Maandag, een wisselvallige dag ?!


Een heel fijne dag voor iedereen toegewenst en geniet maar van de relatieve rust na het weekend, het is een dag waarop ik denk aan warme soep en aan lekker eten, maar dat is voor straks pas, voor nu kan ik zeggen dat ik lekker heb ontbeten, 'k heb mijn krant reeds gelezen en de container voor het papier is reeds naar binnen gehaald.  Toen ik daar vooraan ons grondstuk stond en zag die containers allemaal staan, dacht ik bij mezelf, ze misschien toch maar bij mekaar zetten ook . . . en dat heb ik dan ook maar gedaan.  

Hier is alles dus weer in rust en vrede, de kalmte na de koers en na de kermis is al weergekeerd, al zal die kermis nog wel eens open gaan op maandag ook maar veel meer zal er niet meer van te zien zijn, ik ben er zelfs niet naartoe gegaan, 'k heb me rustig bezig gehouden hier thuis en ook naar bepaalde programma's op tv kijken kan je wat ontspanning brengen.   Om mijn dag af te sluiten bekijk ik graag bepaalde opgenomen afleveringen waarin toch ook een zweem van humor in zit, al is het maar door bepaalde mensen die er die gekke uitdrukkingen in gebruiken of van die rare dingen zeggen die in het dagelijkse leven toch niet zo vaak voor komen.  Het zijn niet echt uitlachprogramma's maar wel met dat vleugje sarcasme of humor of nog wat anders, die een smile op je snoet toveren zonder dat je daar veel moeite moet voor doen.  En dan beland je met een goed gemoed in bed en komt de rust zoveel sneller, dat hopen we meestal toch al lukt dat niet altijd !

En die oorwurm van onze Gustaph op het songfestival speelt al bijna een week door mijn hoofd, ik hoor het zo vaak en ja, het is een goede melodie en een mooi gebracht liedje ook op de scene, dat is wat een mens moet hebben, ook al blijft dit vaak hangen voor even . . . het mag er zijn !  Ook de punten liegen er niet om, en een zevende plaats was echt wel mooi, ik vond het een uitvoering die vol met leven zat en een smile toverde op iedereen zijn of haar gelaat, een liedje waarbij je een goed gevoel kreeg.
En wat ik niet wist is dat hij, de zanger zelf, uit onze buurt afkomstig is, immers Wezemaal ligt naast Gelrode, dat ook grenst aan Aarschot en zodoende is het nog iemand uit eigen streek die hier op het podium stond te dansen en te zingen met veel overgave, dat goede punten opbracht en leidde tot een mooi resultaat !

Het etentje met de vrouwelijke leden van onze familie was een succes, het was een goed groepje om zo samen te zitten, niet te veel volk maar toch net genoeg om met iedereen te kunnen praten.  De gelegenheid viel ook vrij goed mee maar dat zullen we later nog wel eens herhalen, maar dan met de mannelijke leden van de familie, je mag immers nooit iemand vergeten want iedereen doet toch wel iets om anderen het leven wat gemakkelijker te maken.  En wat ze ook doen, ik ben er iedereen wel echt dankbaar voor en een etentje onder familie, het kan en het mag ook wel en eens samen komen is daar handig voor.

Zo zie je maar dat ik niemand vergeet, ik zou zelfs de twee kleinste van onze familie uitnodigen maar die zijn er nog wat te klein voor ook, je zou er meer hinder van ondervinden dan dat je heel rustig zou kunnen uit eten gaan maar ja, het zijn dan ook kleine kinderen en die gaan op dat moment ook met alle aandacht lopen.  Jammer dat ze er niet bij zijn maar van de andere kant willen we zelf toch ook wel een beetje rust, onze tijd om voor jonge kinderen te zorgen is daar van voorbij, de leeftijd speelt mee en je bent al niet meer zo alert als ervoor nodig is en zou domme fouten maken, net zoals ikzelf deed toen ze hier waren, je geeft ze dan geen serviesgoed want dat kan stuk vallen . . . wat het dan ook deed toen het de grond raakte !

En nu ga ik zorgen dat ik op de middag iets tussen de kiezen kan hebben, ik wil soep maken vandaag want ik verlang naar iets wat me ook helemaal warmte geeft.  Volgens wat ik weet is er niks beter dan soep en daarna een warme maaltijd, maar dat weet wel iedereen dus ik ga er maar eens in vliegen en zorgen dat er toch wat op tafel kan komen, al weet ik nog wel wat steken in de diepvriezer wat lekker kan zijn, dat zijn de rode kolen met worst en misschien ook wel eens dat parkkonijn naar boven halen om te ontdooien en daarna klaar te stoven, meer moet dat niet zijn, daar kan ik weeral een tijdje mee verder, al eet ik niet iedere dag hetzelfde !  Want dan is het goede er echt vanaf, ik zie wel hoe ik dat oplos maar met die soep ga ik heel zeker beginnen, daarna zien we wel weer verder.

Nog een heel fijne nieuwe week wil ik jullie nog toewensen, geniet ervan en maak er ook een mooie dag van voor vandaag, daar beginnen we mee en morgen zien we wel verder hoe het verloopt.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!