Woensdag, een mindere dag ?!

 


Je weet het hier vooraf nooit echt zeker : welk weer krijgen we vandaag ?!  Dat is de vraag die we ons vaak stellen maar die meestal ook niet in een paar woorden valt samen te vatten !  Is ons weer dan zo variabel of zo complex dat we het niet kunnen zeggen in enkele woorden ?!  Neen, het wisselt vaak en dat is moeilijke te voorspellen, onvast weer dat we krijgen, maar we moeten het er toch vaak ook maar mee doen.  En voor vandaag, wel ik hoop op een grijs weer maar met zachte temperaturen en tussendoor misschien een bui zo zachtjes dat je zelfs er kan gaan door lopen zonder al te veel nat te worden ?!  Gaat het er zo aan toe gaan of wat gaan we doen vandaag ?!

Nog zoiets, woensdag is meestal een wisselende dag omdat er ook vandaag weer moet gedacht worden aan alle vuil te verzamelen, niet alles moet vandaag worden buiten gezet maar als je het ene opruimt dan doe ik dat meestal ook wel met het andere vuil dat er ligt en met "vuil" wil ik dan zeggen, ook papier tussendoor, het restafval verzamelen en in de containers doen, zo ook dat plastiek allemaal, mensen wat krijgt een mens daar soms toch een hele hoop van binnen uit warenhuizen en dergelijke.  Ieder dingetje is immers wel ergens in verpakt, neem nu gewoon die aardbeien die ik dagelijks eet.  De ene verpakking is in licht karton en dat vind ik nog het beste van alles.  Maar de andere soorten die verpakken de aardbeien liever in een plastieken doosje, handig en licht, ja dat wel maar het is wel weer plastiek.  Zelf neem ik dan ook nog een papieren zak mee van uit het warenhuis om iedere verpakking afzonderlijk in te zetten, zodat mijn aardbeien onderweg niet gaan rollen in de kar waar je ze mee vervoert, of in de tas waarin je die zet.  Maar uiteindelijk heb je dan wel een hoop papier en karton ofwel plastiek, eender welke leverancier ze heeft gebracht om te verkopen.

Ikzelf gebruik een papieren zak meestal verschillende keren, ik ontdoe thuis mijn fruit van die zak en vouw die weer plat op zodat die nog een aantal keren mee kan gaan ook.  Maar ik dwaal weer af van dat afval allemaal, ja een mens heeft een heleboel van die afzonderlijke soorten afval in huis en telkens ben je er wel een tijdje mee zoet eer alles weer eens opgeruimd is.  Meestal doe ik dagelijks mijn gft wel naar de container beneden in de kelder zodat ik daarvan al gerust ben.

Maar dan zijn er ook een aantal mensen die hun afval daar maar gewoon neer zetten in de ruimte waar anderen hun container zetten, een plaats waar gezamenlijk een aantal containers staan.  Daar blijft dat vuil dan een hele tijd staan en begint te stinken natuurlijk maar er wordt door iemand al eens een zak naar buiten gedragen en eigenlijk zou dat niet zo mogen gebeuren.  Iedereen is verantwoordelijk voor het afval dat hij of zij produceert en moet het dus ook naar buiten brengen om opgehaald te worden.  Akkoord, je kan al eens een moment hebben dat het moeilijk is om dat te doen, dat heeft iedereen wel eens, maar dan doe je dat de volgende keer toch wel naar buiten zodat het kan opgehaald worden.  

Maar iets opstapelen, dat hoort er toch niet echt bij zou ik zeggen, dat doe je gewoon toch niet !  Een medebewoner maakte me daar attent op, maar zulke dingen heb ik nog nooit gezien eigenlijk, ook vroeger niet waar ik toen woonde, daar waren 36 appartementen en ook daar liep alles zo goed als mogelijk, tenzij hier en daar iemand die even naast de schreef liep maar die werd al snel door de syndicus op zijn of haar plaats gezet en op de vingers getikt.  Daar bleven vaak fietsen staan die geen eigenaar meer hadden en die maar bleven staan zonder nog te bewegen, die werden meegenomen door een organisatie die delen van fietsen kon gebruiken om andere oudere fietsen weer op te lappen !  Ook dat kan natuurlijk maar dat heb ik hier nog niet meegemaakt.  Al is ons gebouw nog niet zo oud, daar was het gebouw 20 jaren bewoond voordat we naar hier zijn verhuisd, ach, veel verandert en het is meestal niet zo goed als er wat sleet op komt.

Ik hoop maar dat ze het hier niet laten verloederen want dat is sneller gebeurd dan dat het goed onderhouden is.  Ook mijn tuintje zag er een tijdje niet zo fraai meer uit maar dat is te wijten aan de tuinman die steeds maar alles voor zich uitschoof, ik kan er niks aan doen dat het reeds zo lang blijft aanslepen en ik heb me toen voorgenomen dat er niets meer zou aan gebeuren en dat hou ik zo lang als mogelijk vol.  Uiteindelijk zou dat gras in augustus vervangen worden door kunstgras en dat is wat ik steeds al wou hebben, maar dat kon op andere momenten ook wel, alleen uitstellen is geen oplossing, ik weet het maar al te goed maar wat verander je eraan als je het zelf niet in de hand hebt, ik moet daar niet aan beginnen want dat is een werkje waar je verstand moet van hebben en dat heb ik in het geheel niet !  Dus handen af en laten doen . . . maar dat wachten om dat gedaan te krijgen, dat hangt echt wel mijn voeten uit !  Is dat nu echt zoveel gevraagd om daaraan eens te beginnen . . . en dan schermen met de woorden "dat zij volledig afhangen van de toestand van het weer", ja, dat is in mijn idee, gewoon zeggen : wacht nog maar een beetje tot het beter uit komt, want eigenlijk is dat net hetzelfde . . . !

Pfff, wat het soms toch kan in hebben om iets gedaan te krijgen van de mensen waar je dan ook nog altijd van afhangt, ach, het zou niet mogen dat ze met de gevoelens van een mens zo spelen, ja, zo noem ik dat want dat is waar ze toch op rekenen, dat je begrip toont voor hun situatie maar aan die van mij denken ze dan niet ?!  Ach, het is wat het is, je kan het zelf niet doen en dan is het . . . wachten.

Maar vandaag dacht ik van mijn strijk uit de voeten te doen, ik ga er eens aan beginnen ook, dan is dat seffens wel eens gedaan en ben ik er weer wat geruster in, nu hangt en ligt het ene hier en het andere daar en dat is niet opgeruimd, ook daarin moet ik nu weer een tandje bij steken maar erg is dat niet, daar haal je tenminste voldoening uit en dat is net wat ik vandaag nodig heb !

Nog een heel fijne woensdag toegewenst, ook al is het een grijze dag, we slaan er ons wel doorheen en als het niet anders kan, straks ook even naar de koers kijken, dan is die namiddag zo weer voorbij.  Geniet van jullie dag, ook al zal de zon niet zo vaak te zien zijn, ook die dagen gaan voorbij en daarna krijgen we ze wel terug te zien, tenminste dat hoop ik toch.  Groetjes.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!