Vrijdag, vandaag even rustdag, al wil ik wel gaan winkelen als het weer het toelaat !


Donderdag werd er door mezelf wel heel hard gewerkt, ik had me erop voorzien maar ik dacht niet dat ik er zo moe zou van worden, het was weer immers een paar weken geleden dat ik alles nog eens echt onder handen had genomen en ik wou er dan ook weer eens mijn best doen om alles zo snel en zo goed mogelijk gedaan te hebben en daarna nog wat tijd voor mezelf over te houden. 

'k Wist dan ook wel dat er heel wat te doen was, ik moest de afvalcontainers naar binnen halen want die had ik op woensdag buiten gezet en die naar binnen halen is niet zo'n erg maar je moet die ook tevens wat uitwassen als ze binnenin nog vuil zijn, anders heb je de volgende keer nog wat meer werk !  Dat viel bij mij heel goed mee eigenlijk, ik leg namelijk steeds een krant onder dat gft omdat ik weet dat alles er dan meestal beter weer uit komt ook, immers die spullen worden vaak nat, gewoon door het schimmelen of door de soorten fruit en groenten die zich erin bevinden en deze keer had ik vrij veel schillen van meloen en pitten van allerhande andere vruchten, dat heb je nu eenmaal als je een groenten- en fruiteter bent !  Al eet ik ook wel vlees en vis en eieren en kaas er dergelijke van die dingen maar daar heb je nooit zoveel afval van !

Verder had ik nog alles omhoog te zetten in een bepaald gedeelte en ja, niet alles staat ook daarna weer op zijn normale plek, zo zet ik meestal dat vuilbakje van de badkamer in de douche en de weegschaal er bovenop, samen met de linnenbak, je moet het immers van de vloer af zetten als je die wil poetsen !  Maar ook in de andere plekken zijn er steeds wel wat spullen die tegen de grond staan zoals een paar schoenen hier en daar, ja, ik weet het, ik heb een kast ook maar daar zet ik alleen de echte schoenen in die ik tussendoor maar eens gebruik, en dat zijn er niet zoveel die daarin kunnen eigenlijk.  Soms staan mijn wasmanden ook leeg en vol daar te wachten totdat ze weer leeg worden gemaakt als alles de kast in kan en dan wil ik dit ook eerst allemaal opgeruimd hebben voordat ik met water begin te poetsen.

En neem dan in de living, daar staat een poef die ik dan telkens in de ene of andere zetel zet en zo ook deze keer weer, daarna moet ik ze weer op haar normale plek zetten zodat die ook weer kan gebruikt worden om op te zitten wanneer er wat meer volk naar binnen komt dan waar je normaal plaats voor hebt.  Mijn living is dan niet zo groot en er is maar net overal plaats om gewoon door te gaan, met of zonder iets in je handen, ik wil het zo veilig mogelijk houden voor mezelf maar ook voor anderen.  Het moeilijkste voor mezelf zijn die stoelen op tafel zetten, eerder deed mijn nu overleden echtgenoot dat wel en dan moest ik daar niet naar zien, dat was altijd heel goed gedaan, ze er terug af halen achteraf deed hij ook omdat ik steeds wat last had van mijn rug en als je wat kan over laten voor een ander dan doe je dat maar beter ook, zo blijf je zelf ook zonder pijn als je dat weet.  Dus die moet ik nu ook telkens op tafel hangen met hun zit en vroeger in Kessel-lo had ik daar heel wat plaats voor om ze met een zwaai op tafel te hangen en er ook weer af te halen, hier gaat dat niet en moet je heel voorzichtig zijn of je helpt wat in de vernieling, ofwel je stoelen ofwel de ene of andere kast, of je benen, je weet het maar nooit !  

Maar het is me gelukt, ik ben er in de voormiddag aan begonnen en het was maar iets na tienen toen ik al in de living aan de slag ging, maar daar gaat het dan net hetzelfde, je moet steeds zorgen dat je een weg hebt om naar de voordeur te gaan wanneer er iemand aanbelt en daarom neem ik altijd dat gedeelte tegen de muur van de berging om dat eerst te poetsen, zo kan je dadelijk naar binnen en voor jezelf is het ook handig om wanneer je naar het toilet moet, dan moet je de weg gewoon in de andere richting nemen en dan kan je zo naar het toilet toe.
En in de keuken is dat ook zo, wanneer ik aan de keukentafel alles heb gedaan dan ga ik snel door het gedeelte achter het kookeiland doen, dan gaat daarna het vuil van de vloer veel beter af dan wanneer je alles samen wil gedaan krijgen, zo leer je dat uiteindelijk om het jezelf wat gemakkelijker te maken en eigenlijk beter alles kan gedaan krijgen met mooie resultaten !

En wat ik ook heb geleerd is dat je nooit met blote voeten over de vloer mag stappen omdat je zou kunnen uitglijden wanneer die nog nat is, vandaag droogde het ook weer niet zo snel als gedacht en dan moet je vooral oppassen.  Wat ik het beste vind om hier of daar toch over een natte vloer te gaan, die reeds helemaal gepoetst is maar wacht op opdrogen : korte sokjes dragen, die laten meestal geen sporen na op een natte vloer, ook niet achteraf !

Maar vandaag, ik zet dit op donderdag reeds klaar, wil ik het er eens van nemen maar tegelijk nog wel iets nuttig uitvoeren ook, zo zou ik willen gaan winkelen om de zaken bij te halen die moeten aangevuld worden . . . maar ik moet dat nog opschrijven, had niet nog de zin om ook daar aan te beginnen op donderdagavond.  Toen zou ik tijdens de nieuwsuitzending bijna zijn in slaap gevallen maar werd opeens door iets terug uit mijn soezen gehaald, wat het was, ik weet het niet meer maar ik had zo lekker gegeten dat ik van voldoening in slaap zou sukkelen, wat jammer genoeg dus weer niet gebeurde . . . en ik zou het zo graag doen !  Ik denk gewoon dat ik te onrustig ben om me over te geven aan een noenslaapje . . . !

Vandaag begint ook het weekend, ik heb wel iets klaar gezet waar ik even kan van drinken, ik neem het in een glas met ijs en gekoeld water erbij en dat smaakt, het is een lekkere verfrissing maar ik mag er niet een gewoonte van maken !  Nog een heel fijne vrijdag voor iedereen en doe wat je graag doet, wat het weer zal doen dat is steeds af te wachten !  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!