Dinsdag, een droge dag tussen alle andere . . . ?!

 


Vandaag één van de betere dagen in deze week ?!  Ja, het is toch telkens met een vraagteken erachter want de regen is nooit ver weg, we hopen er tenminste op dat het toch wat droog blijft tijdens de dag zodat er toch ook iemand van die dag kan genieten, ook al is het soms maar van achter het glas.

Zelf heb ik dan een afspraak met de kinesist, alhoewel ik er eentje naast de deur heb, maar ik was ervan overtuigd dat ik naar die andere zou gaan, dat stond reeds lang vast toen ik daar een paar keren voorbij was gewandeld in de periode dat we hier zijn komen wonen.  Ik nam zo goed als alles in mij op en dat was ik me steeds blijven herinneren, ook omdat ik er regelmatig nog eens voorbij kwam tijdens een wandeling.  Of ik nog vaak zal moeten gaan weet ik niet, meestal is het bij mij maar een keer of vijf dat ik die behandeling nodig heb om alles weer eens op zijn plaats te zetten, wat met de rug te maken heeft en nog met veel andere dingen ook, het hangt meestal wel wat met mekaar samen !

Ik heb het al wel eens vermeld hier dat ik in mijn handen niet zoveel kracht heb als ik wel zou willen, daardoor lukt het me vaak ook niet om een doos of zo open te maken maar tegenwoordig als je wat moet open maken, bestaan er ook andere hulpmiddelen.  Voor een champagnekurk rond te draaien kan je best een notenkraker nemen, die tang zet je dan gewoon op de kurk zelf en draai er gewoon mee.  Zonet heb ik hier nog een glazen bokaaltje open gedraaid en dat ging ook gewoon met de handen, het is niet altijd even moeilijk ook niet om iets open te doen.

Maar om nu op die kracht in de handen terug te komen, wel ik ondervind meer en meer last daarvan, net zoals deze middag, toen is mijn eerste glas van die grote longdrinkglazen, uit mijn handen gevallen en op de zijkant van de bodem terecht gekomen . . . met het gevolg dat er overal heel veel kleine stukjes maar ook enkele grote lagen, en dat ik een hele tijd daarna nog steeds kleine stukjes zag blinken, ook nadat ik met een borstel een paar keren aan de gang was gegaan.  En wie weet hoeveel er nog kunnen liggen, ook in je kledij kan daar een stukje van terecht komen en ook kan er al eens eentje aan je schoenen blijven plakken, aan de zool dan wel te verstaan.  Zo lag er opeens op de middag, toen ik dus al gegeten had, ook een redelijk stuk voor mijn voeten aan de zetel waar ik normaal ga zitten !  Van waar het kwam, wel van datzelfde glas zeker, glas kan o zo ver van de val vandaan terug gevonden worden wanneer het geheel in een aantal stukjes is uiteen gespat !

Op maandag heb ik mijn was en strijk ook gedaan, niet alles vlak na mekaar want dat was iets van het goede te veel geweest voor die rug, veel was er niet maar wel een tiental stukken die gestreken moesten worden dus daar ben je toch al even mee bezig, als je weet dat daar dan stukken bij waren die heel secuur worden gestreken zoals de overtrekken van twee kussens die in de zetel liggen, ik wil ook zien dat die er mooi bij liggen, tenslotte liggen ze er ook om te gebruiken maar je wil toch ook dat het er verzorgd uit ziet.  Dat doet me ineens aan iets denken en dat ga ik nu dadelijk eens doen, mijn kussens die steeds in de kamer liggen, die grote die kunnen gebruikt worden als kussen om op een bed te leggen, wel die gebruik ik om tegen dat rolletje te zetten opzij zodat de onderkant toch wat meer de muur raakt en beter afsluit.  Ook die worden vuil van op de vloer te staan tegen de zijkanten en ja, die willen ook wel eens nodig gewassen worden !

En hoe zit het met die wisseling van winteruur naar zomeruur ?!  Zijn jullie daar goed doorheen gekomen, ik wel voor zover tenminste dat ik op een goed moment ben opgestaan maar dan kan ik de avond daarna weer niet in slaap komen, ik heb nog op de wekker gezien dat het twee uren was en ja, dan heeft mijn humeur daar ook een beetje onder te lijden.  In de namiddag van maandag zat ik hier in de zetel te suffen, ik kon niet slapen zoals ik gehoopt had maar ik keek even naar tv en veel heb ik er niet van gezien, dus ja, even gerust heb ik zeker wel maar meer ook niet.

Hopelijk zal ik nu sneller inslapen, ik heb toch wel iets meer dan op zondag gedaan ook : dat strijken, was opvouwen, in de kasten leggen, nog wat rommel in die hoek opruimen van kledij die uit mijn kleerkast moest.  En nu dat dit gedaan is en er weer plaats is om overal goed aan te geraken, nu zou het kunnen dat ik de vloer ga poetsen, maar niet zonder eerst nog wat te stofzuigen, er ligt weer overal van alles en nog wat op die vloer en dat zie je dan heel goed wanneer de zon naar binnen schijnt !  Maar laat dat zonnetje maar doen, ik heb vandaag gedaan wat moest gedaan worden en nu kan ik weer uitzien naar wat ik daarna nog ga doen om alles er weer mooi te laten uitzien voordat we naar Pasen toe gaan !

Nog een heel fijne dinsdag ga ik iedereen toewensen, geniet van die droge dag en zo niet, laat het niet aan je hart komen, we kijken allemaal uit naar beter weer en ooit is het wel eens zover.  Groetjes.






Reacties

  1. Eindelijk een beetje tijd! We zijn veilig en goed thuisgekomen en hadden een vlotte reis ... Nu is het hier volle bak want er liggen zoveel afspraken te wachten + uitladen en wassen en terug in je ritme komen .. je kent dat he? Bedankt dat je mij bleef bezoeken.


    Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!