Dinsdag begint toch al zonnig . . .

 


Een goed begin van de dag maakt alles weer even mooier, alhoewel . . . mijn dag niet echt heel mooi is begonnen, de zon scheen wel maar een deel van mijn blauwe bessen is uit hun doosje gevallen en was overal verspreid over de tafel, daarna bij het wegzetten nogmaals, nu tegen de grond gegaan met inhoud en alles . . . het kon beter  !

Maar vandaag proberen we alles eens van ons af te zetten en even te genieten van wat er is en daarna gaan we weer met verse moed er tegenaan, al hoop ik dat er niet te veel weerstand zal zijn en dat alles vlot zal verlopen.

Voor morgen staat er al een bezoek aan een arts op mijn programma, dat is iets voor in de voormiddag, al zal het wel middag zijn eer we weer thuis zijn aangekomen.  Maar we zijn volwassen en we trekken ons plan zoals we dat altijd wel doen, bij verplaatsingen heb ik meestal wel wat hulp van iemand nodig en deze keer gaat de oudste dochter met mij mee.  Ik weet al op voorhand wat ik haar ga vragen en als die mogelijkheid er weldra in zit om dat te laten uitvoeren, dan doe ik het ook, ik heb er echt wel heel wat last van, zeker als het warm is maar voordien voelde ik dat niet zo, nu dus eigenlijk wel, we zien eerst maar eens wat de arts erover denkt.  Een bezoek aan de dermatoloog voor jaarlijkse controle mag ook wel eens, ik deed het vroeger ook al wel maar de laatste jaren . . . was alles wat op het achterplan geraakt omwille van de ziekte van de echtgenoot . . . die dus op alles voorrang kreeg.
Dat doet me eraan denken dat ik vorig jaar in een zomerkleedje naar de arts toe ging en dit jaar, zullen we wel iets warmer moeten aantrekken vermoed ik zo.  Zeker nu dat ze kouder weer voorspellen voor de komende dagen !

Gisteren weer eens wat zitten prullen aan die tv en tvbox, ach, als het niet meer is dan dat wat er gisteren scheelde, dan valt het nogal mee maar ik ben  het echt wel beu aan het worden dat er iedere dag wel weer iets nieuw gaande is met die tv, je kan nu eens nooit heel rustig in de zetel zitten en zeggen : ik ga tv kijken, het is telkens zo'n gedoe en dat ben je dan ook snel beu, het hoort niet zo te zijn en waarom moet het telkens zo moeilijk gaan ?!

Ook met mijn timers die steeds heel goed stonden ingesteld, daar heb ik nu last mee, waarom ik weet het niet, ik heb het niet meer in mijn vingers, een jaar of wat geleden dan ging alles nog zo goed, nu wil er blijkbaar niks meer mee maar ik maak er meestal ook mijn werk niet van, ik vergeet ook vaak vele dingen en dat maakt me een beetje bang.  En ja, meestal is het zo wel zoals ze me telkens zeggen : je doet dit niet vaak genoeg en ja, ik weet het ook wel, het is maar zo tussendoor dat je daar iets moet bij aan passen en . . . zelfs dat lukt me niet meer zo goed.  Bij de ene stond alles zo goed in orde, nu heb ik die tijden weeral aangepast en het lukt niet zoals ik het zou willen, tja, dan moet ik er maar eens aan herbeginnen en eerst en vooral uittesten of het zo werkt eer ik ze terug eraan zet !  Voorlopig heb ik gewoon de stekker van de lamp in het stopcontact gestoken zonder die timers ertussen te zetten, kan ook natuurlijk.  Dat wil zeggen dat ik de lampen zelf moet aanzetten en ook weer uitzetten voordat ik naar mijn bed trek als het avond is.  Omdat dan ook die afstelling van de verwarming op manueel werd gezet, is er wat veel om iedere avond aan te denken, je vergeet ook snel dat je dit of dat nog moet doen en zonder dat je het weet is er weer een kwartier van je tijd verloren gegaan aan zulke dingen.  Maar ach, ook dat geraakt wel weer terug in orde, ik hoop het tenminste en anders gewoon eens een reset doen van die timers zelf zodat ik weer met alles van nul kan beginnen, dat is meestal nog de beste oplossing !

Nadat dit alles dan weer eens geregeld is dan komen er weer andere dingen op ons pad en ik ben telkens benieuwd wat het nu weer zal zijn, ja, ik weet nog wel wat me deze dagen fel bezig houd, onze vriendin van Tsjechië . . . ik heb al een hele tijd niks meer van haar en haar familie vernomen, er scheelt wat maar ik heb geen idee wat eigenlijk.  Ik probeerde te mailen maar kreeg nooit antwoord, ik heb al per post een brief verstuurd met een print erin van de mail die ik stuurde voordien, niks gekort, ik krijg gewoon geen antwoord.  Ik maak me echt wel zorgen om die mensen maar zoals meestal, komt er vroeg of laat wel weer een bericht naar hier toe, tenminste, daar hoop ik nog altijd op, een teken van leven zou me blij maken !

We leven dus voor dit alles op hoop en zo lang er hoop is moeten we niet wanhopen, voor ieder probleem is er wel ergens een oplossing al ligt niet alles zo gewoon voor de hand.  Ik wens dat ook iedereen nog een fijne dinsdag toe, geniet van het mooie weer terwijl het er is en denk eraan, het kan morgen reeds gedaan zijn.  Groetjes.




Reacties

  1. Probeerde je blauwe bessen te kweken in huis Chris? hahaha Bedankt om op bezoek te komen op mijn blog dat doet deugd om iets te lezen van bezoekers.
    Vandaag heb ik genoten van het redelijk mooi weer en wat in de tuin bezig geweest want de echte lente is er nog niet direct als ik de weermannen mag geloven. Houd je goed en een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!