Vandaag naar tandarts, afwachten wat die zegt . . .


Met dit triestige weer zet ik graag hier iets wat levendiger afbeelding neer, ja, het rijmt wel even maar dat is gewoon toevallig, een fijne dag voor iedereen al doet het weer er geen goed aan maar ja, we kunnen niet anders doen dan het te ondergaan.

Op donderdag heb ik toch weeral wat gedaan gekregen ook, in de voormiddag mijn ene afvalbak naar binnen gehaald, de andere die stond nog gevuld klaar om opgehaald te worden.  Net voordien had ik mijn soep al opgezet, redelijk goed op tijd voor de middag maar ge kent dat, ik moet daar misschien nog wel iets aan toe voegen ook, dat is steeds afwachten en daarom wil ik die bijtijds klaar hebben.  Dan kan je hier of daar nog iets toevoegen dat een meerwaarde voor de smaak heeft, al heb ik wel vrij veel kruiden en dergelijke al toegevoegd, het is een soort van minestrone geworden maar dan op mijn manier klaar gemaakt, wel met tomaten puree erbij gedaan maar geen tomaten op zich, al zou dat ook wel goed kunnen natuurlijk, ik hou ervan dat er maar kleine stukjes groenten in zitten en daarom gebruik ik ook een mengeling van fijn gesneden groenten, kant en klaar gekocht in de winkel.

Voor mij is dit handig omdat ik toch maar telkens een kommetje soep maak en dan hoeven daar niet zoveel groenten in ook niet, ik hou het liever zo omdat ik daarvoor nu weer de juiste hoeveelheden wat kan in schatten, vroeger maakte ik meestal een grote kom soep en zette er een paar keren soep in een hoge pot in de koelkast, omdat dit niet meer gaat omwille van een ander formaat van koelkast, moet ik het zo maar redden en eten we soep tot ze op geraakt . . . alleen heb ik daar nooit problemen mee want ik lust ook tussendoor wel eens een kommetje soep met een boterham erbij.  En wat niet op de geschatte tijd verbruikt is, dat eet ik dan soms 's avonds ook nog op, die soep kan geen kwaad voordat je slapen gaat, tenminste toch niet wanneer het een lichte soep is dat je maakt en dat doe ik vaak.

En toen ik toch alles aan het verzamelen was en in de kelder kwam, heb ik mijn bevroren konijn nog mee gebracht om te ontdooien eigenlijk, ik kan dat dan straks misschien wel bakken en laten stoven zodat ik er de dag erna niet zoveel werk meer aan heb, gewoon wat meer op smaak brengen en dan kan je beginnen met eten.  Is ook handig want konijn kan je ook eten wanneer er wat met je gebit gaande is en dat het ook moet hersteld worden, zoals ik nu op dit moment wel meemaak.

Maar om daar nu toch over te beginnen, de tandarts waar ik gelukkig nog binnen ben geraakt, die gaat platen maken van mijn "brug" die ik bovenaan heb voor een gedeelte van 6 tanden, van hoektand tot hoektand dus, gewoon om te zien hoe het gesteld is met die wortels die er onderaan zitten en ook nog tanden die tot stifttand zijn afgesleten, gewoon herleid tot een scherp stuk dat er nog op staat.  Ik ben gewoon benieuwd wat hij ervan zal zeggen en . . . wat het me zal kosten maar geen nood, tot nu toe kan ik nog steeds met dat deel van de prothese heel goed eten, al moet ik nu niet dadelijk appelen gaan op knotsen want dat zou dan misschien wel anders kunnen aflopen.

Om nu terug te komen op dat konijn, wel dat is klaar gemaakt en wel, ook op donderdag, ik heb het wat te koelen gezet in een bak met koud water zodat ik alles kon uitscheppen, ieder stuk in afzonderlijke dozen steken, al is dat wel moeilijk om een doos ermee te vullen, dan kan je ook de stukken afzonderlijk niet eten en dat is vaak het moeilijkste eraan.  Ik had dus 6 stukken konijn en ieder stuk zit in een doos, samen met wat van dat stoofvocht dat ik erop heb gedaan en daarmee is alles weer bijna opgeruimd en netjes, 5 stukken steken in de diepvriezer, 1 stuk heb ik laten liggen om daar straks nog van te eten ook, dus op donderdag heeft dat me goed gesmaakt, samen met een boterhammetje erbij met wat appelmoes, kan dat ook lekker zijn !

Zo zijn we dus aan het einde van deze week gekomen, ik hoop dat jullie ook lekker hebben gegeten, al zal dat geen konijn zijn geweest, maar het weekend staat voor de deur, geniet van de vrijdag zoals hij is en trek het je niet aan dat we zo vaak regen krijgen, ooit zal het wel eens beteren, daar ben ik van overtuigd.  Op naar een weekend en hopelijk krijgen we dan ook de zon nog wel even te zien, het hoeft niet altijd die droevige regen te zijn die we over ons kregen in de voorbije dagen, we maken er toch het beste van !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!