Woensdag, met maar een beetje regen ?!


Een kop thee vergezeld van roze bloemen, krijgen we dan ook een roze woensdag ?!  Ik weet het niet maar het oogt toch ook mooi en dat is wat telt in de morgen, al is het al iets later geworden ondertussen, de morgen is niet meer pril en ook ik voel me niet zoals ik gisteren me voelde.  Toen ben ik nog gaan winkelen in de namiddag, in de voormiddag dacht ik dat we regen zouden krijgen en er is ook wel iets gevallen maar niet echt veel.  Mijn bloemen op mijn terras had ik veilig uit de regen gezet, wat naar achteren geschoven op dat terras en dan blijven ze voor een groot deel toch droog.  Ik heb ze toen even bemest want dat was alweer zover dat er een maand voorbij is gegaan dat ze nog wat te eten kregen en sommigen trachten daar echt naar, ik zie het verschil in potten als ik mijn bloemen bekijk . . . maar ook de inhoud van de pot zelf is verschillend dus ja, waar ligt het aan ?!  Ik breek me soms er wel even mijn hoofd over wat de oorzaak zou mogen zijn maar ik heb er gewoon het gissen naar.

Gisteren had ik ook een fijne ontmoeting met vroegere buren van ons, de vrouw zei me dat ze nog steeds iets in huis had wat ik haar had gegeven, ik kon er zelf niet meer op komen maar toen ze zei dat het een laurier was, welja, dan wist ik het weer.  Een tijd voor we daar verhuisd zijn heb ik haar die gegeven, ik was die moe gezien eigenlijk en die kreeg meer last van wat gedierte op zijn bladeren en dan was hij even niet meer aan te zien . . . wat mij toen mislukte en waar ik niet meer bezig kon mee zijn, dat is bij haar gelukt en met liefde een plant verzorgen is nog steeds ook één van de fijne geneugten van mijn planten en potten die ik hier heb staan.  En de laurier is nu echt wel een pracht van een struik geworden, hij is hier uit de kluiten gewassen, dankzij mijn grotere pot die ik hem heb gegeven en de liefde en verzorging die hij hard nodig heeft !  Ook die van de vroegere buurvrouw geeft bloempjes, die van mij is er ook weer aan het voorbereiden, alleen zullen ze het volgende jaar in het voorjaar pas bloeien, nu nog niet maar ze staan al klaar op wacht tegen het volgende jaar.

Gisteren was ik dus wat gaan bij halen, ik had ook vastgesteld dat ik aan het laatste pak met toiletpapier bezig was, dat was vrij dun papier en daar hou ik niet zo van, ik heb liever het ietwat dikkere en ja, die kan ik voor mezelf heel goed meebrengen in mijn winkeltas op wieltjes, zo gezegd zo gedaan en ik heb weer wat voorraad, volgende keer als ik niet zoveel moet hebben in het warenhuis, dat nog eens doen en dan geraakt dat allemaal wel veilig en wel thuis.  Ik had immers een nieuwe voorraad van aardbeien nodig en die heb ik dan ook meegebracht.  Samen met een paar potten van die blauwe bosbessen zodat mijn voorraad voor even weer is aangevuld, tot in de tweede helft van deze week, ja, morgen of vrijdag is het de volgende keer dat ik terug ga om de andere rest aan te vullen, niet alles tegelijk willen gedaan krijgen want dat mee naar huis nemen is dan telkens weer moeilijk, en daar hou ik niet zo echt van !

Dan moet ik even gaan controleren wanneer onze buren met vakantie gaan, ge weet wel die beenhouwer die niet zover van mij woont, ik wil nog wat voorraad in doen bij hem en anders trek ik maar ergens anders naartoe waar ze dat gehakt ook hebben, dat mis ik nu wel even maar ja, ik kan dat dan ook bestellen en gewoon gaan halen als het de dag is dat ze weer aan het werk zijn.  Want ja, niet iedereen blijft de hele zomer thuis zitten en trekt er ook wel eens op uit, al is het maar voor even. 

En ondertussen heb ik nog een klein probleempje : ik heb een stuk van mijn kunstgebit gebeten, neen, geen tand eraf maar zo fel door gebeten dat ik zelfs van de metalen skelet een stuk heb af gekregen !  Je moet het toch maar kunnen, al is dit niet iets wat van vandaag is, het was gisteren al en voordien had ik net het gevoel dat niet alles meer zat als voorheen, dat komt ervan als je wel eens te lang durft wachten om iets te laten herstellen !  Weer iets waar ik een oplossing moet voor zoeken, en een nieuwe tandarts ook maar want ik moet ook wel eens op controle gaan voor mijn eigen tanden . . . !

Pfft, wat moet ik nog allemaal gaan regelen, ben ik daar nu niet te oud voor geworden of wordt er gewoon gedacht dat ik dit allemaal nog aan kan, nog aan kunnen, dat wel maar of ik ook een degelijke oplossing ga ervoor vinden, dat is wat anders, misschien er toch maar even aan beginnen, al kan het overal nog wel wat vakantie zijn die mee telt om gediend te geraken !

Nog een heel fijne dag dus ik zal zelf wel even weten wat te doen als ik alles moet opzoeken en bellen of mailen om alles gedaan te krijgen, en niets proberen te vergeten want dat is tegenwoordig zowat iets wat ik tussendoor wel doe, al valt me dat achteraf dan wel weer in maar dan kan het ook wel gedaan zijn, moet alles wat sneller leren doen en zeker niet uitstellen want daar is het leven te kort voor !

Geniet nog van jullie woensdag, een dag dat hier weer  het huisvuil en gft moet worden buiten gezet, nog zoiets !  Maak er een mooie dag van en doe alles wat je moet doen, niet uitstellen maar doen als je daar de tijd voor hebt.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!