Maandag, weer een nieuwe week en weldra ook een nieuwe maand !


Even wat meer geel, een zonnige kleur in deze waterrijke dagen, de regen wordt een mens toch al snel beu maar geen nood, zo geraken onze voorraden in de ondergrond ook weer bijgevuld, het kan maar voor iets goed zijn . . . denk ik dan.

Zo zag ik in de voorbije dagen dat er weer terug leven in een bepaald pot begon te komen, gelukkig zou ik zeggen, die is dan toch al niet bevroren, maar het is er eentje die meestal in volle grond blijft groeien, ik moet ze hier in potten zetten wil ik ze kunnen door houden.  Of er in de andere ook nog veel leven zal te bespeuren vallen, dat weet ik niet zo zeker, er zijn er steeds die bevriezen wanneer ze ietwat te veel vorst te verwerken krijgen, zo ook weer mijn rozemarijn, ja, ik was echt wel zinnens om die in te pakken maar was die vergeten en ja, dan krijg je een dorre plant waar je niks meer kan mee aanvangen, tenzij er toch nog wat groei in te vinden is.  Maar dan zou die dat nu ook al wel hebben laten zien, wat niet is, dus is die voor op de mesthoop zouden ze vroeger gezegd hebben !

In de voorbije dagen heb ik toch nog wat werk verzet, alleen heb ik mijn vloer niet gepoetst, het voelde nog niet echt goed aan in die rug en daarom laat ik dat voor deze dagen over, de was die is wel gedaan, al moet er nog een deel in de kasten gelegd worden.  En het andere deel dat wacht om gestreken te worden dus zal ik nog wel werk genoeg hebben om de eerste dagen van deze week door te geraken zeker ?!  Tussendoor dan nog een bezoek aan de kinesist en dan hoop ik op beternis, het is al beter maar ik verwacht er nog wat meer van eigenlijk.

En hebben jullie de overgang naar het zomeruur goed doorgebracht, ik ben gewoon wat langer in bed blijven liggen zodat ik half en half al was omgeschakeld, ik was vroeg genoeg wakker maar te vroeg om op te staan dus bleef ik in mijn warme nest liggen soezen, het kan soms toch zo goed aanvoelen om ook dat weer eens te doen, het is lang geleden dat ik die kans nog kreeg, eerst was er de echtgenoot die ongeduldig was, wat vroeger echt zo niet was, hij wou er telkens op tijd uit zijn en dan kon hij toch nog gaan wandelen, net of hij zou nog wat anders te doen hebben gehad, ja, soms eens met mij naar hier of daar wat te ver was om te voet te doen maar veel meer zat er toen al niet meer in.  Ach, een mens kan er maar deugd van hebben om eens iets langer te blijven liggen, wat we gehad hebben kunnen ze ons toch al niet meer afnemen !

En zo gaan we stilaan weer naar een nieuwe maand toe, ook deze week staat dat te gebeuren, ja, april is al heel dicht bij nu en wat we nu hadden met die regen, zouden dat al geen aprilse grillen zijn geweest, april doet wat hij/zij wil, nog zo iets, het kan dus alles weer doen deze nieuwe maand die eraan komt.  Maar ooit zal het wel eens mooi weer worden, wanneer we er dan kunnen van genieten moeten we dat ook doen, we leven op hoop dat er betere tijden kunnen aankomen, blijven hopen is steeds goed, beloond worden voor het wachten is wat anders . . . !

Nog een fijne maandag en maak van deze week ook een mooie week, al is het soms alleen in je hart dat de zon schijnt, toch straal je dat ook uit, geniet van alles wat er om je heen is en laat die tijd niet zo maar voorbij gaan zonder er acht op te doen, leef, kijk, geniet, dan ben je een rijk mens.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!