Donderdag, een fijne rustige dag om alles te poetsen !



Of we vandaag veel het zonnetje gaan zien valt steeds af te wachten, gisteren werden er veel wolken voorspeld maar ik meen dat de zon toch ook vrij veel heeft geschenen.  In de voormiddag moest ik naar de pedicure gaan en dan scheen de volop.  In de namiddag heb ik wat gerust op de middag, na de middag eigenlijk en daarna ben ik begonnen met het onderhoud te doen.  Eerst stofzuigen en alles wat op orde zetten, dat is dan toch al gedaan en ik had voorzien om ook nog wat te poetsen maar ik was zo loom geworden dat ik me in de zetel had neergezet en zo goed als in slaap ben gesukkeld maar verder heb ik niet zoveel meer gedaan.

Och ja, en ik zou het nog vergeten, ik vond op een moment nergens mijn sleutels meer, ik had namelijk alle afval wat mee kan met de containers die ze morgen komen halen, allemaal bij mekaar gezet en ik vond toch mijn sleutel niet meer zeker !  Waar mochten die nu weer verzeild zijn, in mijn tasje zat het niet en ook niet op de deur buiten en op de inkom van ons appartement ook niet dus ja, daar moest ik dus al niet meer gaan zoeken, waar zou ik ze nu wel kunnen vinden.  Ik ben dadelijk naar het toilet geweest toen ik thuis was gekomen en daarna heb ik me omgekleed, een licht shortje aangetrokken om me vrij goed te kunnen bewegen en een mouwloos topje, ook daar was niks te vinden natuurlijk.  Nog eens gekeken in de tas ik ik had meegenomen omdat ik in het naar huis komen nog naar het warenhuis wou gaan, ik was verdorie toch zo slordig geweest zeker en wist niet meer waar zoeken.  Toen ik in de buurt van de tafel kwam en op de schuifdeur mijn sleutels zag zitten, daar waren ze dus en ja, ik moest dan ook nog die handle omhoog doen om eraan te geraken en zo was die schuifdeur ook weer afgesloten, ach, een mens is soms toch verstrooid, ik was al in lichte paniek met het idee : wie moet ik nu opbellen voor een sleutel, ach, toch nog eens goed rond kijken en ja hoor, toen vond ik ze !  

Ik zal er toch wel eens een hanger moeten aan hangen die je kan oproepen met je gsm, tenminste als ik die nog weet liggen want daar zoek ik tussendoor ook al eens naar . . . maar dan denk ik weer, is dat nu echt een hulp voor mensen die niet meer weten wat ze doen . . . ?!   Ja, lach maar, ik had het toch wel weer eens voor en ik dacht echt dat ik ze hier niet meer zou vinden, maar vlak erna heb ik snel mijn containers met afval buiten gezet en toen zag ik ook dat de lucht meer en meer donker werd in de richting van het Westen eigenlijk, ik weet niet of er tussendoor nog wind is maar het is nu blijkbaar windstil op dit moment.  Zo dacht ik nog wat dat raam van de slaapkamer gekiept te zetten maar toen ik weer buiten was, toen bedacht ik me ineens , het voelt eerder drukkend aan en dat hoeft nu echt niet naar binnen te komen, het is nu een beetje afgekoeld en morgen kan je dat ook nog goed verluchten dus ja, misschien op veilig spelen en alles laten zoals het is ?!

Een beetje regen zou welkom zijn maar onweer dat kunnen we missen als kiespijn maar aan dat weer kan een mens toch niks veranderen dus hou ik me vandaag maar rustig bezig hier in huis.  En morgen, ik schrijf die logjes steeds een dag voordien, ga ik verder met het poetsen met water, is het dan buiten nat, dan is dat ook maar zo, dan is alles nadien hier binnen toch weer helemaal opgefrist en dat doet ook deugd, dan kan ik weer goed normaal ademen want die warmte is echt niet goed voor mensen die allergisch zijn aan een aantal pollen en dergelijke, waarvan ik dus ook last heb.  En ik vind dit echt wel raar want dat had ik vroeger nooit, ik wist van niks van al die zaken maar door te gaan werken kreeg je het ene en andere na mekaar, doe je dat daar dan op misschien of was daar voor mij ook te veel stof en dergelijke, ik weet het niet, kan best zijn.

