Dinsdag, een eerder zonnige dag ?!


Toch maar voorzichtig zijn met je voorspellingen want het weer kan grillig veranderen, zo zie je maar weer dat het opnieuw veel frisser is geworden.  De ene  dag mooi, de andere is dan soms weer het omgekeerde en is eerder onweerachtig en dan weer kouder, het weer doet wat het zelf wil, wij moeten er ons naar schikken ! 

Maar we kleden ons vandaag dus toch weer maar een beetje warmer aan, ook al schijnt de zon, met die amper 15° zullen we het moeten stellen, en zeggen dat we vorig jaar zulk mooi voorjaar kenden met mooie en ook warme dagen.  Hang je zomerkleedjes niet te ver weg, ze kunnen nog wel meerdere keren gedragen worden ook, ach, de warme dagen zullen er ook wel weer aan komen, tot dan blijven we dromen van warmer weer en ondertussen zetten we maar weer de verwarming aan zodat we ons warm kunnen houden.  Dit is voor mij het moeilijkste weer, ik hou van mooi weer, wie niet, maar ik wil ook wel warm hebben en dan moet je wat meer stoken natuurlijk.  Al schijnt de zon, dat wil niet zeggen dat het zomer is !

Mooi groen staat alles er hier wel bij, het gras in mijn tuintje staat nu wel ook weer veel te hoog, ik weet het, nog een maand of zo en dan ligt het er weer anders bij, ik hoop dat dan tenminste mijn kunstgras zal beginnen groeien . . . ja, lach maar, dat kan niet groeien natuurlijk maar de planning is zo dat het dan zou gelegd worden.  En natuurlijk is daar weer mooi weer voor nodig, ik begrijp dat ook wel maar dat het zo lang zou duren dat had ik niet verwacht, weet je dat ik daar reeds van vorig jaar mee bezig ben ?!  Dat zijn zo van die werkjes die ze maar steeds voor zich uit schuiven en die dan uiteindelijk veel langer moeten wachten omdat we een nat voorjaar hadden, en als het heel warm zou zijn geweest dan zou het weer wel wat anders zijn dat de voorrang kreeg, zo gaat het altijd wel !

Maar nu even terug naar moederdag, ik had ook een heel mooie moederdag, al was ik in de namiddag zo goed als alleen, ik kreeg heel wat om tevreden over te zijn.  De mooiste dingen waren net dat wat ik wou en als er dan ook nog wat lekkers bij is dan ben ik helemaal blij !!!  Ik zet ze hier even op een rijtje . . .



Deze muffins zien er heel lekker uit en dat waren ze dan ook echt wel.  Ik heb ze in ieder geval met heel veel dankbaarheid opgegeten en ervan genoten, die mag je nog meebrengen !!!


Een heel mooi boeketje bloemen, ze komen hier niet volledig tot hun recht omdat ik gewoon van bovenaf een beeld heb gemaakt, ik zie het nu ook zelf, ik had ze op de tafel moeten zetten zodat je een betere belichting had, nu staan ze in een hoek van de kamer wat niet goed is qua belichting.


En dit is het derde geschenk, ik had dit tasje gezien toen de oudste dochter er eens mee binnen kwam en zei dadelijk : dat is wat ik ook zou moeten dragen volgens de kinesist.  Het is immers zo dat ik steeds een handtas mee neem waar allerlei spullen in zitten zoals mijn bril, portefeuille en nog wat toiletspullen maar die heb je immers niet steeds nodig, zeker niet als je gaat winkelen, dan neem je beter wat lichtere spullen mee zodat ze niet zwaar doorwegen.  En dat vond ik in dit tasje die er met hopen te krijgen zijn en in allerlei kleuren.  Toen lachte ik ermee tegen de dochter dat ik koos om er twee te krijgen, eentje voor de zomer en eentje voor in de winter, dus dan eerder een donker.  Maar dit is echt wat naar mijn zin en past bij heel wat andere kleuren ook, is een eerder neutrale kleur, een taupekleurig en ook de riem heeft weinig kleuren in zich dus past erbij, meer moest dat niet zijn.  Als een mens ermee gelukkig is met dit, waarom dan er twee kopen, kan ook zo natuurlijk !

Dus je ziet dat ook ik niet vergeten ben, voor vaderdag zal het hier niks meer zijn natuurlijk omdat hun vader is overleden, jammer maar helaas moeten we hem missen maar telkens zie ik toch dat de dochters en kleindochter nog altijd zijn asse bij hun dragen, ook toen we uit eten gingen, ja, hij is er altijd wel een beetje bij en zal met welbehagen op ons neer hebben gekeken toen we samen uit eten gingen, wat dus ook een fijne samenkomst was.

Dan wil ik toch ook nog onze kleinzoon vermelden, die heeft gisteren zijn rijtest gedaan met de wagen en is van de eerste keer geslaagd, dus dat rijbewijs komt er zo aan !
Nog één kleine bijkomstigheid, onze jongste dochter rijdt in een Fiat 500, een klein maar stevig wagentje met alles erop en eraan en daarin moest de grootste rijinstructeur plaats nemen, hij kon achteraan niet zitten en is vooraan gaan zitten in de wagen !  
Ja, hij kon vermoedelijk niet anders maar het is een handige wagen omdat je niet veel ruimte nodig hebt om hem te plaatsen ergens en het is tevens een vinnig wagentje.  Veel meer om naar haar werk te rijden tijdens de frissere dagen en in de winter, heb je niet echt nodig en die doet steeds goede dienst voor haar, ik vrees dat ze met weemoed zal afscheid moeten nemen van dat wagentje, dat is zijn geld meer dan waard eigenlijk !

Zo zie je dat deze dagen ook wel mooi waren voor een moeder, ik genoot, ook al was ik alleen, het deed me deugd om ook eens geschenken te krijgen, meestal ben ik degene die zorg dat ze iets op hun rekening krijgen zoals met verjaardagen en met Kerst en Nieuwjaar maar deze keer viel ik in de prijzen.  En het deed me heel veel genoegen om dit alles in ontvangst te nemen.  Het moeten geen dure en grote dingen zijn die je krijgt, als het met liefde gegeven is dan neem ik dat heel graag aan, eender wat het is !

Nog een heel fijne dinsdag, geniet van alles, ook van wat je hebt meegemaakt, van wat je kreeg of wat je ook maar deed.  Zo trok ik gisteren een fles cava open om wat bubbels te drinken, daar had ik nu echt wel zin in en het smaakte, daardoor viel ik ook vrij snel in slaap misschien, ik weet het niet want ik sliep !  Groetjes.






Reacties

  1. 't Zijn de kleine dingen om nog van te genieten he Chris, ziet er een handig handtasje uit. Op zo'n momenten is het toch fijn kinderen te hebben. Speciaal vieren doen wij onze trouwdag niet. Omdat ik persoonlijk vind, dat je die jaren haalt door geluk van overleven! Ik ken mensen genoeg die dat ook zouden gehaald hebben, maar die vroeg hun man of vrouw verloren. Maar het is natuurlijk fijn dat ge het wel kunt natuurlijk. Op 50j zijn we met de kinderen en kleinkinderen gaan eten, niets buitensporig daar houden we beiden niet van "keep it simpel" is ons motto haha. Wens je nog fijne dagen toe Chris, morgen zal de beste dag worden wat zon betreft zag ik? dus dat is profiteren voor jou. Veel liefs Alfy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!