Vrijdag, 31 maart en laatste dag van deze werkweek en nog veel meer !



Een heel fijne dag wens ik iedereen toe en het is eigenlijk te veel om op te noemen, het einde van de werkweek, laatste dag van de maand maart, dag dat wij een zwaar ongeval hebben gehad en onze auto perte totale was, en ook de dag dat voor de schoolkinderen de paasvakantie begint !  En misschien vergeet ik er nog wel een paar op te noemen maar dat is dan maar zo, in ieder geval gaan we naar het weekend toe en dat is voor mij de voornaamste reden om blij te zijn, dan zijn er weer wat meer mensen thuis en ook de warenhuizen krijgen wat meer volk over de vloer en als het dan zo fel regent als het op donderdag heeft gedaan, zie je geen mens meer op straat !

Hier was het toen aan het gieten toen ik aan de telefoon hing met iemand uit de familie, bij haar had het voordien geregend en toen we afscheid namen goot het daar, wat het hier ook voordien had gedaan !  Nochtans wonen we niet zo vlak bij mekaar maar zo zie je maar dat het op het ene moment hier hangt en het volgende begint in een paar dorpen verderop.  Nadien heb ik voor mezelf koffie gezet en heb ik twee boterhammetjes gegeten en een restje ijs opgesnoept, daar had ik net zin in en toen bleek dat er niet veel meer in de doos zat heb ik die doos maar leeg gemaakt, en het heeft me gesmaakt en dat is wat telt, ik had hard gewerkt en dan mag je al wel iets meer hebben dan anders !

Zo ben ik in de voormiddag begonnen met stofzuigen, daarna ook nog met die kleine stofzuiger de plinten stofvrij gemaakt en nog hier en daar wat opgepoetst zoals de kranen in de badkamer en het toilet, ook gezorgd dat er wat extra wc-papier was, er lag nog wel iets maar niet genoeg naar mijn zin.  Ik had voordien ook alles van de vloer gezet wat hier en daar in de weg stond en daarna ben ik begonnen met het poetsen met een sopje, het was een aantal weken geleden maar ik heb tussendoor wel voldoende met de stofzuiger rond geweest, en van één persoon alleen is het nooit zo vuil als wanneer je er met meerder mensen woont.

De dagen voordien had ik dan ook alle afval verzameld, het ene om buiten te zetten, het andere om alles goed opgeruimd te hebben, ik was toen ook nog naar de glasbollen geweest en ja, dan is er al veel afval uit de weg en dat geeft al snel een opgeruimde woning.  Wat het mij ook gemakkelijker maakt om alles gepoetst te krijgen zonder al te veel moeite, al vragen de stoelen op tafel zetten wel wat moeite en ze eraf halen nog wat meer maar ja, dan doen we dat heel voorzichtig want anders zit je weer terug te sukkelen met die rug en dat kan toch niet de bedoeling zijn !  Ook die nicht zei me gisteren dan dat ze niet meer zoveel hooi op haar vork neemt, al is ze nog met heel wat andere dingen ook doende, ik weet voor mezelf dat ik moet inbinden en met een weinig geld uit te geven kan je dat verhelpen als je goed kiest.

Ik had het er met de kinesiste nog over : wacht maar tot ik met mijn planten aan de gang kan gaan, want dan zal je eens wat zien wat ik nog allemaal kan !  Maar niet te overmoedig zijn want je kan je ook wel eens overschatten en weer met die pijn geplaagd zitten, wat ik mezelf niet wens natuurlijk, ik probeer alles zo goed als mogelijk op hoogte te houden dat ik niet te veel moet heffen of dragen en ja, die kleine ingrepen maken een mens het werken wat gemakkelijker !  Ik weet wat ik moet doen maar ik denk er soms wel wat laat aan, ach, het zal wel weer loslopen, alleen heb ik mijn verse potgrond nog niet en ik moet de oude nog uit een aantal bakken kieperen in een grote zak . . . die ik niet meer heb.  Dus zal ik dat weer eens hier of daar moeten vragen aan de dochters, we zien wel hoe we dat regelen, ik kon er toch pas mee beginnen wanneer er iets aan die rug werd gedaan, eerder niet.  Voorlopig krijg ik vandaag mijn laatste behandeling en ik weet niet zeker of ik daarna nog moet terug komen.  In ieder geval weet ik dat er nu even een rustpauze is, omwille van de paasvakantie, sommige mensen willen er ook wel eens tussenuit knijpen met de kinderen, wat mag natuurlijk.

Laat jullie vooral morgen niet vangen want je weet het misschien nog niet maar het is de eerste april . . . en dan zou je wel eens gevangen kunnen worden door iemand die je een poets wil bakken !

In ieder geval wens ik iedereen een heel fijne vrijdag toe al is de weersvoorspelling niet zo mooi, daarna begint het weekend en we maken daar dan maar het beste van.  Geniet van alles wat je maar kan en rust goed uit voor wie met paasverlof gaat, daarna kan je weer eens zo goed met alles verder gaan zoals je bezig was.  Groetjes.




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!