Zaterdag en weekend, regen in de morgen . . .


Ja, iedereen kijkt reeds uit naar de lente en de temperaturen hebben we al, zacht weer maar wel weer regen toen ik op stond.  Misschien zal het in de loop van de dag toch wel iets beter worden maar de wind is er wat te veel aan.  Zelfs hier binnen voel ik dat het buiten winderig is, natuurlijk wil dat dan lukken dat ik hier zit en dat er van die windstoten aan komen, dan voel je dat met je permanente verluchting wel heel goed aan.

De voorbije week was druk genoeg, al had ik daar zelf wat schuld aan, zeker als je weet dat ik ook het poetsen er nog heb bijgenomen en alles andere weer naar het achterplan heb doorgeschoven of gewoon uitgesteld.  Maar zo gaat dat niet blijven duren, nu ga ik toch nog enkele noodzakelijke dingen moeten afwerken in de komende week ook, ik wil met alles eens gedaan hebben wat ik wil gedaan krijgen !  Ik hoop maar dat ik daarmee ook doorzet maar ik wou toch eerst alles andere gedaan krijgen en zoals ik het in mijn hoofd heb, zo gaat het dan meestal ook wel zoals je hebt gezien in de voorbije week !

Mijn eerste ding zou zijn om naar de kinesiste te bellen voor een afspraak, dat zien we dan wel wanneer die precies kan doorgaan en als het me niet past dan zal ik dat ook wel zeggen, veel staat er nog niet op mijn agenda maar wat erop staat dat wil ik ook wel gedaan krijgen in de komende weken !  Anders komt er weer niks van in huis en dat geef ik niet meer toe aan mezelf dat dit ook wel kan !  Op dit moment wil ik ook wel eens wat gaan genieten van wat er te genieten valt en ja, ik wil wel nog eens ergens naartoe gaan om eens lekker te eten, mag ook wel zijn maar hoeft niet dadelijk te worden uitgevoerd, eens samen overleggen en dan een datum vastleggen, zou dat niet goed zijn, misschien wel, we zien nog wel want dit is nog echt toekomstmuziek . . . !

Seffens niet vergeten van wat meer aardappelen te schillen om een beetje puree voor mij te maken voor deze middag.  Er staat nog een overschotje van groentensoep en ik heb de voorbije dagen nog een stukje zalmforel meegebracht, kan lekker smaken, onder de puree dan wat spinazie met room toevoegen en we hebben een heerlijk maal, daar nog een beetje tartaar bij en de namiddag kan voor mij beginnen met een goed gevuld gevoel, meer moet dat toch niet zijn.  Om eerlijk te zijn, ik hou van goed klaargemaakte gewone kost, zijn het nu kolen in soorten of andere groenten, erwten en wortelen met een steak of met vis, ik kan het op elk moment van de dag eigenlijk eten, bij mij smaakt alles als ik het maar naar mijn hand kan zetten en wat afkruiden, want dat heb je wel echt nodig, dan kan ik smikkelen als een klein kind, zonder liefst het morsen dat hierbij hoort !  

Want ach ja, ik ben ook wel iemand die vrij vaak aan het morsen is, op mooie goede stukken op pas gewassen kledij, je kan het zo gek niet bedenken of ieder stukje bloes of pull heb ik al wel enkele keren gemorst, soms zo erg zelfs dat het er niet snel weer uit gaat en dat ik ze soms wel twee of drie keren moet opnieuw wassen voordat alles eruit is.  Maar ik dwaal af, eten maakt me vrolijk al heb ik in de voorbije dagen wel een fles cava soldaat gemaakt, dat helpt ook maar eerst moet je daarvoor toch ook je maaltijd naar binnen hebben, nooit op een lege maag drinken, tenzij het is als aperitief natuurlijk.  Zo had ik nog wat garnalen meegebracht, twee forse porties zelfs en die ene is eraan gegaan bij mijn cava, al had ik er eerder wel wat bij mijn sla gegeten ook met restjes vis en scampi, heeft me zo goed gesmaakt en de dag voordien hoorde ik net hetzelfde van een dame die hier in de buurt woont !  Louter toeval eigenlijk want ik had net hetzelfde in mijn gedachten. 

Zoals ik net op de radio hoor zou het alleen nog regenen in het westen, verder zullen we het moeten afwachten welk weer we nog krijgen en of het wat redelijk blijft in de loop van de dag.  Ik wens iedereen dan ook een heel fijn weekend toe, geniet ervan en voor wie de krokusvakantie is begonnen hoop ik dat het in de komende week toch ook wat mooi weer zal zijn, al is dat steeds maar afwachten.

Nog een fijne zaterdag voor nu en wat het morgen en overmorgen zal worden, eender eigenlijk, want we moeten er toch doorheen, geniet van de relatieve rust en tussendoor eens een glaasje, ook al is het deze maand 'tournee mineral' maak je er niet druk om en blijf vooral genieten van alles wat je graag doet en hebt en eet . . .  Groetjes.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!