Zaterdag, een fijn weekend en graag wat zon als het even kan ?!



En ik sluit me hierbij aan, geniet van een fijn weekend in de hoop dat het toch tussendoor wat goed weer is en we de zon even te zien krijgen, ook al is het maar zoals het op dit moment is gesteld, tussendoor een straal zon, het licht alles op en het leven lijkt heel wat mooier !

Zelf ben ik in de voormiddag wat gaan winkelen en ook wat blijven babbelen met de ene en de andere, ja, ik had het goed voor mekaar, dat dacht ik toch maar ondertussen weet ik al dat ik toch wel iets ben vergeten ook !  Ik neem iedere week een boekje mee om wat te lezen en dat heb ik dus niet bij, dan moet ik er straks maar even voor terug gaan, ook zonder dat kan een mens verder maar ik heb graag zowat lectuur en ontspanning in het weekend, soms duurt het lang genoeg.

Maar nu even over wat ik gisteren te horen kreeg : mijn tandprothese kan dus niet hersteld worden, het kan wel maar dat zou dan maar voor even zijn, ik heb namelijk een skelet dat uit chirurgisch metaal is gemaakt en wordt naar je mond uitgewerkt en altijd in één stuk gegoten.  Daarna hier en daar wat bijgesteld maar dat is met ander materiaal, daar waar de tanden erop worden gezet, ge kent dat wel van dat roze spul dat de tandartsen vroeger gebruikten.  Zal hier en daar nog wel gebruikt worden maar ik moest eigenlijk daarvoor kiezen omdat ik zo fel door beet en anders dadelijk met stukken zou zitten, en dat kost uiteindelijk ook geld.  Als je de moeite wil doen dan betaal je uiteindelijk  nog wat meer om dit weer in orde te krijgen en uiteindelijk is het ook maar oplapwerk . . . !  Dus besloot de tandarts me een prijsopgave te geven voor wat hij dacht dat ik zou moeten laten doen : stiften laten zetten en daarop dus een prothese vast zetten !  Hij liet me dat op een speciale manier gemaakt voor tandartsen, zien en gaf er een degelijke uitleg over.  Hij wist me ook te zeggen dat het nu echt wel een goede oplossing is als je een gezonde mond hebt.  Voordien heeft hij dus beelden gemaakt van mijn "brug" die ik heb, om te controleren of er niets aan die tanden was maar daar is dus echt niks aan te zien.

Dus kan ik mits een wachttijd tot in oktober ergens een afspraak krijgen om dat te laten uitvoeren : mijn tanden bovenaan te trekken die er nog zijn en dan ook die stiften in mijn tandbeen te zetten bovenaan.  De dag nadat die ingreep is gedaan kunnen ze daar mijn voorlopige tanden op zetten en dan is het wachten totdat dit tandbeen en mijn tandvlees weer hersteld zijn na de ingreep.  Er verloopt dan een tijd van 3 tot 6 maanden eer het zover is en daarna zetten ze pas de definitieve prothese aan tanden op je stiften.  Het lijkt allemaal zo eenvoudig als je die mannen hoort spreken, het is zijn specialiteit en ik ben eigenlijk bij de goeie terecht gekomen, ik ben blij op die manier dat ik een degelijke, volgens mij toch, een volledige uitleg heb gekregen over wat me kan te wachten staan.  Ik wil daar zo snel als mogelijk een beslissing over nemen want mijn gedachten staan vast op een herstel van die prothese zodat ik weer alles kan doen zoals voorheen.

Op dit moment is het voorzichtig verder doen tot mijn tijd van tanden trekken is gekomen, dat trekken wordt dan gedaan bij de tandarts zelf, hij wil alles zelf in handen houden en misschien is dat nog wel best ook, dan hoef ik niet naar een ziekenhuis om die ingreep te laten doen.  Maar wat het beste is dat weet je meestal pas achteraf, ik ben blij dat ik ermee kennis heb gemaakt en hij werkt wel echt degelijk, hij heeft dan ook wat tijd voor mij uitgetrokken, ik was opgelucht maar sta nu even in twijfel of het dat nog wel loont allemaal maar ik laat me er toch niet door tegen houden, ik wil weer een normale mond tanden, op de onderkaak heb ik nog heel wat tanden staan, ik heb ook zijn oordeel daarover gevraagd en hij heeft me eerlijk gezegd dat ik daar nog wel een hele tijd mee verder kan doen, ook die controle is gebeurd, dus ben ik toch wel even gerust gesteld in alles eigenlijk.

Jullie weten dat ik mijn gedachten hier telkens toevertrouw, ik wil het zo, ik kan het ook niet tegen iemand anders vertellen, ja, tegen mijn buren hier maar dat is anders, je legt niet alles bloot voor die mensen, maar tegen de dochters en hun echtgenoot kan ik wel eens iets meer vertellen.  Zo is het nu ook eenmaal, ik vertrouw mijn gedachten aan mijn blog toe maar wat ik niet wil dat anderen weten, dat zal ik hier ook niet zetten . . . neem het me niet kwalijk dat ik dit voor mezelf hou . . . !

Rest er me alleen nog jullie een heel fijn weekend toe te wensen en geniet ervan als je daar de kans toe hebt.  Nog een heel fijne dag verder in de hoop dat we de zon ook wel eens te zien krijgen, al komen er telkens toch grijze wolken over, zo lang het niet regent zijn we nog wel even gerust van alles om ons heen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!