Maandag van Pinksteren, iedereen heeft vakantie vandaag !!!




En ja, ik weet het ook wel, er zijn telkens wel mensen die toch moeten werken, in een aantal bedrijven zullen er wel altijd aan het werk zijn maar de meesten onder de werkenden, die zullen toch een vrije dag hebben, dat is door wet zo vastgelegd.  De anderen krijgen er een extra dag voor die misschien wel vrij te nemen valt maar het kan ook best zijn dat ze op een andere dag die krijgen maar dat hangt van je bedrijf af, meestal toch.

Maar voor anderen is het soms minder prettig wanneer ze wat nodig hebben en dat die zaken net vandaag ook zijn gesloten, zoals ikzelf, ik ben een beetje ontriefd omdat mijn beide horloges het vertikken om hun wijzers nog wat verder te zetten !!!  Ja, ik bekeek op zaterdagnamiddag mijn horloge die ik nu meestal draag, een Zwitsers merkuurwerk, eentje dat zelfs genummerd is maar dat wist ik in het begin echt niet, het is dus wel een degelijk polsbanduurwerk en ik draag het zo graag omdat ik er steeds heel goed de tijd kan op zien, en dat is al wat geld waard tegenwoordig want op onze leeftijd zie je al vaak niet meer zo goed, en een bril
moeten opzetten om de tijd te kennen, dat is wat te veel gevraagd op bepaalde momenten.  Die horloge stond dus stil op 8u30, jammer maar helaas.  En net nu de winkel hier in de buurt dicht is, dat gaat niet meer lukken om daar een verse batterij in te steken, dan neem ik mijn andere maar en doe die aan . . . zo dacht ik toch !  

Ik haal ze uit de kast waar ze ligt en ik doe ze aan mijn arm, ik probeer de tijd gelijk te zetten . . . maar die wijzers bewegen ook niet, nog maar eens geprobeerd en ik dacht bij mezelf : die heeft een tijd niet gewerkt blijkbaar en ik ga die toch maar even langer dragen dan dit beetje !  Mis poes, ook die geeft geen kik meer, jammer maar helaas.  En dit is nochtans ook een degelijke horloge in goud, ik heb die gekregen voor mijn 35 jaren goede dienst bij het bedrijf waar ik vroeger werkte, zelf heb ik er een andere bandje laten aan zetten dan het lederen dat eraan was en ik droeg ze voordien wel vrij veel, tot ik opmerkte dat die bandjes niet zo goed afsloten en dat ik ze vaak zo goed als kwijt was, omdat het los aan mijn arm hing.  Eens ben ik ze in een taxi, in het buitenland dan nog wel, kwijt gespeeld en op een moment haalt de echtgenoot uit de spleet van de zetels achteraan een horloge naar boven, verdorie man, ben je nu nog niet slimmer, dat is die van mij, dat was mijn reactie.  Er is later een ander bandje aan gedaan maar sinds die tijd draag ik ze niet wanneer we met veel spullen moeten zeulen zoals koffers en handbagage wanneer je met vakantie gaat, dus ook hier wanneer ik met wat meer gewichten en bepaalde stukken moet werken.  Dan doe ik ze gewoon uit en leg ze ergens weg op een veilige plaats.  

Maar toen kreeg ik het idee van die andere, met stalen armband die eigenlijk niet zonder dat je het wil, van je arm af kan komen of vallen of dergelijke, die blijft gesloten, het slot kan wel open maar dan hangt de horloge toch nog steeds te bengelen tenzij je die arm naar beneden doet natuurlijk, maar je voelt het meestal wel wanneer het slot los is en het is dan nog een slot in twee delen, het ene deel doe je dicht en daarna het andere en ze zit vast aan je arm !  Omdat de echtgenoot daar vroeger steeds commentaar op had wanneer ik die droeg, had ik weer die gouden in gebruik genomen maar die met een stalen armband is veel beter en heeft eigenlijk wel een mooier uitzicht, heeft een heel mooie cijferplaat waar je de tijd goed kan van aflezen . . . en heeft een witte achtergrond !  Ik had steeds last om dat op die gouden achtergrond van dat gouden horloge, goed de tijd te kunnen aflezen, er staan dan ook maar wat streepjes op waar de cijfers normaal staan, dat mag maar moet goed zichtbaar zijn en goud op goud dat is niet zo handig, zeker als je wat ouder wordt.
Toen dacht ik, ik krijg nu toch geen commentaar meer dat ik die mooie horloge weer draag, ik doe ze altijd aan, en waarom ook niet eigenlijk, het is niet gezegd dat ik ze nog versleten krijg maar ik wil eerst zien of ze nog goed werkt en of ze niet eens moet nagekeken moet worden, eens het stof eruit weg geholpen zodat het binnenwerk nog goed werkt, we zullen zien wat de juwelier ervan denkt.  En de gouden neem ik ook wel mee want ik vermoed dat die ook wel eens binnen opgepoetst mag worden ?!

En zo zie je mij vaak naar mijn linker pols kijken en natuurlijk nooit de tijd zien want ik draag geen van beide.  Ik had al gedacht om eentje aan te schaffen met gewoon een stalen armband, er zijn er wel goedkopere dan die ik in mijn bezit heb en dat is vaak ook wel goed maar waarom, om daar weer in de kast te liggen.  Neen, dat ga ik niet doen, ik wil dragen wat ik graag draag en dat is die ene met stalen armband, de maker ervan, of wie zijn naam erop staat, maakt voor mij niks uit, als ze maar goed werk blijft leveren !  en de naam is Balmain maar ik weet dat het een goed horloge is en mijn keuze was een goede keuze, ik ben er al jaren gelukkig mee en ik blijf ze dragen, en waarom ook niet ?!

Nog een heel rustige en zonnige maandag, al kan het al wel weer wat frisser zijn dan de vorige dagen, geniet toch nog van het mooie weer en van de relatieve rust die iedereen is gegund.  Groetjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!