Donderdag, nog zo warm als gisteren ?!


Heerlijk toch die temperaturen van gisteren, ik stond nat in het zweet toen ik wat had rondgelopen in de namiddag om allerlei spullen bij mekaar te zoeken, het afval weet je wel, ook de plastiek en de lege flessen.  En dan ook nog heel voorzichtig opspringen met dat gebroken longdrink-glas zodat je ook je handen niet kwetst, zelfs heel voorzichtig in de glasbak laten zakken, ik had het in een papieren zak gestoken en daarna heb ik dat allemaal weg gegooid, want een zak waarin glas heeft gezet doe je maar het beste weg voordat er ongelukken kunnen gebeuren.

Heel wat opgeruimd en afgewassen, spullen verplaatst en er een nieuwe beter plek voor gevonden ook, ja, in keukenkasten staat soms te veel bij mekaar en dan wordt het onoverzichtelijk en dat is iets wat ik niet kan verdragen.  Dus toch ook weer een aantal keren trapje op en weer trapje af om het dan ietwat verder in een beter gelegen gedeelte onder te brengen, ik hoop dat het zo goed staat maar dat zullen we wel eens bekijken wanneer we nog een tijdje verder zijn, je ziet dat pas in het gebruik van de spullen.  Ook nog wat bouillon en dergelijke verzameld en per soort in een doos op hun kant gezet zodat alle soorten bij mekaar liggen en je er maar eentje hoeft te nemen . . . maar ik moet nog de naam ervan op de dozen zetten, dat is iets voor de komende dagen.

Eindelijk heb ik ook spullen afgewassen, die liet ik steeds maar staan . . . omdat het kristal is en dat heb ik ook snel gedaan terwijl de tv aan stond, ik vind het fijn om nu tussendoor ook eens naar tv te kunnen kijken, niet alles is even goed als je kijkt maar dit was goed te doen en ondertussen waren mijn glazen gewassen en gedroogd en alles weer de kast in.  Op geruimd staat netjes, dit vind ik veel meer nodig dan echt aan de grote kuis te beginnen, al zijn er nog wel een paar dingen die op het achterplan weer verdwenen zijn maar ik ga weer eens een lijstje moeten maken van wat ik allemaal nog zou moeten doen.  Want soms gaan er ook echt bepaalde werkjes gans uit je gedachten . . . tot op een moment dat je ze nodig hebt en dan is het op het laatste moment nog snel zorgen dat het allemaal in orde komt !

Mijn blauwe zak met plastiek erin ligt ook al klaar, weet je dat liggen voor die zakken beter is, ook als er wind staat, gewoon omdat ze dan beter bij mekaar blijven liggen en ja, ook ik had nog wat plaats in mijn zak zodat ik ook alles in mijn berging bij mekaar heb gezocht zodat alles werd gevuld en tegelijk ook dadelijk naar buiten gebracht.  Een mens heeft toch wel wat afval van al die dingen die je in huis haalt, ik vind dat er te veel in plastieken schaaltjes en dergelijke wordt verpakt en daardoor haal je dat allemaal bij mekaar.  Je koopt wat in het warenhuis en er is bijna niks meer wat zo bloot wordt verkocht, toch niet wat vlees en vis en schaal- en schelpdieren betreft.

Tussen al die bedrijven door heb ik dan nog een brief gepost, de bus staat niet zover van ons verwijderd eigenlijk, in de omgeving staan de twee glasbollen en ook twee kledingcontainers.  Dus daar kan je al veel in kwijt geraken van je spullen en het was toen dat ik te dik gekleed ging.  Ik was danig aan het zweten, was het van voordien ook nog zoveel uit te voeren of wat was de oorzaak, ik weet het niet maar het was wel zo.  En dan denk ik eraan dat het meestal wel die eerste warmte is die me wat schrik inboezemt, ik hou van de zon en de warmte maar soms kan het wel eens wat van het goede te veel zijn.

Wat ik hier ook veel hoor deze dagen, is dat de merel heel wat zit te fluiten, te schuifelen zou mijn grootvader vroeger gezegd hebben maar ja, die is dan ook in de 19de eeuw geboren, wel op het einde en is dan ook al lang overleden.  Meestal zet ik dan ook mijn raam in het keukengedeelte gekiept zodat ik de mooie tonen hoor, ik hoor ook nog vele andere vogels en wanneer ik zit te eten of wat te lezen aan de computer, dan zie ik steeds maar een hoop vogels af en aan vliegen, je kan het zo gek niet bedenken maar wel iedere soort is erbij vertegenwoordigd, ik zag zelfs een reiger weer overvliegen, die zocht naar water of naar een weide met voedsel vermoed ik dan zo.  Ik bedacht me dat hij zo laag vloog, dacht hem nog te verwittigen dat hij moest voorzichtig zijn om de Aarschotsesteenweg over te vliegen, want daar vliegen ze soms nogal laag . . . als ze al niet in file staan !?
Wat er hier vrij veel zitten dat zijn duiven, ik zie ze in soorten en ook is het blijkbaar zo dat ze soms met mekaar zijn gekruist, zoveel soorten heb ik zelden gezien en telkens hoor ik ook het geroekoe in de morgen, maar de laatste weken heb ik dat nog niet veel gehoord.

Verder gaan we stilaan naar Pasen toe, eerst zal dan nog wel de paasvakantie beginnen, dus de kinderen zijn reeds aan het aftellen, en ja, dan gaan we misschien ook wel naar beter weer toe.  Als ik het zo bekijk dan mogen de kinderen uitzien naar een fijne vakantie waarin ze veel naar buiten zijn kunnen gaan om te spelen !

Nu ga ik jullie nog een fijne donderdag toewensen en weldra komt het einde van deze werkweek in het zicht.  Maar denk eraan dat het op zaterdag 1 april is dus beginnen we in datzelfde weekend weeral een nieuwe maand, maak er ook weer een mooie maand van en hopen we op wat mooi weer, al staat de maande april niet bekend om zijn warmte maar meestal om allerlei soorten weer, van slecht tot heel slecht en soms ook wel eens een zonnestraal, maar het kan allemaal anders zijn dan wat april ons voorspelt.  April doet wat hij wil . . . Groetjes.






Reacties

  1. hahaha Chris jij vond die temperatuur goed voor ons is het nog aan de koude kant want het is natuurlijk weer even wennen aan ons Belgisch weertje. Ik wilde snel nog even langs komen want straks moet ik bij de orthopedist omdat ik last heb van mijn knie, niets nieuws maar het begint meer pijn te doen dus even horen wat mijn vonnis is! Houd je daar goed en rustig niks forceren , na vandaag komt morgen en werk loopt niet weg. Een hartelijke groet..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!