Donderdag en een grijze dag ?!


Telkens in de morgen van iedere dag vragen we ons af welk weer we zullen krijgen, je kan er ook geen staat op maken wat het gaat doen in de loop van de dag want als je dagen hebt zoals gisteren, wel die waren dan weeral mooi, waarom kan dat dan vandaag niet verder gaan . . . vraagt een mens zich dan telkens af.

Maar elke dag is waard om geleefd te worden, eender welk weer we ook zullen krijgen, vandaag herdenk ik onze trouwdag, ja, een dag die je ook nooit vergeet.  Voor de meeste mensen die een trouwring dragen, zullen terugkijken naar die dag, anderen heel vermoedelijk ook wel maar het is toch telkens weer meer een soort houvast, die datum waar je kan op terugvallen in je ring, mocht je die ooit vergeten zijn !  En onze ringen . . . zijn nog altijd bij de juwelier om herwerkt te worden tot een mooi nieuw geheel, toch eens horen of ze nog niet klaar zijn . . . is eigenlijk allemaal op een sukkeldrafje gegaan, ze zijn reeds binnen van de 16/2 . . . en nu nog niet klaar, raar noem je dat, ook ik vind het raar dat ze blijven liggen maar ik ga er toch werk van maken om er weer eens naar te horen of ze nu eindelijk klaar zijn ?!  Wat ik nog niet heb verteld is dat er een ziekte van de goudsmid en hun vakantie is tussen gekomen en ja, er was eigenlijk wel vrij veel werk aan ook ! 

Wat er voor vandaag op de agenda staat is niks speciaal, ik ga nog naar de apotheker een magistrale bereiding halen waarvan ik gisteren het recept heb afgegeven en dat mocht ik later wel komen halen maar ik heb gezegd dat het vandaag pas zal zijn, ik wou nog wat genieten van de zonnestralen op mijn terras, maar wat nu even voor een tijdje verboden zal worden, gelukkig dat ik het gisteren allemaal deed wat ik zinnens was.  Dat was mijn terrasmeubelen afwassen en klaar zetten om te kunnen gebruiken, je weet maar nooit of de zon ook daarna nog zou schijnen maar dat buiten zijn in de namiddag heeft me echt wel deugd gedaan en ik genoot nog na toen ik in de zetel was beland.  Maar wat ik voordien nooit voelde waren die spieren die toch weer zo stijf waren geworden en ja, wat doe je eraan, wat meer bewegen zeker, al beweeg ik me steeds redelijk veel voor mijn doen.

Dat bewegen gaan we vandaag nog wat verderzetten, ik ga proberen om alles mooi te stofzuigen maar eerst alles weer wat op orde zetten, dat moet je toch telkens doen en als dat niet gedaan is dan lijkt het daarna nog op niks, ook al is alles proper gepoetst en wel !  Dus vandaag nog wat opruimen en poetsen en daarna zien we wel weer verder.  Hoever ik geraak is telkens maar de vraag, ik haast me niet echt en zet me tussendoor wel even neer maar dat mag ook wel, ik heb er de leeftijd voor maar telkens laten die stijve spieren maar weten dat je beter wat minder zou mogen doen.  Had ik in de voorbije week vaak ondervonden maar ja, je leert het nooit wanneer je bezig bent en er plezier in hebt !  Ik weet niet of anderen dat ook zo zien maar zo voel ik het aan, bewegen moet maar soms is te veel echt wel te veel en ook gisterenavond in bed voelde ik weer wat ik had gedaan, ook al was het geen zwaar werk maar het lukt me maar niet om dat weer zoals voorheen te doen . . . !

Wat ik vandaag ook nog moet doen is naar de winkel gaan, ik heb weeral wat artikelen opgeschreven en als ik het blijf uitstellen dan zit ik zonder.  Het zijn zaken die wel eens wat kan missen maar ik heb nu mayonaise nodig en nog een ander sausje, en dat wil ik dan ook meebrengen en tegelijk nog een brood misschien meebrengen, ik zet dat toch telkens in de diepvriezer en dan heb je steeds iets dat je aan mensen kan geven als ze honger hebben.  Vroeger deden we dat niet zoveel, we staken er wel een half brood in en de andere helft aten we dadelijk op maar met twee mensen was dat ook weer snel verdwenen en van die tijd af brachten we steeds twee broden mee zodat er toch ook weer wat in reserve stak in die diepvriezer.  Zo zie je maar dat alles evolueert door de tijd heen, wat vroeger niet kon in onze gedachten, dat is nu wel mogelijk en dat doe je dan ook wel meer uit gewoonte.  Ik wil nooit zonder zitten, is ook handig wanneer je wat ziek bent en zelf niet naar buiten kan, ach, ieder doet ermee wat hij wil maar ik doe het zo gewoon verder !

Of de dag die grijs begon, ook weer mooi wordt, dat moeten we nog afwachten, zelf kunnen we daar veel aan veranderen door ook wat we zinnens zijn om te doen, ook effectief uitvoeren en zo weer in de komende dagen misschien kunnen genieten van nog wat zonnestralen, want ze doen toch zo'n deugd op je huid.  Vorig jaar rond deze tijd was het veel zonniger maar die brandende zon heeft een mens ook weer niet nodig, alleen is het niet altijd zo zoals je dat zelf zou willen en daar leg jij je maar beter bij neer.

Ik wens iedereen nog een heel fijne donderdag toe, eender wat je met deze dag doet, het zal altijd wel ergens zijn zin hebben of voor iets goed zijn, en meer moet dat echt niet zijn.  Of ik deze avond een glaasje op mijn eigen ga drinken, ik weet het zo niet, misschien wel misschien niet, we zien wel.  Geniet van de dag zoals hij komt.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!