Ah en nog iets, gisteren maakte ik melding van een verbodsplaat die stond aan het zebrapad waarvan ik telkens gebruik maak als ik ga winkelen, deze morgen was het daar weg genomen, hoe of wat weet ik niet maar er zijn nog zo van die dingen die mensen stom doen staan dat die er zijn zoals een soort van bareel eigenlijk wanneer ze een bepaalde straat willen inrijden waar ze nu door moeten om in het warenhuis te rijden, ik heb dat ook gezien maar die straat komt op een andere straat uit en daar staan vaak wagens aan te schuiven aan de rode lichten, misschien is dat wel de reden maar het verwarrend voor iemand die uit diezelfde straat komt aangereden en daar die weg moet inrijden, ik begreep die dame aan de kassa ook wel maar durfde niet veel erover zeggen.  

Toen ik naar de pedicure stapte zag ik een fietser over het afgesloten baanvak rijden in de richting die hij niet mocht inrijden, ja, ze doen maar denk ik dan bij mezelf maar wat als er eens een tegenligger mocht af komen want dit baanvak is voorbehouden aan de mensen die er aan het werk zijn aan het fietspad ?!   Ik weet het zo niet allemaal, maar een mens is maar een mens en denkt vaak niet beter na en doet maar, als daar geen gevolgen aan komen dan is dat goed voor hen maar ik zie nu dat er minder verkeer over dat ene baanvak komt gereden en de snelheid is daar maar 30 per uur, dus nu is het hier veel rustiger, ook voel je dat als je gaat slapen, dan hoor je die slagen niet van de naden tussen de stukken rijweg, die "klets" is dan veel minder en zodoende zou een mens dan wat beter moeten slapen maar dat was gisteren ook weer niet het geval.  Ik slaap wel vrij snel in maar ik ben dan verdorie zo snel wakker en dan is die nacht ook niet lang genoeg geweest om uitgerust op te staan, deze morgen was het nog maar iets voor zessen . . . en dat is verdorie veel te vroeg om wakker te blijven.  Je blijft liggen maar slaapt niet meer vast en ja, dan sta je uiteindelijk maar op want blijven liggen is ook niet zo goed.

Woensdag heb ik dus toch weer wat rond gelopen ook en dat voel ik toch telkens,  dan in de namiddag nog dat afval opgeruimd en buiten gedragen, en voordien nog de hele woning met de stofzuiger onder handen genomen, ik hoop dat dit genoeg is om me deze avond snel in slaap te laten vallen maar we mogen niet op de dingen vooruit lopen, wat je wil is toch van geen tel, zorgen dat je op tijd rust neemt en de tv uit zet en daarna pas naar je bed trekken, dat kan ook helpen natuurlijk, het is altijd de moeite waard om te proberen.

Nog een heel fijne donderdag wens ik iedereen toe in de hoop dat we toch ook nog wat regen krijgen of hebben gekregen tijdens de nacht, je weet maar nooit of het lot ons ook eens gunstig gezind is ?!  Geniet van een rustige nacht en morgen fris weer op en dan vallen we aan met ons sopje en gaan overal door tot we aan het einde gekomen zijn van het onderhoud.  Aan alles komt een eind zeggen ze dan toch, wel hopelijk heeft de regen dan veel goed gedaan ook zonder schade te berokkenen.  Groetjes.






Reacties

  1. Ik leg mijn sleutel altijd op dezelfde plaats zodra ik binnen kom want anders vergeet ik waar ze liggen. Ik zeg altijd dat er een chipke zou moeten bij zitten dat reageert als je fluit of sleutels roept hahaha. Ik kreeg eindelijk een go en mag er stilaan terug invliegen al zal ik moeten oppassen met zware dingen. Ik ben blij dat het stilzitten gedaan is want geloof me Chris dat MOETEN niks doen in een foltering,allé toch voor mij. En nu het minder heet is zal ik eens alle kamers onder handen nemen . Mijn halfbedde deed wel zijn best maar is geen huisman!
    Houd je daar rustig bezig en een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!