Donderdag, een regendag . . .

 


Genieten van de simpele dingen, wel dat heb ik gisteren ook gedaan.  Ik had lekker gegeten op de middag en daarna . . . ben ik in slaap gevallen, voor even maar . . . maar het heeft me wel deugd gedaan.  Immers mijn lichaam reageerde nog altijd op de behandeling door de kinesist en alles trok en deed pijn, mijn spieren lagen nog wat in een knoop of wat was het allemaal, ik weet het niet.  Ikzelf die op andere dagen zelden of nooit een middagdutje doet, eindelijk heb ik het ook eens meegemaakt . . . en het deed me zoveel goed dat ik in de namiddag ook nog wat had uitgevoerd hier in huis, wat anders misschien het geval niet was geweest.

Ik werd toen zo verdwaasd wakker maar wel uitgerust, ik voelde me stukken beter dan voordien, wat een kwartier of nog wat minder aan dutten toch kan doen op een dag, dat is voor herhaling vatbaar, tenminste als ik dan weer met geen muizenissen in mijn hoofd zit !

Vandaag was ik in de voormiddag reeds druk in de weer met naar de voetverzorging te gaan, ook dat is weer achter de rug, ik had een goede babbel met haar en toen dacht ik er geeneens nog aan dat ze ook vandaag of morgen nog wel een pakje voor mij gingen brengen.  Snel ging ik even kijken of ik het goed had onthouden, dat het vandaag of morgen zou zijn dat ze dat zouden brengen.  Toen ik zekerheid had, een tiental minuten later dan wel, toen ging de bel en ja hoor, er had iemand die mooie grote bak naar binnen gebracht, ik doe meestal open wanneer er een koerier hier aan de deur komt om wat af te zetten.

De bak valt misschien wel wat groot uit maar ik ga het er hier wel mee doen en ik hoop erop dat ik nog wat kleine plantjes langsheen de rand kan planten ook zodat ik ook bloemen heb in de zomer, het komt allemaal mooi uit !  Maar nu nog aan de goede aarde geraken en alles erin uitplanten zodat die boom weer verder kan voor een aantal jaren, en ik niet dadelijk alle grond moet vervangen.  Hier kan ik er nog wel goed aan om opzij wat verse grond aan te brengen zodat de plant er weer niet snel uit moet.  Het is bedoeld voor mijn laurier die ook wel eens een nieuwe pot mag krijgen, hij heeft altijd afdankertjes van een ander moeten overnemen, nu is het eindelijk zijn beurt, alleen zal daar wel veel grond in gaan, we zien wel of er een aanduiding op staat en anders halen we grond genoeg voor alles en nog wat !  Ook gebakken kleikorrels heb ik nodig want die moeten ook wat het water opvangen wat naar beneden komt, en is daar ook een opening in, ik weet het zo niet maar ik vermoed van niet want het is ook een pot die binnen kan gebruikt worden, dus daar moet ik nog allemaal naar kijken en mijn lijstje met benodigdheden snel aanvullen zodat ik weldra aan het verpotten kan beginnen !

Misschien ben ik toch beter om nog even te wachten totdat vrijdag voorbij is, het dringt nog niet maar ik wil wel alles klaar hebben tegen dat de lente er is aangekomen en dat is nu reeds, al zijn we wel heel snel met alles, ik wil mijn voorraad aanvullen en dat kan best als er nog voldoende in voorraad is.

Maar vandaag zou ik ook nog wel willen gaan winkelen, ook al moet ik door de regen gaan, ik ben al eens bijna nat geweest in de voormiddag, ik hoop dat het in de namiddag wat milder weer zal zijn zodat ook die boodschappen allemaal gedaan geraken, ik weet het, er zijn nog dagen dat je dat kunt maar ik wil niet alles tot het laatste houden want morgen ben ik weer naar de kinesist en dan blijft er van al die tijd niet zoveel meer over, ik doe het immers allemaal te voet en dan kruipt daar wel wat tijd in allemaal.

Ik zal zien wat er vandaag gedaan geraakt van alles wat ik zinnens ben, het hoeft niet dadelijk te gebeuren maar ik hou ook niet van uitstellen dus ja, doen wat je kan doen als de tijd ervoor is en dat zie ik dan wel.  Ook wil ik nog wat eten klaar maken voor vandaag, want dat is er ook nog niet, dus ja, een boterham kan je altijd eten en dat ga ik nu doen ook.

Geniet nog van je donderdag, ook al was het hier in de morgen al nat, onderweg nog een geut gekregen en daarna was het gedaan.  Ook nu wil de zon er nog doorheen komen, al is het maar even om een mens te lokken om naar buiten te gaan, het kan, maar het kan ook seffens regenen, hou daar rekening mee.  Ik ga aan mijn eten beginnen, smakelijk voor wie ook aan het eten begint, en tot morgen.  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!