Dinsdag, een nieuwe dag en misschien weldra een proper tuintje . . . !


Over het weer wordt er al genoeg gepraat en geschreven, we gaan een andere kant uit en ik wil het hier even hebben over mijn tuintje.  Al lang zit ik te wachten op de tuinman die steeds maar niet wou antwoorden op mijn vragen, ja, ik had hem gevraagd om een offerte te maken voor dat alles wat ik wil gedaan hebben in mijn eigen tuintje, en eindelijk nog maar eens gemaild en toen kreeg ik een bericht als "sorry maar toen lag mijn zoontje in het ziekenhuis", ja kan best zijn maar waar blijft mijn offerte ?  Nog maar eens wat zitten porren om sneller te reageren op mijn vragen en eindelijk, nu vandaag na 16u of nog iets later, zou hij langs komen.

Want ja, dat moet eerst ook opgemeten worden, ik heb een poortje laten zetten maar dat was al meer dan een jaar in zijn bezit blijkbaar, dus dacht ik, nog maar even zorgen dat ik weet waar ik aan toe ben.  Ik was ook vrij stout want eigenlijk had ik het recht aan mijn kant en moet hij zich niet steeds verstoppen achter allerlei redenen die er niet altijd toe doen.  Nu deze keer was het dan dat hij een ongeluk had gehad en ofwel niet meer kon werken ofwel niet tot hier geraakte omdat zijn wagen stuk was, wat het ook was, ik begrijp dat wel maar laat dan tenminste iets weten aan mensen die verwachten dat je gaat komen !  En ik weet het zelf ook wel, je kan soms wel eens wat uitstellen en soms met reden ook wel maar het is niet fair voor wie daardoor niet verder kan met plannen van je inrichting.

Ik weet ook niet wat daar allemaal voor nodig is en wat hij dan wel zal doen en hoe lang het zal duren en wat voornamelijk mij bezig houdt : wanneer gaat hij beginnen ?!  Want eens het tegen Pasen aan loopt dan is er weer volop ander werk : gras maaien en wat nog allemaal, wat verticuteren en zo verder, ge kent het zo goed als ik, dat vraagt wat werk.  Maar ik ben al zo lang aan het vragen om dat poortje te zetten en om dat kunstgras aan te leggen, daarom trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg hem of hij daar wel tijd genoeg voor had want dat ik anders snel naar iemand anders zou gaan.  Daar zou ik dan ook wel wat moeten wachten vermoed ik zo maar ik wil het gedaan krijgen voordat het mooie weer er terug aan komt en dat kan vrij snel gaan als je weet dat we al in de helft van maart zijn aangekomen en in april is het Pasen en daarna kan het al vrij mooi worden !  Maar hij zal nu wel gevoeld hebben zeker dat ik het meende als ik zei dat ik ergens anders ook wel terecht kan daarvoor.  Alleen wil ik dat hij hier komt dit werkje uitvoeren omdat hij weet wat hier mogelijk is en wat niet en hoe en wat het gelegen is.

Verder heb ik deze dagen dan nog snel een bestelling gedaan ook nog waarvan ik nog niet weet wanneer die zal aankomen, heel waarschijnlijk vandaag of zeker morgen, ik wacht nog op de mail daarvan.  Ook wil ik nog hier en daar wat opruimen zodat ook alles weer prima in orde is voordat we naar Pasen toe gaan, het is nog wel even maar ook al zoveel weken niet meer, ik dacht dat het net geen drie weken meer was, of heb ik het mis?!

Ach, dan nog iemand gevraagd om mijn ramen te lappen, ik hoop dat dit meevalt en dat ik er nog wat rust mee kan in huis halen want telkens zit ik met pijn aan die heup wanneer ik op dat trapje op en af moet en dan soms sta te beven als een riet omdat het niet meewil zoals ik het in mijn idee heb, ach, is dat oud worden, in ieder geval zijn het tekenen van ouder worden.   Ook mijn geheugen is niet altijd meer even goed als het ooit is geweest, ik kon vrijwel alle verjaardagen goed onthouden maar er zijn er ondertussen al een aantal bij gekomen en ik vrees dat mijn gedeelte van die harde schijf wat overbelast is geworden . . . of dat er gaten in komen !  Ja, lach maar, het is toch zo, en nu ga ik een boterhammetje eten, ook dat mag wel gedaan worden op tijd en stond, al ben ik al wel bezig met de koffie van rond 17u, we zijn ondertussen al een uur verder en nog niet veel meer gedaan ook niet dan de tafel dekken !

In ieder geval wens ik jullie nog een heel mooie dinsdag toe, in de hoop dat voor mij ook alles weer in orde zal komen op alle gebied waar ik op maandag en in het weekend mee bezig ben geweest.  Groetjes.








Reacties

  1. ik denk dat er behoorlijk wat werk zal wachten in onze tuin en ik vrees dat ik hem niet Paasklaar krijg want er staan in april verschillende afspraken te wachten die prioriteit hebben zoals orthopedist voor mijn knie en dan zie ik wel. En het is overal hetzelfde als je een stielman nodig hebt is het wachten of duur betalen. Ik heb ook een persoon die om de 6 weken mijn ramen komt kuisen en dat zijn enorme vlaaien en ik ben blij dat ik daar van af ben! Wij zitten in onze voorlaatste week hier en dan terug naar het Belgisch weertje brrr. Hartelijke groet Nancy

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!