht naar een programma kijken, ik heb dan maar iets opgezet waarmee ik tussendoor al eens een glimlach op mijn gelaat kreeg, iets wat dus eerder ontspannend werkte en dat lukt me vrij goed.  Zo heb ik mijn avond alleen zijn doorgebracht maar nadien had ik een hoofd dat niet meer rustig te krijgen was, ik voelde dat ik eerder koortsig aanvoelde, heb de temperatuur genomen maar er werd geen verhoging vastgesteld.  Wat heb ik gedaan, ik heb no een pijnstiller genomen, van die welke ik eerder ook aan het innemen was en daarna voelde ik me wat beter maar ben dan ook niet zo lang erna naar bed getrokken en heb een rustige nacht gehad.  En heel waarschijnlijk had ik eens een lange nacht goede vaste slaap nodig om dat alles te verwerken, het heeft me in ieder geval heel veel goed gedaan, ik voelde me op zondag net als herboren, het was net of ik had niks aan de hand gehad in de dagen daarvoor.  Al kwam dat wel vrij snel weer naar voren als je iets gaat eten, veel eten was er dan ook niet bij : een halve boterham met mager vlees en een kommetje met platte kaas en daarbij wat bosbessenconfituur.  De hele bessen is nog even een stapje te ver om van te eten, ik heb het geprobeerd en ik zou ze wel kunnen pletten maar dat is toch niet hetzelfde als dat je dit met fijne stukjes appel op eet en daarbij dan die bessen.  Dat is nog iets voor een paar dagen verder, we zien wel wanneer dat weer kan, ondertussen moet ik ze in het oog houden dat ze niet gaan schimmelen in de potten die in de koelkast onderin werden gezet !

Middageten ga ik op de middag niet klaar maken, ik ga wat "witte van Rotselaar" eten bij een boterham, die kaas kan ik erop smeren, die is vrij lopend en de smaak zal wel door alles heen komen, daar ben ik van overtuigd.  Zo zie je maar dat ik aan alles zowat had gedacht, maar zeker ook aan lekkere dingen die wat afsmaken want met al dat nieuw gedoe in je mond valt niet alles even goed mee . . . al is die pompoensoep wel heel lekker die ik eerder maakte !

Dus wat het deze avond voor warm eten zal worden moet ik nog even bekijken, ik heb hier nog een bloemkool liggen, daar kan ik een deel van koken en daarna steken we de overschot maar in de diepvriezer, als je die daarna nog even kookt kan je die alweer voor een ander soort koolgerecht gebruiken, desnoods maar met witte saus, misschien ook al een idee voor zondagavond, we zien wel.

Zodoende ga ik hier wel even stoppen met mijn relaas, ik was een gelukkige vrouw, gezegend met een fijne mooie familie die zo goed als allemaal hier waren, de anderen hadden verwittigd, een aantal ervan komen in de herfstvakantie wel eens naar mij toe, samen met de twee achterkleinkinderen.  Nog een heel fijne dag ga ik iedereen toewensen, geniet van een mooie nieuwe week, eender wat ze ons allemaal gaat brengen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!