Woensdag, lang geslapen . . . !


Vandaag is er eentje lang blijven slapen in de morgen, ja, dat valt ook wel eens voor.  Gisteren deed mijn rechterheup weeral zich gevoelen en ik lag maar te draaien en te keren in mijn bed . . . ben weer terug opgestaan, heb iets ingenomen en na een half uurtje lag ik weer in mijn bed en viel vrij snel in slaap.  Toch maar sneller iets in nemen tegen de zeurende pijn die ik steeds voel en als het nacht is en je wil slapen dan hindert alles wat je maar hinderen kan en vind je de slaap niet zo snel, nu dus wel en dat is een goed voorbeeld van hoe het dus wél kan !  Al neem ik niet zo snel een pilletje tegen dit of dat maar als het blijft hangen dan moet het soms wel.

Ach, dat lang slapen, ik ben wakker geworden en toen was het al kwart na achten en dat is niet echt van mijn gewoonte, ik slaap meestal amper tot het zeven is geworden op de wekker en daarna blijf ik nog genieten van de warmte van mijn bed en sta dan rustig op om me heel rustig klaar te maken en daarna nog rustiger mijn ontbijt dan gebruiken zoals het hoort.  Ik ben een trage starter geworden, uit noodzaak vaak wel moet ik zeggen, gewoon omdat ik wil genieten van mijn eten en dan zal het ook veel sneller verteren, je moet immers wat aan alles denken en als je dat gelukkig maakt, dan moet je dat doen !  Zo heb ik het me voorgenomen en zo doe ik het nu, al is dat niet altijd hetzelfde want de ene dag sta je uitgeslapen weer op en de andere dag krijg je bijna je ogen niet open !   Zo zie je maar dat er overal en altijd verschil in zit, alleen merken we het niet zo snel omdat we tijd hebben en dat is ook mooi meegenomen want zo begin je vaak je dag zonder mopperen en doe je alles wat je moet doen met plezier.  

Voor vandaag staat er al het kuisen van de witte selder op mijn programma.  Weet ge dat ik gisteren al wat courgettes in de diepvriezer heb gedaan en dat er nu nog enkele pompoenen liggen te wachten om "geslacht" te worden zoals mijn man zaliger zo sappig zei !  Ja, hij nam daarvoor dat keuken bijltje, ge kent dat wel, zo een bijltje waarmee je hardere dingen te lijf kan gaan om in stukken te verdelen voordat je er verder mee door werkt.  Zelf gebruik ik dit niet, ik val aan met een dunschiller en daarna begin ik alles in stukken te snijden zodat de pakjes met pompoen niet te groot zijn voor in de soep te doen.  Alleen daarvoor gebruik ik ze en ik vind ze zo lekker dat ik er steeds op uit ben om er enkele mee naar huis te nemen telkens ik in het warenhuis kom, om toch een kleine voorraad te hebben om in te vriezen.  Ja, ik ben op dat gebied nog van de oude tijd, ik doe dat graag allemaal zelf zodat ik alles naar mijn eigen hand kan zetten nu dat dit nog mogelijk is.

Verder zou ik nog graag zien dat ik eens met de stofzuiger zou rond gaan voordat het avond is geworden, daarna kan ik me weer rustig en wel in de zetel neerzetten om zowel naar het nieuws als naar een paar afleveringen van deze en gene reeks te kijken, ik heb nog wel iets te goed omdat ik de laatste dagen redelijk moe was ook, komt dat door meer buiten bezig te zijn geweest, ik denk het wel want buitenlucht doet een mens toch weer sneller inslapen ook, al lukte mij dit gisteren niet zo goed maar ja, die heup zal wel hebben meegespeeld in de hele zaak !

En verder gaat het vrij goed, al heb ik nog wel een wasje van handdoeken, badhanddoeken en kleine handdoeken staan zodat ik dat nu toch ook wel eens kan doen om ermee gedaan te hebben voor het volgend weekend eraan komt en vermits de week toch al half is, maak ik ook daar beter komaf mee, dus die wasmachine maar aan de gang zetten en daarna alles weer mooi opruimen en in de kast weg leggen, moet ook gedaan worden en vraagt echt niet zoveel tijd maar je moet er wel aan beginnen !

Nog een heel fijne dag wens ik iedereen toe, de zon schijnt hier al van hart van in de morgen dus ja, ze zal misschien vandaag nog iets meer warmte geven dan dat het gisteren was, als er tenminste geen wolkjes komen opduiken, ik wens iedereen nog een mooie woensdag toe, geniet ervan en maak er ook een mooie dag van voor jezelf, meer moet dat toch niet zijn !!!  Groetjes.





Reacties

  1. Ik heb vandaag ook een beetje jouw schema gevolgd Chris. Omdat het weer een zonnige dag zou worden , deed ik deze morgen een witte was en die is al gedroogd en gestreken. Goed hé? We hebben in de tuin courgettes en butternuts staan en daar maak ik puree van en vries dat ook in voor soep.Van de laatste stelen rabarber heb ik nog wat confituur gemaakt en ook die staat in potjes af te koelen. Ik kom meestal wakker van mijn knie en dan moet ik mijn been eens goed strekken en op de rug liggen tot het beter wordt. Tsja.. we zijn niet meer van de jongsten hé Chris? En zo gaat de tijd snel voorbij. Ik wens je voor morgen terug een zonnige dag en profiteer er maar van want de herfststormen liggen al boven Groot Brittannië en we zullen er ook wel van krijgen in de toekomst. Nog een hartelijke groet en knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!