Maandag die maar grijs begint . . . en een nieuwe week !


Zo vroeg als deze kippen en hanen was ik er niet uit, ik ben nog rustig wat blijven nagenieten van de lekkere warmte van mijn bedje !  Vroeger kon ik dat niet omwille van de echtgenoot en nu dat ik alleen in mijn bed lig doe ik gewoon waar ik zin in heb, al was het wel lang dat ik bleef liggen, nu dat ik dat hier neerzet was het al iets voorbij half negen, en ja, heel lang ben ik er dan nog niet uit, ik heb zelfs nog niet ontbeten . . . maar daar gaan we nu eerst komaf mee maken, later kom ik nog wel even terug om verder te vertellen.

Ik hoop maar dat de week wat beter begint dan de zondag want dat was weer erg met al dat sukkelen om wat te kunnen tv-kijken !!!  Je zou er gek van worden als je alles moest weten wat ik gedaan heb om toch de hele dag wat tv te kunnen kijken, ik was zo opgefokt toen het toch al iets na twee uur in de namiddag was, dat ik bijna in slaap ben gevallen als ik eindelijk eens kon kijken naar een voordien opgenomen programma !

Het begon allemaal toen ik iets voor enen de tv aanzette en het bleef een wit scherm met de mededeling dat ik mijn koppelingen moest nakijken, maar meer kwam er weeral niet op.  De tv had ik voordien nog niet opgezet want ik wou dat alles mooi in orde was tegen de namiddag en had dus nog andere dingen te doen die eerst moesten gedaan zijn.  Ik dacht bij mezelf : goed dat je niet wil spelen, dan zet ik u terug uit en iets daarna weer op en dan zal het wel weer werken, meestal gaat het dan ook zo maar deze keer lekker niet.  Nogmaals geprobeerd en weeral niks, wat was er toch weer aan de hand ?!  Ik trok de stekken van de tvbox uit de muur zodat die weer zonder stroom zat en liet alles even rusten, na een aantal minuten gewacht te hebben weer terug ingestoken en de tv gewoon opgezet daarna en nog steeds datzelfde nietszeggende beeld, geen klank niks meer kwam eruit !  Ik herhaalde dat nogmaals maar toen was voor mij de maat vol, ik gaf weeral een opmerking door aan Telenet via chat en zoals normaal was er weeral niemand die dadelijk een antwoord gaf . . . ik verloor stilaan mijn geduld, het nieuws was ondertussen al voorbij maar dat geeft niet zo, als ik straks maar naar iets kan kijken om me wat te ontspannen en te genieten van een luie avond.

Ondertussen wist ik al dat onze achterkleinkinderen met hun ouders niet zouden komen, dat hadden ze vlak voor de middag laten weten, de mama voelde zich niet zo lekker en ook de kleine Loua niet, jammer maar helaas, dan was het maar voor een andere dag.  Dus ik had geen wafels ook niet . . . maar die bleven wel nog een weekje langer goed, we zouden wel zien hoe alles weer terug in orde komt, ook met die tv natuurlijk.
En ik besloot alles af te sluiten wat die smarttv nodig had om connectie te maken met de afstandsbediening en alles wat er omheen hing, dus ook de wifi vloog uit, en het internet, eens alles uitschakelen en daarna weer opstarten en hopen dat het goed komt.  Dus stak ik de stekker van de modem weer in, wat daarna die van de tvbox, later die tv dan ook eens opgezet en ik kreeg weer dat zelfde scherm maar er stonden ergens twee boodschappen op dat belletje dat eerste in rij wordt getoond op die balk onderaan, daar wou ik geraken, ik deed dat allemaal weg, niet zonder het eerst te hebben gelezen en dan probeerde ik via de tv alles weer in orde te maken, er ontbrak ergens een link tussen de tv en de tvbox en die raakte ik op een moment echt wel, ik kon alles weer gewoon instellen zoals ik eerder kon met de afstandsbediening maar wel met de toetsjes onderaan mijn scherm.  Die had ik eerder al wel eens gebruikt maar nu kwamen ze van pas en ik deed verder wat ik moest doen.  Weer alles eens uitgezet en daarna met de afstandsbediening opgezet van die tvbox . . . en alles werkte weer zoals het origineel bedoeld was, met ook de afstelling van de klank weer zichtbaar op mijn scherm !  Ik was blij maar dacht bij mezelf, gaat dat zo wel blijven, ook de volgende keer dat ik de tv weer heb aangezet ?!  

En ja, nadien nog eens alles uitgezet en weer aangezet om te zien of het echt wel vast stond allemaal dat het ook bleef meewerken, eindelijk weer mijn tv zoals ik die gewoon was te zien en te behandelen, had ik in een aantal maanden niet meer gehad en ik sukkelde maar verder.  Ik kon wel tv kijken maar die was niet ingesteld zoals het origineel moest zijn, ik wist het en trok ermee mijn plan maar het was niet altijd even gemakkelijk want tussendoor heb ik wel eens hulp ingeroepen.  Dan vraag ik me af, ligt dat nu aan mij of aan de tv of de tvbox, geen idee, ik doe wat ik moet doen, ook deze keer dus en ja, alles valt weer in zijn plooi zoals het zou moeten zijn, ach, ik weet nu niet wie het slimste is,  die tv of ikzelf, in ieder geval, heb ik het weer in orde gekregen, met wat geluk waarschijnlijk ook wel bij maar het is zoals het moet zijn en dat is wat telt.  Nu hoop ik maar dat er geen andere dingen gebeuren die alles weer om zeep helpen, ik werk daar nu toch al van in november van vorig jaar mee en het is de allereerste keer dat ik zo lang zonder beeld heb gezeten.  Maar gelukkig heb ik doorgezet en zelf alles weer naar mijn hand gezet en ja, het is ook goed gekomen zoals het moet.  Op hoop van zegen naar de volgende jaren dat alles zal meewerken zoals het moet.

Maar over Telenet ben ik echt niet tevreden als het over hulp gaat, ze antwoorden maar iets als je een opmerking maakt of wat vraagt, ze zorgen dat je weer tevreden bent en veel woorden maken ze er echt niet aan vuil, echt iets aangeven wat je verder helpt heb ik ook niet gekregen maar ik kon toch even mijn ergernis kwijt over de werking van alles te samen !  En dat lucht ook weer op.  'k Heb de hele namiddag naar opgenomen afleveringen van bepaalde reeksen gekeken en naar de avond toe heb ik dan voor de eerste keer het nieuws kunnen bekijken, daarna heb ik overgeschakeld op bepaalde programma's die mijn zondagavond steeds tot een goed einde brengen.  Rond de klok van 23u ben ik gaan slapen, iets te laat naar mijn zin maar ja, ik had dan ook heel wat te verwerken gekregen op de middag !

Nog een heel fijne nieuwe week voor iedereen en maak van deze dag toch ook een mooie dag, al lijkt die niet zo mooi begonnen te zijn, het ziet er maar grijzig uit en ja, ook die dagen komen er al eens tussen ! Vergeet vooral  niet te genieten van alles waar je gelukkig van wordt.  Groetjes.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!